Не виждам смисъл да отговарям на нещо,което няма връзка с това,което обсъждаме,примера ти не е удачен,казах ти го вече.Искам и ти да ми отговориш колко км минаваш на година ?
В кои страни са го отменили ? Защото от 2008-9 главните производители изкарват колите си вече с ДРЛ светлини ?
И да,за безопастност е,щото и през лятото има облачно време и дъжд и на магистралата много по-лесно се вижда автомобил със светлини,в града също е полезно малко или много,примери мога да ти дам много.И стига сте сравнявали автомобилите с едновремешните по комунистическо време - нямат нищо общо с днешните и начина на каране сега.
Б.Б си пълни джобовете от много други места,боли го него че 15-20 годишни талиги ще зареждат повече,с което също не съм съгласен,чаааак толкова много фаровете не влият на горенето,колата ти ще гори повече ако караш с отворени прозорци в сравнение с фаровете.

Та фаровете са последния кахър за бедност на народа и кражба от политиците.

Мисля, че аз първи зададох въпроса, защото твоя, хич пък няма общо с това, колко км минавам на година? Какво искаш да кажеш, за бога братя, не шофирайте, за да не плащате "скромната" надценка от около 100 млн лв, колкото идва горницата, от включените фарове! Не карам много - между 15 и 25 хил. на година, зависи какво имам да правя! Това значи ли, че не трябва да виждам мошеничеството, лансирано с тия фарове?
Обаче, с това сравнение, че караме на фарове, щото лятото има дъжд и облаци, направо ме застреля...

Само сега трябва да кажеш, колко време са тия облаци и дъжд, 24 часа, нонстоп ли? Впрочем, в стария правилник го имаше това, да пускаш фаровете денем, при намалена видимост, от мъгла, дъжд, и прочие! А сега вече излезе, че само дъжд и мъгла има, 24 часа, 12 месеца в годината!
Кои страни са го отменили? Ами прочети линка, не ми задавай глупави въпроси! Едната, по спомен, е Австрия, сигурно там карат комунистически коли, и имат извънземен правилник за шофиране, така ли? Е, и аз съм един от тези, живи свидетели, карал съм и при социализма, карам и сега, къде, и какво трябва да видя, като разлика? Всъщност да, разлика има, но не толкова до колите /карал съм москвич, трабант и лада/, колкото до влошаването на всичко - курсовете са менте, изкарват неподготвени, самонадеяни, и безотговорни шофьори, те са предпоставката за произшествия, не фаровете! Все пак, ония коли, също имаха "общо", със сегашните - 4 колела, двигатели, спирачки, чистачки, че даже и фарове, ама не ги цъкахме, като дневни светулки!
ББ наистина едва ли опира до тия пари, но що изпускаш дружката му? Че 100 млн за изпускане ли са? А като сложиш акцизите и ДДС върху тях, дето отиват в хазната - разбирай, за далавери и партийни каси, за купуване на гласове по избори, и т.н., да изреждам ли? Или мислиш, че ББ се бърка в джоба по изборно време? Грешиш, не бъди толкова наивен, че почваш да се излагаш чак!
Впрочем, ако не можеш да видиш автомобил, посред бял ден, лятото, без фарове, си помисли, дали не си за очен лекар, не за шофьор?
Сега ще отговориш ли на моя въпрос?

"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"