Пак тоя Windows

Задавайте Вашите въпроси за Help and Support относно всички версии на операционната система тук.
Публикувай отговор
Аватар
NaAaA
Начинаещ
Начинаещ

Пак тоя Windows

Мнение от NaAaA »

Значи проблема е много интересен, в офиса където временно работя стана много интересна работа с Уиндоуса, хорта там си имат и 98 и ХР( :) ), че след като преинсталирали 98-то неможе да разпознае едната част от харда, харда е eдин > 120Гб, като се пусне ХР-то пише че е Unlocate, а през 98 изобщо няма буква.някакви идеи по вапроса какво е това и как може да се оправи :?:
Мерси предварително 10х :D
Аватар
kitikri
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от kitikri »

Може едната част да е форматирана под NTFS и 98 да не я вижда.
Аве момко, аз знам че след като има 98 и ХР не можеш да преинсталираш 98, щото ще си отиде DualBoot-а и само 98 ще зарежда и няма да се вижда ХР-то. Абе кви сте ги вършели и вие - питай John3V или JIVODER или някой дето разбира повече от бозици :D
Аватар
NaAaA
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от NaAaA »

Абе човек това е там където работя попитах колкото може повече инфо, незнам и аз точно какви са ги вършили, просто казват преинсталирахме 98 и неще да намери едната част от харда :)
А пък и затова съм постнал за да може ако някой има желание да помогне :) .
Мерси все пак :wink:
The Feeling
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The Feeling »

На кои дялове какво има в смисъл OS-и и
пробвай с пртитишън мендъжера (имаси негов експлорер )
да отвориш невидимият дял и да видиш информацията здрава ли е
също така и партитишъна ще ти покаже тоя дял в какъв формат е
Аватар
shaffer
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от shaffer »

kitikri написа:Може едната част да е форматирана под NTFS и 98 да не я вижда.
Аве момко, аз знам че след като има 98 и ХР не можеш да преинсталираш 98, щото ще си отиде DualBoot-а и само 98 ще зарежда и няма да се вижда ХР-то. Абе кви сте ги вършели и вие - питай John3V или JIVODER или някой дето разбира повече от бозици :D
като имаш 98 и като инсталираш и ХР - тогава ти стартира само ХР-то , като преинсталираш 98 , става работата , ама тва става въпрос за ХР и 98 на една и съща част на хард-а примерно във С: да има \WINDOWS и \WinXP
Аватар
kitikri
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от kitikri »

NaAaA написа:Абе човек това е там където работя попитах колкото може повече инфо, незнам и аз точно какви са ги вършили, просто казват преинсталирахме 98 и неще да намери едната част от харда :)
А пък и затова съм постнал за да може ако някой има желание да помогне :) .
Мерси все пак :wink:
Като се позамислих, се сетих че може всички дялове да са в NTFS а преди да преинсталирате 98 да сте му били сложили драйвер за NTFS под 98 и сега да го няма и затова... А може като са слагали 98 наново да са разбърникали партишъните. Ама пък щом казва че е Unlocated... Абе сложи си Partition Magic 8+ и тя ще ти покаже дали има unformatted и unlocated място на харда и ще можете да си въстановите данните като от тоя хард дето не се вижда прехвърлите информацията на нов дял...
Последно промяна от kitikri на Вто Авг 17, 2004 20:27 pm, променено общо 1 път.
The Feeling
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The Feeling »

Обаче като се позамислиш може да са объркали нещо при инсталацията (невъзможно но има и такива случаи познава историята :lol: )ама младежа като не дава повече инфо няма как да му се помогне освен с предположения :wink:
Аватар
wiSHmaKeR
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от wiSHmaKeR »

Стартирай boot CD на XP (няма значение какво, не е и от значение кой SP)... и на Recovery Console има опция за възстановяване на boot частта.
Аватар
NaAaA
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от NaAaA »

Мерси много момчета ще пробвам, обаче някви специалисти казват че били повредени таблиците които използвал Windowsa и ся мислят да му сложат Lunix
Друг начин е с Партишъна :D
Мерси още веднъж на всички ,а и да не отварям нова тема можете ли да ми кажете по какъв начин да се възвърнат изтрити документи, знам че с Командера става ама то е за малки файлове, иначе за големи се искат други настройки.
П.С.
и друго след формат може ли да се въстанови нещо :D :?:
The Feeling
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The Feeling »

System Mechanic 4 Professional има Search and Recover
За възстановяване на изтрити фаилове
а след формат който знае как нека да каже
че ми е интересно как става
Аватар
PathFinder
Потребител
Потребител

Мнение от PathFinder »

R-Studio
Search and Explore
Аватар
NaAaA
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от NaAaA »

Meрси много за помоща дано не се налага да се ползват тия програми, ама за всеки случай да сме подготвени още веднъж мерси :D
Аватар
SimonseN
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SimonseN »

При мен проблемa беше същия кaчвaм 98 или МЕ и единия дял го нямa...

Кaчвaм ХР и всичко си е нa мястото и цялaтa информaция си е тaм...незнaм кaк се опрaвя товa ,но информaциятa не се губи aко си кaчиш 98 и рaботиш с него 1-2-5 денa и след товa си кaчиш ХР всичко си е 0к !
Аватар
NaAaA
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от NaAaA »

SimonseN написа:При мен проблемa беше същия кaчвaм 98 или МЕ и единия дял го нямa...

Кaчвaм ХР и всичко си е нa мястото и цялaтa информaция си е тaм...незнaм кaк се опрaвя товa ,но информaциятa не се губи aко си кaчиш 98 и рaботиш с него 1-2-5 денa и след товa си кaчиш ХР всичко си е 0к !

Значи целта е като преинсталираш 98 и има и ХР да преинсталираш и него(ХР) защото нещо Windows-ите се прецакват :?:
Незнам обаче има ли някакъв шанс файловете да са развалени по някакъв начин , имам предвид вече след откриването или все пак възможностите на Window-са са необхватни :D :?:
:) :)
Публикувай отговор