Това много хубаво ми .... ако някои иска да направи POP3 майл с някакъв домеин не с това което е маскнато на IP-то му? Какво правим в този случай? Примерно аз съм регистрирал домеин polaris.net и искам там да направя POP3, добре, ще пусна сървъра и т.н., като се напише в IE/Konqueror/Netscape/Opera/Mozila... http://www.polaris.net ще ги праща към моя мейл сървър. Интересува ме на изпращаните писма как да се зададе примерно ivan@polaris.net ? Как да се направи ако аз получа писмо от въпросния Иван да виждам(и всички да виждат), че писмото е от ivan@polaris.net а не от ivan@cable-user.Ip-address.vcable.net ????
Мне, не. На мен въпроса ми беше за маскирането(DNS). Имам си домеина, имам къде да пусна DNS сървър, приготвен е, пускам го и ..... нямам право сам да си маскирам IP-то Това ме интересуваше, как да стане този номер. Домеини колкото искаш, ама немога да си масквам IP-то на тях. А нещо от рода на Secondary DNS(neshto.cable-user.IP-address.vcable.net) не ми трябва. И?
поинтваш си зоната и си конфигурираш мейла и си готов.
Не мога да разбера какъв точно ти е проблема, ако ти е описан правилно домейна и ти е конфигуриран мейла като хората не би трябвало да имаш такъв проблем, в хеидъра на писмото ще се вижда истенския ти хост но само в хеидъра от вънка ще е юзер@домейна.ти
бе то всичко много хубаво ми малко по пълно описание на инсталацията можеш ли да кажеш, тъй като не казваш къде да се свалят тия файлове, къде правиш папката и т.н. и пачовете нещо ...
Най отгоре пише къде се прави папката, след това има адресите от където се свалят приложенията или от директорията download. Всичко си е ясно, само тярбва внимателно да го прочетеш.
admin тва е ебати и обърканото описание за инсталиране
земи го подреди малко, прая го както си го описал точка по точка и кво виждам:
cable-user# make
make: no target to make.
Моля те да го подредиш малко, ама много те моля
Та за маскирането ти на адреса погледни там кадето си си регистрирал домейна трябва да има някаде да не пишеш днс-и а директно ип-то ти и там можеш да казваш 4е еди кое си ще се намира еди каде си и няма да имаш грижи.