Окултизъм на ТикТок?

Представяне на окултното, като част от загадката на живота, като това с което хората са забравили в себе си, и на което вече не обръщат такова внимание. На невидимото, на неизменно присъстващо в живота на всеки, за добротата за човечноста и мъдростта оставени от предишните поколения, която би ни направила по добри хора.

Модератор: lutar

Публикувай отговор
Аватар
Darth.William
Потребител
Потребител

Окултизъм на ТикТок?

Мнение от Darth.William »

Нещо много странно се случва напоследък. Примерно гледам си Тиктока, и изскача някакво видео на някаква гадателка на карти ТАРО, и описва на 100% ситуацията ми. Примерно описва някаква любовна моя драма; или бизнес казус, който имам. Weird. Някой забелязал ли го е това, или само на мен се случва? :crazyeye:
Tisharev-AUTO | Stara Zagora
д-р Иван Салабашев , Stara Zagora, Bulgaria
089 396 7505
Аватар
Magas
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Окултизъм на ТикТок?

Мнение от Magas »

## 🧠 Как TikTok препоръчва съдържание

### 1. Основни принципи
- TikTok използва **машинно обучение** и **невронни мрежи**, които анализират поведението на всеки потребител.
- Целта е да се предскаже кое видео ще задържи вниманието ти най-дълго и ще те накара да се върнеш пак.

### 2. Сигнали, които алгоритъмът следи
- **Време на гледане:** Ако изгледаш видео докрай или го повториш, това е най-силен сигнал.
- **Интеракции:** Харесвания, коментари, споделяния, последвания.
- **Търсения и хаштагове:** Алгоритъмът знае какво си търсил и кои теми те интересуват.
- **Информация за видеото:** Надписи, звуци, хаштагове – всичко това се използва за класификация.
- **Данни за устройството и акаунта:** Език, местоположение, тип устройство.

### 3. Защо изглежда „несъзнателно“
- Алгоритъмът е проектиран да **подсилва навиците ти**. Ако веднъж си гледал таро или „окултни“ видеа, той ще ти предлага още такива.
- Това създава **ефект на спирала**: започваш с едно видео, после получаваш десетки подобни.
- Психологическият механизъм е близък до **slot machine ефекта** – винаги има шанс следващото видео да е още по-интересно, което те държи ангажиран.

### 4. Какво означава това за потребителя
- **Илюзия за съдба:** Когато таро видео „познае“ ситуацията ти, това е комбинация от универсални формулировки + алгоритъм, който знае, че вече си гледал подобни теми.
- **Самоподсилващ цикъл:** Несъзнателно сам си причиняваш това, защото всяко взаимодействие с подобно съдържание увеличава вероятността да го виждаш пак.
- **Контрол:** Можеш да промениш препоръките си, като спреш да взаимодействаш с определен тип видеа или използваш настройките „Нямам интерес“.
П.С.Сигурен ли си,че не си търсшл нещо свързано с Таро на последък :D
Бъди такъв какъвто си
Аватар
Darth.William
Потребител
Потребител

Мнение от Darth.William »

Ми дори и да съм търсил, това не обяснява факта, че от всички Тарот видеа ми показва строго специфични, описващи ситуацията ми. Замисли се колко хиляди видеа има на тая тема. Може и да грешиш. Забелязах че винаги гледаш да обрисуваш всичко като научно и логично, но пренебрегваш изцяло спиритуалния свят. Което е massive mistake, brev
Tisharev-AUTO | Stara Zagora
д-р Иван Салабашев , Stara Zagora, Bulgaria
089 396 7505
Аватар
Magas
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Magas »

Darth.William написа: Вто Дек 16, 2025 4:19 am Ми дори и да съм търсил, това не обяснява факта, че от всички Тарот видеа ми показва строго специфични, описващи ситуацията ми. Замисли се колко хиляди видеа има на тая тема. Може и да грешиш. Забелязах че винаги гледаш да обрисуваш всичко като научно и логично, но пренебрегваш изцяло спиритуалния свят. Което е massive mistake, brev
Тук грешиш защото знам,че паранормалното съществува вярвам,че донякъде Призраците извънземните и криптидите съществуват,но за мен паралелните вселени както вече казах са нещо естествено,ако не си забелязал аз отхвърлям християнството точно поради нещата които ти казах за себе си,ноо не очаквам човек които не е минал през това ,което ми е на главата всеки ден да разбере,че аз отхвърлям самата идея,че хората по принцип са грешни ако не се подчиняват на Анрамическия култ защото някви дементори разбирай поповете така казват.
Бъди такъв какъвто си
Публикувай отговор