Демография и статистика
-
- Старо куче медалист
Re: Демография
Ако Стара Загора, Сливен и Ямбол имат 250 хиляди души, Значи Стара Загора трябва да е 230 хиляди, Сливен 12 хиляди и Ямбол 8 хиляди.
Такова поне е съотношението при строителството между 3-те града.
През I-то тримесечие на 2019 г. е започнало строителството на 303 жилища в Стара Загора срещу 30 жилища в Сливен и Ямбол взети заедно.
http://www.nsi.bg/bg/content/1338/започ ... ови-сгради
През I-то тримесечие на 2019 г. са издадени строителни разрешения за 565 жилища в Стара Загора срещу 47 жилища в Сливен и Ямбол взети заедно.
http://www.nsi.bg/bg/content/1335/издад ... ови-сгради
През I-то тримесечие на 2019 г. е започнало строителството на 303 жилища в Стара Загора срещу 30 жилища в Сливен и Ямбол взети заедно.
През I-то тримесечие на 2019 г. са издадени строителни разрешения за 565 жилища в Стара Загора срещу 47 жилища в Сливен и Ямбол взети заедно.
-
- Старо куче медалист
Просто Стара Загора като Столица на Тракия засмуква със страшна сила южна България.
Градът просто превъзхожда чувствително останалите в региона.
Разбира се предстои да видим доколко устойчива е тази тенденция на засмукване на цялата страна от едва 3 града - София, Варна и Стара Загора. И доколко полезна е също така в дългосрочен план.
Разбира се предстои да видим доколко устойчива е тази тенденция на засмукване на цялата страна от едва 3 града - София, Варна и Стара Загора. И доколко полезна е също така в дългосрочен план.
- slimarkov
- Старо куче медалист
Нормално, Стара Загора е в пъти по-развита от Сливен, Ямбол, че даже и Хасково взети заедно.abc написа: Пет Май 31, 2019 21:35 pm Ако Стара Загора, Сливен и Ямбол имат 250 хиляди души, Значи Стара Загора трябва да е 230 хиляди, Сливен 12 хиляди и Ямбол 8 хиляди.
Спомням си по Тошове време когато ходих в Пловдив. Градът беше голям и жив, защото беше галеникът на комунистическата власт. Сега в демократично и пазарно време (по време на пазарната икономика) като ходя все се чудя наистина ли това е по-голям град от Стара Загора. Видимо не изглежда да е много оживен - дори напротив. Като изключим топ центъра и ромските махали, не изглежда да е кой знае колко оживен град. Харесва ми обаче как си правят индустриалните зони. От това вече може да се поучат старозагорските управници.abc написа: Пет Май 31, 2019 21:48 pm Просто Стара Загора като Столица на Тракия засмуква със страшна сила южна България.
- muhogon
- Старо куче медалист
Общо драги ми соросоиде, Сливен е към 100 хил., Ямбол е към 70-80 хил. Остатъкът е за нас, не повече от 100хил! Не ме цитирай, както дяволът чете евангелието... А издадени разрешителни, през построени жилища, та до закупени и населени, има дяволски огромна разлика! Защото, дори и по-старопостроените, вече пустеят... А пък от тия "нови" разрешителни /съмнявам се да са даже и 50% от посочената цифра, НСИ никога не е пример за обективност и истина/, дали ще се оползотворят и 50% на 50% общо...abc написа: Пет Май 31, 2019 21:35 pm Ако Стара Загора, Сливен и Ямбол имат 250 хиляди души, Значи Стара Загора трябва да е 230 хиляди, Сливен 12 хиляди и Ямбол 8 хиляди.
Ама никак не е "оживен" даже, само поне 3 пъти, колкото нашето, заарско село...Спомням си по Тошове време когато ходих в Пловдив. Градът беше голям и жив, защото беше галеникът на комунистическата власт. Сега в демократично и пазарно време (по време на пазарната икономика) като ходя все се чудя наистина ли това е по-голям град от Стара Загора. Видимо не изглежда да е много оживен - дори напротив. Като изключим топ центъра и ромските махали, не изглежда да е кой знае колко оживен град. Харесва ми обаче как си правят индустриалните зони. От това вече може да се поучат старозагорските управници.

"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
-
- Старо куче медалист
Вярно, че си учил недоучил /не знам дали и 12 клас си завършил/, но поне елементарната аритметика би трябвало да си покрил.muhogon написа: Съб Юни 01, 2019 11:38 amВярно, че си учил недоучил /не знам дали и 12 клас си завършил/, но поне елементарната аритметика би трябвало да си покрил.abc написа: Пет Май 31, 2019 21:35 pm Ако Стара Загора, Сливен и Ямбол имат 250 хиляди души, Значи Стара Загора трябва да е 230 хиляди, Сливен 12 хиляди и Ямбол 8 хиляди.
Ако Сливен бил 100
Общо драги ми соросоиде, Сливен е към 100 хил., Ямбол е към 70-80 хил. Остатъкът е за нас, не повече от 100хил! Не ме цитирай, както дяволът чете евангелието... А издадени разрешителни, през построени жилища, та до закупени и населени, има дяволски огромна разлика!
Ако Сливен е към 100 хил. и дълги години има 15 пъти по-малко строителство от Столицата на Тракия, значи Стара Загора трябва да е към 1.5 милиона души.
Ако Ямбол е 70-80 хил. и дълги години има 20 пъти по-малко строителство от Столицата на Тракия, значи Стара Загора трябва да отново да е към 1.5 милиона души.
Тази задача и третокласник няма да го затрудни, само за теб е с повишена трудност!
Това е така наистина. Тук поне не лъжеш. От 565 разрешителни за строеж в Стара Загора е започнато строителство на 303 жилища през I-вото тримесечие на 2019 г.muhogon написа: Съб Юни 01, 2019 11:38 amА пък от тия "нови" разрешителни /съмнявам се да са даже и 50% от посочената цифра, НСИ никога не е пример за обективност и истина/, дали ще се оползотворят и 50% на 50% общо...
Посмали, манго!muhogon написа: Съб Юни 01, 2019 11:38 amАма никак не е "оживен" даже, само поне 3 пъти, колкото нашето, заарско село...Спомням си по Тошове време когато ходих в Пловдив. Градът беше голям и жив, защото беше галеникът на комунистическата власт. Сега в демократично и пазарно време (по време на пазарната икономика) като ходя все се чудя наистина ли това е по-голям град от Стара Загора. Видимо не изглежда да е много оживен - дори напротив. Като изключим топ центъра и ромските махали, не изглежда да е кой знае колко оживен град. Харесва ми обаче как си правят индустриалните зони. От това вече може да се поучат старозагорските управници.А може и 4 пъти да е вече, предвид продължаващото обезлюдяване тука...
2 пъти е разликата, а като махнем малцинствата в Пловдив, може да стане и 1.5 пъти разликата, а в строителството е 1.2 пъти, което показва, че в Стара Загора се заселват почти толкова хора, колкото в Пловдив и е само въпрос на време да го изравни по население.
Но по-важното е развитието, инфраструктурата и градската среда, които в Стара Загора традиционно са в пъти над нивото в Пловдив.
И ти не знам от кое село си се довлякък, но Стара Загора е с градски статут от поне 6500 г. преди Христа, което я прави един от първите градове изобщо в Европа.

- muhogon
- Старо куче медалист
Там е въпроса, че ти даваш някакви фантасмагорични цифри, нямащи нищо общо с реалността! Махай каквото искаш, още повече пък и малцинствата, тогава разликата може и до 5 пъти да стигне! И добре че ме просветли за "статута" на града от неолита, ама дали не е с изтекла давност?abc написа: Съб Юни 01, 2019 16:30 pmВярно, че си учил недоучил /не знам дали и 12 клас си завършил/, но поне елементарната аритметика би трябвало да си покрил.muhogon написа: Съб Юни 01, 2019 11:38 amВярно, че си учил недоучил /не знам дали и 12 клас си завършил/, но поне елементарната аритметика би трябвало да си покрил.abc написа: Пет Май 31, 2019 21:35 pm Ако Стара Загора, Сливен и Ямбол имат 250 хиляди души, Значи Стара Загора трябва да е 230 хиляди, Сливен 12 хиляди и Ямбол 8 хиляди.
Ако Сливен бил 100
Общо драги ми соросоиде, Сливен е към 100 хил., Ямбол е към 70-80 хил. Остатъкът е за нас, не повече от 100хил! Не ме цитирай, както дяволът чете евангелието... А издадени разрешителни, през построени жилища, та до закупени и населени, има дяволски огромна разлика!
Ако Сливен е към 100 хил. и дълги години има 15 пъти по-малко строителство от Столицата на Тракия, значи Стара Загора трябва да е към 1.5 милиона души.
Ако Ямбол е 70-80 хил. и дълги години има 20 пъти по-малко строителство от Столицата на Тракия, значи Стара Загора трябва да отново да е към 1.5 милиона души.
Тази задача и третокласник няма да го затрудни, само за теб е с повишена трудност!Това е така наистина. Тук поне не лъжеш. От 565 разрешителни за строеж в Стара Загора е започнато строителство на 303 жилища през I-вото тримесечие на 2019 г.muhogon написа: Съб Юни 01, 2019 11:38 amА пък от тия "нови" разрешителни /съмнявам се да са даже и 50% от посочената цифра, НСИ никога не е пример за обективност и истина/, дали ще се оползотворят и 50% на 50% общо...Посмали, манго!muhogon написа: Съб Юни 01, 2019 11:38 amАма никак не е "оживен" даже, само поне 3 пъти, колкото нашето, заарско село...Спомням си по Тошове време когато ходих в Пловдив. Градът беше голям и жив, защото беше галеникът на комунистическата власт. Сега в демократично и пазарно време (по време на пазарната икономика) като ходя все се чудя наистина ли това е по-голям град от Стара Загора. Видимо не изглежда да е много оживен - дори напротив. Като изключим топ центъра и ромските махали, не изглежда да е кой знае колко оживен град. Харесва ми обаче как си правят индустриалните зони. От това вече може да се поучат старозагорските управници.А може и 4 пъти да е вече, предвид продължаващото обезлюдяване тука...
2 пъти е разликата, а като махнем малцинствата в Пловдив, може да стане и 1.5 пъти разликата.
Но по-важното е развитието, инфраструктурата и градската среда, които в Стара Загора традиционно са в пъти над нивото в Пловдив.
И ти не знам от кое село си се довлякък, но Стара Загора е с градски статут от поне 6500 г. преди Христа, което я прави един от първите градове изобщо в Европа.![]()

Апропо, само да те светна, че още от турско, Пловдив е бил най-големия български град, и само шанса на София, да стане столица, и позволи да го изпревари! Но не и другите!
Не знам какво сте се лепнали за това строителство, като това изобщо не е никакъв критерий в днешно време, да не говорим пък, колко обичате да го преувеличавате! На 20 добавяте две нули, и сами започвате да си вЕрвате на фалшификациите! Изобщо даже няма такова строителство, пустеят празни сгради!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
-
- Старо куче медалист
Каква грозна лъжа само. Поредната ти!muhogon написа: Съб Юни 01, 2019 16:45 pmТам е въпроса, че ти даваш някакви фантасмагорични цифри, нямащи нищо общо с реалността! Махай каквото искаш, още повече пък и малцинствата, тогава разликата може и до 5 пъти да стигне! И добре че ме просветли за "статута" на града от неолита, ама дали не е с изтекла давност?abc написа: Съб Юни 01, 2019 16:30 pmВярно, че си учил недоучил /не знам дали и 12 клас си завършил/, но поне елементарната аритметика би трябвало да си покрил.muhogon написа: Съб Юни 01, 2019 11:38 am
Вярно, че си учил недоучил /не знам дали и 12 клас си завършил/, но поне елементарната аритметика би трябвало да си покрил.
Ако Сливен бил 100
Тази задача и третокласник няма да го затрудни, само за теб е с повишена трудност!Това е така наистина. Тук поне не лъжеш. От 565 разрешителни за строеж в Стара Загора е започнато строителство на 303 жилища през I-вото тримесечие на 2019 г.muhogon написа: Съб Юни 01, 2019 11:38 amА пък от тия "нови" разрешителни /съмнявам се да са даже и 50% от посочената цифра, НСИ никога не е пример за обективност и истина/, дали ще се оползотворят и 50% на 50% общо...Посмали, манго!muhogon написа: Съб Юни 01, 2019 11:38 am Ама никак не е "оживен" даже, само поне 3 пъти, колкото нашето, заарско село...А може и 4 пъти да е вече, предвид продължаващото обезлюдяване тука...
2 пъти е разликата, а като махнем малцинствата в Пловдив, може да стане и 1.5 пъти разликата.
И ти не знам от кое село си се довлякък, но Стара Загора е с градски статут от поне 6500 г. преди Христа, което я прави един от първите градове изобщо в Европа.![]()
![]()
![]()
Не очаквам заведени дела от неандерталци и кроманьонци, за нарушен правен статус
![]()
![]()
![]()
Апропо, само да те светна, че още от турско, Пловдив е бил най-големия български град, и само шанса на София, да стане столица, и позволи да го изпревари! Но не и другите!
Не знам какво сте се лепнали за това строителство, като това изобщо не е никакъв критерий в днешно време, да не говорим пък, колко обичате да го преувеличавате! На 20 добавяте две нули, и сами започвате да си вЕрвате на фалшификациите! Изобщо даже няма такова строителство, пустеят празни сгради!
Пловдив по турско е едва 4-ят град по големина град в днешната българска територия, по-малък от Стара Загора, Русе и Варна (Стара Загора с населението от 1877 г. преди опожаряването е най-големият град).
А да не говорим в останалите български земи, където градовете Солун, Одрин и Битоля са в пъти по-големи от Пловдив, та отива някъде към 7-8-мо място.
Шансът Пловдив да се дотътри до 2-ро място, а сега вече до 3-то място (понеже е с поне 30-40 хиляди по-малък от Варна) се крие в сразяването на по-големия брат Стара Загора, която е опожарена с избито население, както и в националните катастрофи, когато Пловдив приема много по-голям % бежанци в сравнение със Стара Загора и Варна.
-
- Старо куче медалист
Давам ти официална статистика от Националния статистически институт, който дава тази регионална статистика. А не аз.
1000 жилища хич не са малко и това се дължи на атрактивността на града ни от желаещи купувачи, който реално е най-цивилизованото място в цяла южна България.
Това разбира се, че не означава, че градът няма проблеми - както с частните инвестиции, а още повече с държавните!
Въпреки абсолютно водещото място на Стара Загора в икономиката, образованието, медицината и спорта в Югоизточния район, сигурно получава от правителството едва 1/10 от държавните инвестиции на по-бедния и по-провинциален град Бургас, но явно с по-здраво лоби в управлението.
Което е абсолютен провал за старозагорската управа, че го е допуснала изобщо.
Излиза, че старозагорци само плащат данъци, а готованковците от морето само лапат наготово.
1000 жилища хич не са малко и това се дължи на атрактивността на града ни от желаещи купувачи, който реално е най-цивилизованото място в цяла южна България.
Това разбира се, че не означава, че градът няма проблеми - както с частните инвестиции, а още повече с държавните!
Въпреки абсолютно водещото място на Стара Загора в икономиката, образованието, медицината и спорта в Югоизточния район, сигурно получава от правителството едва 1/10 от държавните инвестиции на по-бедния и по-провинциален град Бургас, но явно с по-здраво лоби в управлението.
Излиза, че старозагорци само плащат данъци, а готованковците от морето само лапат наготово.
- muhogon
- Старо куче медалист
А ти не разбра ли, че НСИ не са обективни, а служат на една продажна власт? Със същият успех можеш да си вЕрваш на изтрещелите сороски сайтчета "фактор" и "клубклоЗет"! Няма никакви 1000 жилища, дори и 100 не са, а има огромен жилищен фонд който пустее! Да ти дам ли препратка към сайт за имоти, да видиш що нещо се продава, и то с години?abc написа: Съб Юни 01, 2019 17:16 pm Давам ти официална статистика от Националния статистически институт, който дава тази регионална статистика. А не аз.
На "инвестициите" няма да се спирам, достатъчно се изписа през годините, всичките са само в розовите видения на соросоидите...

На медицината пък хич не ми се спира, като знам какъв ужас е, много хора отдавна предпочитат за много неща да ходят в Пловдив и София! И толкова "много" лекари има тука, че за всички се чака със седмици и месеци! И това не е заради кадърност /примери за некадърност мога да приведа не един/, а просто няма бройки, дори и свестните лекари се спасяват от един загиващ град!
- muhogon
- Старо куче медалист
Де да беше лъжа, ама не Ст.Загора беше столица на Източна Румелия! И да, с тия 15000 жители, наистина е бил най-големия градКаква грозна лъжа само. Поредната ти!
Пловдив по турско е едва 4-ят град по големина град в днешната българска територия, по-малък от Стара Загора, Русе и Варна (Стара Загора с населението от 1877 г. преди опожаряването е най-големият град).
А да не говорим в останалите български земи, където градовете Солун, Одрин и Битоля са в пъти по-големи от Пловдив, та отива някъде към 7-8-мо място.
Шансът Пловдив да се дотътри до 2-ро място, а сега вече до 3-то място (понеже е с поне 30-40 хиляди по-малък от Варна) се крие в сразяването на по-големия брат Стара Загора, която е опожарена с избито население, както и в националните катастрофи, когато Пловдив приема много по-голям % бежанци в сравнение със Стара Загора и Варна.

Не знам кога Солун и Одрин са били български, поне не и от няколкостотин години насам?Според свидетелства на посетили града през 1870 година американски мисионери, той има 30 хиляди жители, като 15 хиляди от тях са турци, 9 хиляди православни българи, 2 хиляди българи католици, 2 хиляди гърци, а останалите – главно евреи и арменци. Те определят Пловдив като най-важният културен и политически център на българите след столицата на Империята Цариград.[56]

Пловдив си е все още втори, но по-вероятно ми се вижда, Ст.Загора да стане от 6ти, поне 8ми, или направо 10ти, както вървят нещата! А може и по-надолу, особено ако катурнат Марица-изток, накъдето отиват нещата...
Та накрая не разбрах, кой лъже?

-
- Старо куче медалист
Наистина сиmuhogon написа: Нед Юни 02, 2019 8:50 am А ти не разбра ли, че НСИ не са обективни, а служат на една продажна власт? Със същият успех можеш да си вЕрваш на изтрещелите сороски сайтчета "фактор" и "клубклоЗет"! Няма никакви 1000 жилища, дори и 100 не са, а има огромен жилищен фонд който пустее! Да ти дам ли препратка към сайт за имоти, да видиш що нещо се продава, и то с години?
На "инвестициите" няма да се спирам, достатъчно се изписа през годините, всичките са само в розовите видения на соросоидите...![]()

Само в Три чучура знам поне 5 блока в строеж в момента, които са по 150-200 апартамента всеки. Да не говорим пък за целия 15 км град от Зора до Студентски град.
И е нормално да са поне 1000 жилищата. В София пък са 5000, пропорционално на населението.
Бе кой нормален от Стара Загора би отишъл в мизерните пловдивски болници? Дори и с медицински ВУЗ, като Стара Загора, там безхаберието е на висота.muhogon написа: Нед Юни 02, 2019 8:50 am На медицината пък хич не ми се спира, като знам какъв ужас е, много хора отдавна предпочитат за много неща да ходят в Пловдив и София! И толкова "много" лекари има тука, че за всички се чака със седмици и месеци! И това не е заради кадърност /примери за некадърност мога да приведа не един/, а просто няма бройки, дори и свестните лекари се спасяват от един загиващ град!
Чака се, щото цяла Южна България се изсипва тук, че нерядко и от Северна. Стара Загора е това все пак...
Загива ти родното село, затова си се довлякъл тук в един доста развит град за БГ стандарта. Като не ти изнася, се омитай най-добре и отивай директно в Столипиново.
-
- Старо куче медалист
Стара Загора е 15 000 след опожаряването, а не преди него!muhogon написа: Нед Юни 02, 2019 9:04 amДе да беше лъжа, ама не Ст.Загора беше столица на Източна Румелия! И да, с тия 15000 жители, наистина е бил най-големия градКаква грозна лъжа само. Поредната ти!
Шансът Пловдив да се дотътри до 2-ро място, а сега вече до 3-то място (понеже е с поне 30-40 хиляди по-малък от Варна) се крие в сразяването на по-големия брат Стара Загора, която е опожарена с избито население, както и в националните катастрофи, когато Пловдив приема много по-голям % бежанци в сравнение със Стара Загора и Варна.![]()
![]()
Апропо, ето ти цитат от предци на твоите господари, какво казват за Пловдив:
Не знам кога Солун и Одрин са били български, поне не и от няколкостотин години насам?Според свидетелства на посетили града през 1870 година американски мисионери, той има 30 хиляди жители, като 15 хиляди от тях са турци, 9 хиляди православни българи, 2 хиляди българи католици, 2 хиляди гърци, а останалите – главно евреи и арменци. Те определят Пловдив като най-важният културен и политически център на българите след столицата на Империята Цариград.[56]По тая шизофренична схема, да се върнем направо в палеолита?
На Битоля няма да се спирам, по обясними причини! Не знам как пропусна Скопие, да запълниш картинката изцяло?
![]()
Пловдив си е все още втори, но по-вероятно ми се вижда, Ст.Загора да стане от 6ти, поне 8ми, или направо 10ти, както вървят нещата! А може и по-надолу, особено ако катурнат Марица-изток, накъдето отиват нещата...
Та накрая не разбрах, кой лъже?Знам, че за соросоидите лъжата е норма на съществуване, но това няма да промени обективната истина!
Преди него е била 2 по-голям град по официални данни.
Пловдив пък е бил не повече от 20 000 души. Дори цели 2 години след като го правят областен център на Източна Румелия е едва 24 000 души, въпреки стичането на хиляди хора там да стават чиновници и ратаи. 30 000 достига Пловдив чак към 1890 г., а 1910 г. е 45 000. Няма и колкото Казанлък даже в днешно време.
Битоля е била вилаетски център и по-голям град както от Пловдив, така и от Скопие. Там нещата се променят драстично негативно след сръбското робство от 1913 г. и Първата световна война, когато градът се оказва на Солунския фронт.
Стара Загора също тежко пострадва и от най-голям град на тази територия, с която сме в момента, пада до 7-8 място, но вече е стигнал 4-то - 5-то място, а по икономика е на по-предното 2-ро място.
- slimarkov
- Старо куче медалист
Бройката не е от чак толкова голямо значение.
Важно е качеството на живот, а по този показател няма кой да бие Стара Загора в България.
Иначе си прав в сметките ти, защото Бургас без селата-квартали не е по-голям спрямо Стара Загора като бройка.
Важно е качеството на живот, а по този показател няма кой да бие Стара Загора в България.
Иначе си прав в сметките ти, защото Бургас без селата-квартали не е по-голям спрямо Стара Загора като бройка.
- muhogon
- Старо куче медалист
Ехаа, сред тия американски мисионери, да не бил и Нострадамус?abc написа: Нед Юни 02, 2019 12:37 pmСтара Загора е 15 000 след опожаряването, а не преди него!muhogon написа: Нед Юни 02, 2019 9:04 amДе да беше лъжа, ама не Ст.Загора беше столица на Източна Румелия! И да, с тия 15000 жители, наистина е бил най-големия градКаква грозна лъжа само. Поредната ти!
Шансът Пловдив да се дотътри до 2-ро място, а сега вече до 3-то място (понеже е с поне 30-40 хиляди по-малък от Варна) се крие в сразяването на по-големия брат Стара Загора, която е опожарена с избито население, както и в националните катастрофи, когато Пловдив приема много по-голям % бежанци в сравнение със Стара Загора и Варна.![]()
![]()
Апропо, ето ти цитат от предци на твоите господари, какво казват за Пловдив:
Не знам кога Солун и Одрин са били български, поне не и от няколкостотин години насам?Според свидетелства на посетили града през 1870 година американски мисионери, той има 30 хиляди жители, като 15 хиляди от тях са турци, 9 хиляди православни българи, 2 хиляди българи католици, 2 хиляди гърци, а останалите – главно евреи и арменци. Те определят Пловдив като най-важният културен и политически център на българите след столицата на Империята Цариград.[56]По тая шизофренична схема, да се върнем направо в палеолита?
На Битоля няма да се спирам, по обясними причини! Не знам как пропусна Скопие, да запълниш картинката изцяло?
![]()
Та накрая не разбрах, кой лъже?Знам, че за соросоидите лъжата е норма на съществуване, но това няма да промени обективната истина!
Преди него е била 2 по-голям град по официални данни.
Пловдив пък е бил не повече от 20 000 души. Дори цели 2 години след като го правят областен център на Източна Румелия е едва 24 000 души, въпреки стичането на хиляди хора там да стават чиновници и ратаи. 30 000 достига Пловдив чак към 1890 г., а 1910 г. е 45 000. Няма и колкото Казанлък даже в днешно време.
Битоля е била вилаетски център и по-голям град както от Пловдив, така и от Скопие. Там нещата се променят драстично негативно след сръбското робство от 1913 г. и Първата световна война, когато градът се оказва на Солунския фронт.
Стара Загора също тежко пострадва и от най-голям град на тази територия, с която сме в момента, пада до 7-8 място, но вече е стигнал 4-то - 5-то място, а по икономика е на по-предното 2-ро място.

- muhogon
- Старо куче медалист
Ако уточниш що е "качество", може и да повЕрвам? Че иначе си остава като в приказката - наше село си е по-убаво от ваше село, щото си е наше...slimarkov написа: Нед Юни 02, 2019 12:54 pm Бройката не е от чак толкова голямо значение.

Колко е голям Бургас не знам, досега само веднъж съм бил там, преди много години! Но виждам, че тука се смаляваме, което е логично на фона за залязваща индустрия, която е жалки останки от някогашната!