Не купувайте уреди от Практикер

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
fruitcake
Потребител
Потребител

Re: Не купувайте уреди от Практикер

Мнение от fruitcake »

realprofesora написа:Аз за това ,че дюнерите на пазара нямаха кисели краставички се обадих на собственика им и чак от Пловдив ми се обадиха да се извиняват,после и Старозагорския шеф и той се обажда... , камо ли за нещо по-едро да ми се случи да не ми признаят гаранция.Ще плачат.
Неее, сериозно ли за такова нещо ще се обадиш до Пловдив?!?!?!За киселите краставички!?!?!Браво! :)

От Практикер съм купувал предимно строителни материали и съм доволен.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

fruitcake написа:
realprofesora написа:Аз за това ,че дюнерите на пазара нямаха кисели краставички се обадих на собственика им и чак от Пловдив ми се обадиха да се извиняват,после и Старозагорския шеф и той се обажда... , камо ли за нещо по-едро да ми се случи да не ми признаят гаранция.Ще плачат.
Неее, сериозно ли за такова нещо ще се обадиш до Пловдив?!?!?!За киселите краставички!?!?!Браво! :)
Човеко , щом ми взимат парите, а не ми казват ,че вече не слагат краставички, ако трябва до Брюксел ще звъня -искам обслужване, не просташко отношение.Това беше 2рия път когато не ми сложиха краставички, 1вия път ми викат ми свършили са, а втория път ги мързи да ги извадят от склада и викат ми щом настоявате ей сега ще извадим ,трябва да изчакате .Викам "Моляяяя! Ще чакам ли. Я ми дай телефона на шефа си.!!!!!!!
Popopopopo
fruitcake
Потребител
Потребител

Мнение от fruitcake »

Това е различно.Аз разбрах, че като си видял, че няма краставици и си звънял до Пловдив :) :smoukin:
peeva
Новак
Новак

Мнение от peeva »

Ако си пазите документа с който сте направили покупка в ПРАКТИКЕР и искате да върнете стоката ще ви я вземат и ще ви върнат пари.Май на някой не му харесва когато се изказват положителни мнения.И как така всички са ви противни - или и вие сте от тези клиенти дето хем не знаят какво търсят и искат,хем всички са некомпетентни и противни.Типично по български.Аз лично съм си купувала стоки и от БАУМАКС и от БАГИРА.Не ми се е случвало да срещна трудности с общуването с персонала.Спестете си личните нападки.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

peeva написа:Ако си пазите документа с който сте направили покупка в ПРАКТИКЕР и искате да върнете стоката ще ви я вземат и ще ви върнат пари.Май на някой не му харесва когато се изказват положителни мнения.И как така всички са ви противни - или и вие сте от тези клиенти дето хем не знаят какво търсят и искат,хем всички са некомпетентни и противни.Типично по български.Аз лично съм си купувала стоки и от БАУМАКС и от БАГИРА.Не ми се е случвало да срещна трудности с общуването с персонала.Спестете си личните нападки.
Срока за връщане според служителите на практикер беше 3 дни. За толкова време няма как де приключиш сериозен ремонт вкъщи и да разбереш, че трябва да върнеш стоката навреме, още повече, че се налага да се върне не защото така ни е кефнало, а защото са ни подвели точно техните служители (справка случая, който съм описал в предния пост).
Това дали на теб ти харесва нещо или дали си доволна от някой не променя фактическите примери, които сме дали и заради които според мен имаме пълното основание най-малкото да сме недоволни. Нормално е на някой да не му хареса, когато го излъжат и после дойдеш ти и му кажеш, че бил типичен Българин - не знае какво иска. Така обиждаш и Българите, и хората, писали в темата. Така както аз го виждам, ти дойде във форума и досега само се заяждаш и нямаш нищо конструктивно написано по темата.
peeva
Новак
Новак

Мнение от peeva »

Не се заяждам,съжалявам ако така изглежда,но всички сме потребители и трябва да си търсим правата.Това,според мене,обаче не става с мрънкане и нападки.Всеки решава за себе си.Преди две години на сина ми трябваше да се направят важни кръвни тестове.В Българо- Германската лаборатория му бяха изгубили тестовете и не се обадиха два месеца.След като аз ги потърсих се държаха много грубо.Не се разправях с тях лично,писах до Районния център по здравеопазване в Стара Загора и до централата им в Пловдив.Веднага последва обаждане с извинения и предложение да повторят теста,но вече безплатно.Благодарих и отказах.Направихме тестовете при лекар,който практикува на частно.Беше готов на другия ден.С няколко думи - не съм доволна,не се връщам,доволна съм - връщам се.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Съгласен съм, но това не е мрънкане. Това са описани случаи от опита ни със съответния магазин и съответните предприети действия. Няма да ставам адвокат на всички, но в моя случай поне няма какво друго да направя, освен да предупредя другите да внимават с този магазин. 4,99 лева бяха комплект прости видии, другия ден ми потрябваха пак но отидох в багира - струваха 45 стотинки. Набутаха ме с материали за поне 40лв дали заради некадърност или нарочно, но нямаше как да разбера преди да приключа ремонта, а вече беше късно да връщам материалите, пък и да подам жалба върви доказвай, че в магазина някой си ти е казал така... И в двата случая няма какво повече да се направи освен да спестя на другите нерви ако ще минават по същия път. Другия съфорумец е имал проблеми със очевадно нeработеща стока... според теб Практикер нямат никаква вина за тези случаи, но ние сме виновни задето сме мрънкали?
peeva
Новак
Новак

Мнение от peeva »

За това,което ви се е случило в ПРАКТИКЕР едва ли нарочно са ви набутали.По скоро сте попаднали на нов служител,и на тях им трябва време да ги обучат.Аз лично съм доволна.Сама се набутах веднъж,преди два месеца - купих си два аплика от БАУМАКС,харесаха ми,взех решение на момента,малко по-късно видях същите в БАГИРА и ПРАКТИКЕР,и на двете места бяха по-евтини с около 10-12 лв.Досега не съм следила промоциите,но от приятели,които също правят ремонти и обзавеждат нови жилища разбирам,че си заслужава.
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

Като служител на Практикер нали не вярвате да се "вържем", че сте купили нещо от Баумакс, а просто се мъчете да направите малко антиреклама на въпросната верига след като потребители с доста повече от четири мнения са написали положителните си впечатленията.
peeva
Новак
Новак

Мнение от peeva »

Не съм служител на ПРАКТИКЕР.Не правя антиреклама.Просто правим ремонти и обзавеждаме ново жилище.Обикаляме навсякъде,случвало се е да си купуваме различни неща от различни магазини.Просто споделих,че има такива моменти в които не можеш да избереш най-евтиното и най-доброто за себе си.Някои неща ти харесват и си ги купуваш.После виждаш,че ги е имало и на по-ниска цена и какво от това.Да си върна аплиците и да ида да си ги купя за 10 лева по-малко ли?Дребнаво би било.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

peeva написа:За това,което ви се е случило в ПРАКТИКЕР едва ли нарочно са ви набутали.По скоро сте попаднали на нов служител,и на тях им трябва време да ги обучат.Аз лично съм доволна.Сама се набутах веднъж,преди два месеца - купих си два аплика от БАУМАКС,харесаха ми,взех решение на момента,малко по-късно видях същите в БАГИРА и ПРАКТИКЕР,и на двете места бяха по-евтини с около 10-12 лв.Досега не съм следила промоциите,но от приятели,които също правят ремонти и обзавеждат нови жилища разбирам,че си заслужава.
Живея наблизо и съм хъдил в магазина не един и два пъти - виждал съм служителя и съм сигурен, че не е нов, така или иначе за мен това не е оправдателна причина да плащам немалка сума пари, защото магазина не могат да обучат качествено служителите си.
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

peeva написа:Не съм служител на ПРАКТИКЕР.Не правя антиреклама.Просто правим ремонти и обзавеждаме ново жилище.Обикаляме навсякъде,случвало се е да си купуваме различни неща от различни магазини.Просто споделих,че има такива моменти в които не можеш да избереш най-евтиното и най-доброто за себе си.Някои неща ти харесват и си ги купуваш.После виждаш,че ги е имало и на по-ниска цена и какво от това.Да си върна аплиците и да ида да си ги купя за 10 лева по-малко ли?Дребнаво би било.
Интересно как така потребители регистирани само да пишат в точно определена тема никога нямат нищо общо с въпросната тема,а винаги са случайни .
Истината май е, че Google Alerts върши добра работа
peeva
Новак
Новак

Мнение от peeva »

Впечатлена съм - знаете какво е GOOGLE ALERTS.
sa6o_be4ev
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от sa6o_be4ev »

peeva написа:Впечатлена съм - знаете какво е GOOGLE ALERTS.
Заяждаш ли се или така ми се струва?
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Досега бях само страничен наблюдател, ама вече и аз се почуствах обиден от псевдо-пи-ар-ката на магазина. Вместо да спечели съмишленици и клиенти, постигна точно обратното. Вече и аз не смятам да стъпя в тоя магазин, като най откровено обещавам, че ще се опитам да разубедя и всичките си познати и прятели да ви използват като търговци. А ако вашите преки ръководители четат това, смятам че успяхте да си загубите работата. Успех в търсенето на нова. Един съвет: сменете професионалното поприще, това явно не е за вас. Има къде по-лесни работи - хигиенист например. Там не е нужно да имате подход към хората.
Публикувай отговор