К а ч е т е своя снимка

Всичко свързано с град Стара Загора.
alantion
Начинаещ
Начинаещ

Re: К а ч е т е своя снимка

Мнение от alantion »

SniperBeta написа:Всъщност не е точно така. В много случаи човек тръгва с ясната представа, че иска и може да промени това и онова. Труди се, бъхти се, човека става човек, качва се горе, поглежда назад и надолу към пътя, който е минал и нещо прищраква в него. Било алчност, било самозабравяне, било и външен натиск на вече алчни и самозабравили се други хора тръгнали с добри намерения... човекът станал човек вече не върши човещини. Винаги е така и не само в България. В целия материален свят в който живеем винаги ще има алчност и винаги тези които са долу си мислят, че един ден когато се качат горе ще променят всичко. Но света е устроен така, че нищо не зависи от един човек.
Знаеш ли колко се смях като научих, че ще правят подземен и надземен паркинг на 2-3 етажа срещу Кашмир в глухата уличка? А знаеш ли по колко се умножи смеха ми като видях, че подземния и надземен паркинг на 2-3 етажа е всъщност една парко-плоча за 12 коли преди която има асфалтирана двупосочна уличка на която още трима четирима си бяха мъжката изнасилили въображението и бяха противно на всякаква логика, закони и самосъзнание паркирали?
Никога няма да се оправи нито града, нито държавата ако има само един човек, който да се бори за това. Трябват радикални геноцидни промени из всички горни клонове на дървото. Трябват много неща но като цяло трябва страната ни най-накрая да почне да произвежда и продава нещо защото без брутен продукт просто нямаме икономика. Нямаме ли икономика страната е в заем, криза и т.н. От където идват ниските заплати, неспокойния изнервен живот на хората защото повече от тях не са виновни че получават такива заплати. Просто алтернативата е само една - емигрират. Ако не им харесва - стоят. Но това си е работа на правителството, не на тях. Ако имаме производствена дейност и правителството назначава и поддържа фирми и заводи да отварят врати и да наемат работна ръка, хората няма да мислят постоянно как има масова безработица и да се притесняват за утрешния си хляб. От неспокойния и изнервен живот на хората произтича всичко и ти очакваш същите тези хора, които малко или много са драпали в калта да се изучат, да станат хора и да не се самозабравят? Наистина?
Много академичен разбор-харесва ми,...НО! Какво му пречи на човек(а аз визирам в това число и себе си) да се придържа към въведените закони и ги спазва?
Всички сме онеправдани,когато видим как НЯКОЙ с надуто самочувствие си паркира колата така ,че да не може да минеш по тротоара.Още повече ме възмущава изберателното санкциониране на нарушителите. Отговорът е от ясен по-ясен.
Бих дал само два бързи примера за да подплатя мнението си:
Обиколил съм Европа,,част от Азия и какво ме е впечатлявало най-мниого:Още с прекрачването на чуждата държава,дори най-неграмотният вече спазва стриктно всички порядки ??! Е,това какво говори? Циганите като влезнат в гърция ,забравят да са цигани!Защо?,Защото там тяхната полиция не се церемони.Така е навсякъде ,освен в България.
И така ,дайте да измислим нещо,че всеки да зачита правилата на Улицата. Защото може! Ето как се научихме да си слагаме коланите,да спираме на пешеходна пътека,да караме с позволена скорост ...и т.н.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Безкомпромисно санкциониране и денонощно следене за спазването на закона. Това е начина. Нищо друго.
alantion
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от alantion »

sawo написа:Безкомпромисно санкциониране и денонощно следене за спазването на закона. Това е начина. Нищо друго.
Ами нали за това говорим ,ама как да им набием в главите на нашите Органи да го правят?
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

alantion написа:Много академичен разбор-харесва ми,...НО! Какво му пречи на човек(а аз визирам в това число и себе си) да се придържа към въведените закони и ги спазва?
Всички сме онеправдани,когато видим как НЯКОЙ с надуто самочувствие си паркира колата така ,че да не може да минеш по тротоара.Още повече ме възмущава изберателното санкциониране на нарушителите. Отговорът е от ясен по-ясен.
Бих дал само два бързи примера за да подплатя мнението си:
Обиколил съм Европа,,част от Азия и какво ме е впечатлявало най-мниого:Още с прекрачването на чуждата държава,дори най-неграмотният вече спазва стриктно всички порядки ??! Е,това какво говори? Циганите като влезнат в гърция ,забравят да са цигани!Защо?,Защото там тяхната полиция не се церемони.Така е навсякъде ,освен в България.
И така ,дайте да измислим нещо,че всеки да зачита правилата на Улицата. Защото може! Ето как се научихме да си слагаме коланите,да спираме на пешеходна пътека,да караме с позволена скорост ...и т.н.
Приятелю, пий нещо успокоително, че не мога да разбера какво точно искаш. Всички та всички. Обиколил си каквото си обиколил - добре. Ама да си не си мислиш че откриваш топлата вода?? Паркират - да, правили са го преди теб, вероятно ще го правят и след теб. "Идеята" ти е стара като света, само че звучи малко като пропаганда - давайте да даваме. Как с "дайте да измислим нещо" и то във форума, смяташ че ще оправиш нещата??? Темата е твоя - давай, мисли - аз лично, ако си струва ще те подкрепя. Ама така както си ги захванал "недоволни","качете снимка" - дано разбираш колко е несериозно. Дай да измислим нещо за световния мир и извънземния разум...
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

Ами в държава като България има само един начин - финансово поощрение. Вдигат заплатите на полицаите, назначават отговорници които взимат още повече пари за да бдят над това, че за тези пари полицаите вършат повече работа и така. Но всеки си върши работата и не се услушва защото знае, че финансовото поощрение може да секне. Също така не се пробва да подкупи назначения отговорник защото знае, че не може каквото и да прави. Защото от своя страна назначения отговорник има друг назначен отговорник над него който го гледа какво прави.
Общо взето манталитета на Северна Корея ама не по насилствен начин. :) Другия вариант е да минем отново в комунизма.

Както е казал Пратчет - 'Така или иначе има престъпност, нека поне да е организирана'. По същата логика - така и така има алчност и корупция - поне да е организирана. Всеки е алчен за повече пари => всеки ще си изпълнява крайно съвестно задълженията пред опасността от съкращение. В сегашния свят кажи ми кое морализира повече от парите? Честта и достойнството ли? :smoukin:
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Ами то капитализъм ли е сега? :D Просто друг тип комунизъм. Все някой на някой е роднина, приятел и т.н.т. и все нещата опират до връзки и познанства с влиятелни хора. Ако искате да се лъжем , че не е така. Няма проблем с това - то си ни е фолклор, манталитет и поне аз не виждам начин да стане друго.
Обаче, като излезе някой с грандиозна идея и като каже - давайте да направим, давайте да измислим... Дразня се. Все едно сме спали до сега, че да дойде всемогъщия да ни осветли. Ми ний даваме...мислим, правим, само дето не се вдига толкоз шум. Примера, личния пример, и то с действия - той води и привлича последователи. Не да седна аз сега , да ви отворя 10 теми и след всеки ваш пост да викам - давайте...
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

nenoneno написа:Ами то капитализъм ли е сега? :D Просто друг тип комунизъм. Все някой на някой е роднина, приятел и т.н.т. и все нещата опират до връзки и познанства с влиятелни хора. Ако искате да се лъжем , че не е така. Няма проблем с това - то си ни е фолклор, манталитет и поне аз не виждам начин да стане друго.
Обаче, като излезе някой с грандиозна идея и като каже - давайте да направим, давайте да измислим... Дразня се. Все едно сме спали до сега, че да дойде всемогъщия да ни осветли. Ми ний даваме...мислим, правим, само дето не се вдига толкоз шум. Примера, личния пример, и то с действия - той води и привлича последователи. Не да седна аз сега , да ви отворя 10 теми и след всеки ваш пост да викам - давайте...
+1
Напълно подкрепям. Особено за манталитета.
sawo ви каза кво е решението - педантичен контрол и наказание според престъплението. Айде да го цитирам:
sawo написа:Безкомпромисно санкциониране и денонощно следене за спазването на закона. Това е начина. Нищо друго.
Като излезе в странство, българина е най- примерния европеец, щото в чуждо село и керемидите бият, че и не прощават, ама тукааа... "Аз познавам един, дето познава един друг и той ша ме опрай"... или... "кво ми пука, аз се ръководя само своите си закони и правила и чужите не важат за мен".
alantion
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от alantion »

Имах щанса да поживея в различни времена,много пъти съм подхващал подобни инициативи,но все нещо се проваляха.И защо?
Защото все се намираше някой да сложи" благоразумния" СИ кол в спиците на колелото...
Няма на кого да се сърдим .Такъв ни е манталитета-един подхваща нещо ,другите го дърпат назат(поучават в частност)
Ето защо НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМЕ.
...."Когато Ботев е минавал по сокаците,Българите са се криели зад прозорците от страх..."
Аз се уморих-оставям Администратора да реши:Да изтрие ли темата или друг да я продължи.
Благодаря все пак на иначемислещите.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Виж сега "Ботев", тея клишета как много пъти... също са изтъркани. Защо е това множествено число? "Няма на кого да се сърдим","такъв ни е манталитета","няма да се оправимЕ"...дрън дрън. Нима сам си слаб? Къде си ти изобщо?
Пак ще ти кажа - такива речи, инициативи и тем подобни "дайте да измислим,направим" и прочие са глупост. Могат само да отворят тема за разговор. Не за промяна. Примера, и по-точно личния пример е заразителен. Нима Ботев е седял и казвал на хората измислете или направете нещо??? Като си толкова решителен - направи ТИ нещо , поведи недоволните да има какво да следват... Не само приказки под шипковия храст.
Аз също съм имал "щанса" да поживея в различни времена, и с очите съм си видял и на гърба съм си изпатил от подобни гръмки фрази и речи. Давайте, давйте , пък седят и гледат какво ще стане... Не така.
Сега поне малко разбра ли ме?
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

:roll: :roll: :roll: Изображение
:mrgreen:

Ъхт! Тва май не отговаря на тематиката. Ма нали е моя снимка-па и е смешнЪ.
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Изображение
Не може да паркираш мишка до ресивър.....просто е незаконнно :lol:
Popopopopo
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Даже не знам кво е тва "ресивър"... 8O :roll: Просто си подключвайте добре автомобила!

Изображение
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Ресивър е нещо дето само взема , а не дава. :lol: :lol:
Popopopopo
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Аххааа! Нещо, като да подпреш цвете, така ли?

Изображение

Апропо, твоя снимка весела не виждам нещо?
Oxadoxa
Потребител
Потребител

Мнение от Oxadoxa »

Изображение
Май се заформя първата зарядна станция в града.
Публикувай отговор