Игра на карти

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.

Каква игра на карти играете

Чист Бридж
16
33%
Белот (т.нар. шофьорски)
21
43%
3-5-8
2
4%
Сантасе
3
6%
Хитър Петър
1
2%
Война
3
6%
Макао
1
2%
Вист
1
2%
Покер(или друга комарджийска)
0
Няма гласували
Друга игра
1
2%

Общо гласове: 49

Аватар
Tashek™
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от Tashek™ »

Otherside написа:Охел(или прееби другарчето :) ) За жалост не познавам хора в стара загора които да я играят тази игра...а тя е много хубава!
ааааа, грешиш- само нули правя
Аватар
NoBBy
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от NoBBy »

Това нещо като harts на window-са ли е?
Аватар
Heskey
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от Heskey »

Не!
"Прееби другарчето" или поне тази игра, която аз знам, че така се казва се играе от четири човека, на които се раздават по четири карти. Други четири се оставят с лицето на горе една върху друга на масата и играчите се редуват да оставят по една карта върху купчинката на масата, а ако имат същата карта като тази на върха й, могат да я вземет и да я сложат на купчинка пред себе си. Следващият който е на ход, може да остави карта на купчинката, да вземе карта от купчинката или да вземе карта карта от купчинката на другарчето, по горепосочения начин. Накрая се броят точките от купчинките на всеки играч, всяка карта означава колкото пише на нея, дамата, попа и туза са 10 а валето е 20. Който пръв стигне 1050 побеждава в играта.
Тва е общо взето, малко трудно се обяснява, но се играе много лесно и е голямо шоу, щото не е малоумна като войната или макаото, ама не изисква и много мислене като в Бридж-а :P

А някой да знае дали има 3-5-8 за PC, защото никаде не мога да си намеря, ако може да даде и линк. И бтв ако не сте играли 3-5-8 с "без коз" и "минус без коз", пробвайте голяма зарибявка е :P
С патладжан, пипер и домати ще си правя цял живот салати...
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

кво ще ре4е "минус без коз"
Versus
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от Versus »

Без коз съм играл ама за минус без коз за първи път чувам
Аватар
Otherside
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Otherside »

аа, Heskey, ти говориш за нещо друго! това за което говорим аз и Tashek е съвсем друго- пак с 4 човека(е може и вариации да се правят но става по-трудно)
Прави се една голяма хубава табличка. На първото раздаване ти се дава 1 карта, на второто 2, на 3тот 3 и така докато се раздадат всички.
Като при сантесето се обръща и коз- и ти като си гледаш картите и казваш колко ръце смяташ да напрваиш(те се записват). Тука е по-важно да напрваиш много познати отколкото малко познати с много ръце(накрая се умножават познатите, по общите брой ръце)
Голяма гъзария е щото обикновено ти се налага да чистиш метри, да минаваш ниско само и само за да не хванеш :)
аа, забравих да кажа най-интересното! :twisted: при всяко раздаване винаги има ПОНЕ един вътрен :twisted:
след раздаване на всички карти се играе на боите(подредени по сила) и безкоз-а...при тези игри има едно спецялно условие- ако успееш да хванеш 2 ръце(и ако толкова си обявил естествено) ти се пишат 10, ако си обявил и направил 1- 20 и за нулата е лудницата- 30 :twisted:
но от името на играта си личи че няма да те оставят току-така да си изкараш нуличка :twisted: обикновено другите ще преебат и себе си, само и само да та вкарат :twisted:
много емоционална игра! :P много забавна...и леко дълга :)
Недей да береш яд, само не забравяй.
Аватар
Heskey
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от Heskey »

Аз знам подобна където коза винаги е пика, ама тя е малко по-различна от тази.
А тая кадето аз я обяснявам е много интересна също :P

3-5-8
Като се играе на минус без коз, коз няма и трябва да правиш възможно най-малко ръце, ако си 8 и направиш 9 си една вътре, ако направиш седем си една добра, шест - две добри и т.н.
Както при без коз-а не се иска и се играе само веднъж на игра, както всички други бои :P
С патладжан, пипер и домати ще си правя цял живот салати...
keitti
Новак
Новак

Re: Игра на карти

Мнение от keitti »

играя сантасе и то много добре
,вист,358(блато),пастра,кент,бонжур мадам,рум,лъженка,глей си работата.
Само бридж белот , не успях да нау4а но имам желание и това ще стане. :D :D :D
keitti
Новак
Новак

Мнение от keitti »

Искам да питам някой,който знае:на ЛЪЖЕНКА като се лъже примерно за девятки и се приключи картите остават ли на мястото си или се махат настрани,или се продължава да се слагат следващите върху тях? моля някой ако има идея да я каже 4е спорим от няколко дена? :tongue: :oops:
Аватар
mITky
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от mITky »

Сантасе и Белот :)
Аватар
mITky
Старо куче медалист
Старо куче медалист