Полицията в града

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Re: Полицията в града

Мнение от nasenceto »

Много точен пост dogo. Вярвам че 90% от всички ни мислят по този начин. И аз в тва число.
@MasterCop, aко наистина разсъждаваш по този начин - "за толкова пари толкова работа" - смени си професията. То всеки си мисли че трябва да взима 5 тона кинта, ама няма начин. Ако се спазват законите и данъците ни отива там където трябва нямаше да е така. Ама щом и вие полицаите така разсъждавате се получва омагьосан кръг. Язък че ми е по - голяма заплатата, че като знам къде отиват парите от данъците ... много яд ме хваща :evil:
Аватар
MasterCop
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от MasterCop »

Точно така са постъпили няма да казвам колко десетки полицаи само тази година в Стара Загора - отказали са се! То ще се чуе накрая, когато (ако някога) ония тъпанари от парламента се върнат от безкрайните си почивки! Не искам да обяснявам или да убеждавам никой какво значи тази професия! Вие явно много добре я познавате и се справяте "отлично" след като не сте служили! Какво се случва през нощта, докато додо сладко похърква и с какви тъмни или просмукани от алкохол (а и не само вече) лекета се занимаваме, също не е важно! Ние сме свикнали на това отношение - кой ще обича репресивен орган, който го ограничава да прави каквото си иска и когато си поиска!? Може би не всички са такива, защото и тук важи правилото "Който обощава - греши", така както и е почти сигурно, че когато плюеш нагоре, няма как да останеш сух! То за какво нямало дявол до казана с българите в ада... Те сами се дърпат надолу!
Тия полицаи не ги докарват от Марс - те са вашите приятели, братя, бащи и т.н. Те са част от Този същия народ! Защо има такова разделение и завист към униформения Българин? Къде ги видя тия рамене и разкрачени походки?! Със сигурност ги има в дискотеките и по центъра от подковани пишлемета, дето смучат парите на бащите си, смъркат или пък просто си ходят така се едно са с по два чифта...пък чакат една бира някой да ги черпи... Те отразяват балканския ни манталитет и онова което се случва с Културата! Доста "култура" докарахте от София докато учехте там! Преди 10-тина години тия простотии ги гледах там и се радвах, че поне тук хората са по човечни... Е у големото село така правят, шо па да не мразим и ние така!? Да мразиш е по-лесно! Злото се осъществява по-лесно и по-просто. Изглежда това е свързано с особената чувствителност на човека - винаги усещаме лошото по-силно и ни впечатлява повече! Искате държава без полиция? Много ще се радвам да се пенсионирам и да живея в държава, в която хората са добри и наистина няма нужда някой да им виси над главите за да спазват законите! Много ще се радвам и да нямах толкова бели косми по главата когато това стане, да не бях преживявал всички ония инциденти, чиято умора не си отива на другия ден, както при якото бачкане, което споменахте ...
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

MasterCop написа:Т
Тия полицаи не ги докарват от Марс - те са вашите приятели, братя, бащи и т.н.
малко след това...
MasterCop написа:Т
....подковани пишлемета, дето смучат парите на бащите си, смъркат или пък просто си ходят така се едно са с по два чифта...пък чакат една бира някой да ги черпи... Те отразяват балканския ни манталитет и онова което се случва с Културата!
Какъвто ни народа такива ни и ченгетата. Същите тея пичлемета стават и ченгета. И като станат - а дай ся... дай да избием комплексите мамка му... Виж ме кой съм.

Що ги разделяш на добри и лоши? Всички сме един дол дренки... Нещо беше написал по нагоре за казана с българите... важи за всички българи :D
PS: По отношение на привнесената от софия култура: Доста селяни се пренесоха там и решиха че са вече софиянци... и те така...
PS2:Много мразя когато някой почва да се жалва и да разправя как бил на тва дередже, щото такава му била държавата и хората в нея. Като те дразни направи нещо по въроса. Почни от малките работи. Колко пъти си правил забележка на някой простак що си хвърля станиола от вафлата на земята (още повече че си и (или си бил) полицай)? Мен на няколо пъти бая ми се каниха с облагородяване. Може да е смешно ама се е крачка напред... Aман от мрънкате и жалване. Ай стиа с тоя негативизъм...
Аватар
MasterCop
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от MasterCop »

Не съм спирал да правя "нещо"! Работя тук, плащам си данъците (за разлика от много, които се осигуряват на 200 лв а взимат 5 пъти повече) - не съм тръгнал из чужбина да чакам някой друг да оправи положението в България! Не съм забогатял и не очаквам това да стане в скоро време... Надявам се поне на по-добри условия на труд за тези които са избрали да останат, а политиците няма да спра да ги критикувам никога! Хората ни отпускат пари да се оправим, те ги изкрадоха, сега ние трябва да ги връщаме :(
Аватар
RadoslavKz
Начинаещ
Начинаещ
Обратна връзка:

Мнение от RadoslavKz »

dogo написа: Вто Юли 08, 2008 17:21 pm Аз съм ЗА една държава без куки, ще видите, че ще се оправим :P

А иначе катаджиите са най-гадните, има такива дето ти разкатават фамилията както си искат, особено като видят млад шофер :evil:
Знам, човек. Знам. Бях катаджия 8 години, в бая схеми участвах. Не се оправдавам, обаче е много трудно да не се поблазниш и да не бръкниш в кацата с меда :tongue:
Здравейте, казвам се Радослав Баросов, бивш полицай съм :smoukin:
Основател на групите на Големите Сиви - Саруман Тигров :tongue:
Публикувай отговор