Коментари отностно филма ТРОЯ

Ако искате да коментирате някой филм или имате проблеми с него .. тука е мястото да го направите.
Публикувай отговор
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Коментари отностно филма ТРОЯ

Мнение от SniperBeta »

ТРОЯ
Heskey написа: Много добре направен, пресъздаващ по невероятен начин по-голямата част от троянския цикъл и историята на Троянската война. Който е запознат с нея, задължително да гледа филма, който не е, също, защото съм сигурен че ще придобие интерес.
10/10
_BaDBoYFoRLiFe_ написа:
Гледах филма на кино после го гледах ина диск и останах силно разочарован...Чудя се от къде да започна:
Айде от тика ще почна. Който е чел творбата на Омир "Илиада" би трябвало да бъде напълно разочарован от филма. 10 годишната битка е окастрена по невероятно некадърен начин, и всичко става буквално за има няма един месец, а в същото време в по-голямата част от филма не става абсолютно нищо. Винаги съм си мислил,че пресъздаването на един епос би трябвало да е величествено, а тук всичко е принизено до обикновенната любов, която можем да видим във всеки филм. Освен това несъответствията на филма с Епоса са буквално смешни (целия филм сегради на несъответствия), като почнем от това, че Менелай е един от героите които доживяват края на войната, Агамемнон го убиват като се връща в родината си, Ахил(както много велики маже от това време е оценявал жените само като красиви, но не е бил способен да обича) и още много такива... Аз лично умрях да се смея на момента в който Хектро убива Патрокъл и всички си тръгват все едно е дошло време за обедна почивка...
Нека спра до тук със съответсвията с Илияда , защото те се ограничават до имената...

Актьорската игра е под всякаква критика. Добре чеима образикато Приам и актьори като Шон Бийм, които дори и със второстепенните си роли просто блестят... Брат Пит сисвърши работата, но все си мисля че ореола му на секс символ придава допълнителен нюанс н агероя му....
А за Елена какво друго мога да кажа, че всички жени бяха по-хибави от нея...Все си мислех, че Елена не трябва да е просто хубава, а трябва да има чар, като явидиш и да се влюбиш - даже Брезейда е по-хубава...

Битките - докато гледах битките имах натрапчивото чуство, че на оператора са му сложилиедна стена зад гърба и той се е чудил как да се мръдне още малконазад за д аможе все пак в едър план да хаване нещо другоосвен щитове и крака. На места е успял, но през повечето време не се вижда нито мащабна битка , нито близък план.

Ефектите - нищо впечатляващо. Copy paste copy paste и така докато са му омалели на някой пръстите... Троя беше направена добре, нои друг път сме виждали мащабни дгитални творения...

Общото впечатление - Нищо ново под слънцето, по-добре да не си чел Илияда когадо гледаш филма. Просто каквото има в трейлъра тва е, няма никакво развитие.

Според мен филма имаше два варияна за да стане добър:
1. по синтезирани сикчите разточвания във филма и един разказвач(глас само) който да разказва през тези моменти.
2.или простофилма да се казва по-друг начин и да не претендира, че има нещо общо с Епоса

ОЦЕНКА: 6.5/10

П.С. Винаги съм си мислил, че в Троянската война са участвали всички герои от това време, а тетука са точно 6 броя, от които единствено енаблегнато на Ахил и Хектор и Менелай, парис и Агамемнон.. Само Одисей и цар Приам са си на мястото.

П.П.С.
Всичко тва си е мое лично мнение, някой дане вземе да се засегне...
И нека Бог да не дава на американец да прави филм по истински историческисъбития...
eatpork написа:Филма не беше лош. Не съм очаквал нищо по-добро - отидох да ги гледам как се колят и те се клаха...
Ахил и в книгата беше женкар, така че любовните сцени са му простени.
Имаше някои несъответствия с творбата на Омир, но в края на краищата самата тя силно изкривява действителните събития.
Мисля, че ако си бяха направили труда да го направят като Властелина на пръстените от 3 части, в които по-подробно да песъздадат 10-тте години война, можеше да се получи нещо наистина много добро. Но както вече казах - клане имаше, но... още можеше... :twisted:
Елена си беше готина - достатъчно красива беше, за да се изколят един куп хора, които и без това само си търсеха повод. Не съм човека дето ще тръгне да отвлича девойки, ама хубавичка си беше, не бих и отказал :P
7.5/10
Heskey написа: Несъответсвия с епоса наистина има и създателите на филма признават това. Може би това за смъртта на Менелай и Агамемнон е най-фрапиращо.Дали Ахил е женкар или не, не е толкова важно, защото то не се споменава много много в "Илиада" Там по-скоро Парис е женкар.

Ако беше на три части, наистина щеше да е по-добре, битките да бяха по-подробни например, особено тази между Ахил и Хектор ми се стори много кратка. И щеше да се проследява по-голяма част от цикъла и щеше да стане по-ясно за незапознатите за какво става въпрос и за какво се води тази война.
Например
І част - от началото, сватбата на Пелей и Тетида и решението на Парис за ябълката, до отвличането на Елена
ІІ част - да завършва с битката между Ахил и Хектор
ІІІ част - до края на войната
_BaDBoYFoRLiFe_ написа: Heskey
не съм съгласен,че трябва да има 3 части...евентуално две, но си мисля, че в една която да беше примерно 3 часа и да изкарат един extended dvd с който да стане 4 часа щеше да е идеално....
И просто в моментите когато действието се протакваше с разни блудкави сцени можеше единглас да ни разказва историята...а ианче битките ако бяха по-добре съчетани маосвите сцени с блзиките кадри, и ако бяха се придържали към съдържанието на Илияда нямаше хич да е зле...
Но няма какво да критикуваме, като правим ние филма тогава ще го правим по-хубав.

П.С.
Лично според мен до година ще сме свидетели на още по-необичайни изпълнения и филми...
Следват:
Ханибал - в ролята на Ханибал ще е Вин Дизел, още не съм видял кой ще играе Сципион Африкански
Александър Велики - в ролята на Александър ще е Леонардо ди Каприо, а пак Атинянката Таис май ще я игаре Анджелина Джоли

така че за в бъдеще май ще има още подобни филмови изгъзици...
лично аз ще убия този който е решил, че Леонардо ди Каприо може да играе Александър Велики
Heskey написа:Да, но трябваше да е по-разширено, самата битка, която трябва да е кулминацията беше кратка и изобщо не беше атрактивна. Битката на Хектор с Аякс например, ми хареса много повече. А и историята....тия дето не са чели митологията, надали им е ясно, кой е Парис и що така внезапно Елена се влюбва в него и отива в Троя.
Също ме издразни това, че изкараха нещата така, че Одисей участва във войната, защото го е страх от Агамемнон, а не се споменава, че когато всички са били наточени на Елена, са дали обещание, да пазят този, който тя избере и са пропуснали това, че царят на Итака, се е опитал да се измъкне от задължението с хитрост, но са го разкрили.
Одисей ми е любимия герой от цикъла между другото :wink:

Брад Пит, да е Ахил го приех, даже мисля че добре се справи, ама Леонардо Ди Каприо да е Александър Македонски....майко мила....мисля че ако него го направят на Таис, ще му приляга повече :wink:
Иначе Вин Дизел мисля, че добре ще наследи Хопкинс!
[X]RAVEN написа:
значи тва дето Елена била германка и не била за таз роля са глупости, много красива беше и много добре си изигра ролята. Брат Пит не става за Ахил обаче играе безкруполен и жесток войн, а е с някакво детско личице. Другите актьори бяха добре подбрани... сюжетът си е по Омир - ясно, така че за сценарии - 9 (щото не са го мислили те ами Омир), актьорско майсторство - 10, подбор на актьорите - 9 (заради Ахил), Ефекти и майсторство при пресъздаването - 10.

Обща оценка: 9.5/10
_BaDBoYFoRLiFe_ написа:много трудно можеш дa кaжеш, че някой си е игрaл добре ролятa, зaщото просто сaмо зa ролятa нa Приaм се изисквaше някaкви по-особенни умения aктьорски....зa Еленa никой не е кaзвaл, че зa дето билa гермaнкa блa блa блa....просто имaше и по-хубaви жени във филмa (което е недопустиму при все, че Еленa е нaй-хубaвaтa живa женa по-товa време)

a зa твa, че филмa бил по Илиядa :arrow: :roll: - моля те вземи прочети Илиядa преди дa кaзвaш, че Омир бил мислил сценaрия щото е смешно дaже дa си го помислиш...във филмa имa не повече от 20% от товa което Омир е мислил когaто е писaл Илиядa или поне общото межди Илиядa и филмa е именaтa нa aктьорите и товa че нaкрaя Троя е опожaренa, почти всичко друго е свободнa импровизaция нa режисьорa :D :) :D :!: :!:
Heskey написа: Ако разделим оценката:

:arrow: Сценарий и пресъздаване на митологията - 9/10
Заради разминаванията с Омир. Но иначе е добре, че е проявено творчество, което не променя коренно концепцията на троянския цикъл. Може би ако филма беше по-дълъг и на части нямаше да се налага да съкращават някой неща в историята.

:arrow: Подбор на актьорите - 10/10
Брад Пит се справи добре, за другите актьори просто няма какво да кажа всеки си е точно за ролята, Елена също, аз лично не видях по-хубава жена във филма.

:arrow: Актьорската игра - 10/10
Без забележки, особено Питър О`Туул беше перфектен.

:arrow: Битки, ефекти и майсторство при пресъздаването - 9.8/10
Всички бяха направени перфекто с изключение на последната, която се води най-важна, а пък беше най-скучна.
Otherside написа:и аз да се изкажа относно троя:
кво направи ти бе?! 9.7/10 8O та на мен този филм изобщо не ми хареса!
6/10 му давам аз!
не ми се обсъжда, или спори- просто изказах оценка! сравнете го с властелина и ще прозрете истината! :wink:
**продължавайте да си изливате душата за филма тук**
Аватар
Heskey
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от Heskey »

Otherside написа:
и аз да се изкажа относно троя:
кво направи ти бе?! 9.7/10 та на мен този филм изобщо не ми хареса!
6/10 му давам аз!
не ми се обсъжда, или спори- просто изказах оценка! сравнете го с властелина и ще прозрете истината!
Единственото общо между тях е това, че има битки и че са направени по неворятен начин. Няма база на която да го сравним.
С патладжан, пипер и домати ще си правя цял живот салати...
Аватар
Otherside
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Otherside »

хмм, пропускаш това че и двата филма са направени по книга :wink:
Въпроса е- щом на Троя даваш 9.7/10 то колко се очаква да дадеш на властелина?? По десетобалната естествено :wink:
Недей да береш яд, само не забравяй.
Аватар
Tito_A
Новак
Новак
Обратна връзка:

Мнение от Tito_A »

За Властелина,обаче става въпрос само за 3-та част,защото другите две са малко скучни оценката е:
9.8/10
За Троя малко е претупано на бързо всичко.
7/10
Аватар
Tashek™
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от Tashek™ »

///offtopic

ехооооооо, тук се обсъжда само Троя, никъв Властелин
Аватар
IvanFZ
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от IvanFZ »

Ами може да сравним от историческа гледна точка Гладиатор и Троя ...Гладиатора бие 10000пъти понеже се придържа към историята.Троя обаче е пълна с изтървани събития.А и грозотията в ролята на Елена и Педерад Пит в ролята на Ахил (Най-силния войн в Илиада) нещо не ми допадат.Освен това битките са направени слабо и няма и помен от безчислените орди в Омировия епос.Цяла Гърция тръгва на война а те ми сложили 10 хиляди човека....Слаб филм
Аватар
lutar
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от lutar »

Абе як филм смао да не беше Ахил рус и да беше направен филма с българи и щеше да е още по добър. :lol:
Аватар
DooM
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от DooM »

Абе на мене ми хареса филма. Битките бяха много добри, но може би трябваше да са по-мащабни. Едно време съм чел книгата, но почти нищо не си спомням, затова немога да критикувам разминаванията с Омир. И между другото lutar има много българи във филма - статисти в битките. Двама от тях бяха на гости на Гала и разправяха каква надувка е Брад Пит.
”DOOM shall never die, only the players.”
Аватар
NightWolf`
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от NightWolf` »

Ами доста бях разочарован предвид хвалбите, който му хвърлиха на тоя филм , че даже и несуответствия с книгата имаше-Патрокъл не е никав братовчед на Ахил ами му е приятел ама кво да се прави ся ,това не е най-важното ефектите му бяха доста тъпи и декорите бяха под всяква критика басии къв беше тоя Троянски го да го ба:)))
Now the magic has gone
Аватар
MasterCop
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от MasterCop »

До кога ще го чакаме този филм да излезе със свястно качество - заради скапаните screener-и дето се разпространяват не излизат качествените RIP-ове. Не копирайте screener-и!
Аватар
Neona
Начинаещ
Начинаещ
Обратна връзка:

Мнение от Neona »

Наистина филма си беше абсолютна тъпня само тук-так някоя яка битка. Ако искате да гледате нещо наистина стойностно на тази тема си дръпнете Елен от Троя
Аватар
[X]RAVEN
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от [X]RAVEN »

доста е хубав и въпреки това троя пак по ми хареса.
Човек се учи докато е жив и пак си умира тъпунгер...
Публикувай отговор