Не купувайте уреди от Практикер

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Не купувайте уреди от Практикер

Мнение от Nirvana »

Вчера по обед отивам и си купувам лентов шлайф за 70 лв + 25 лв. консумативи за него. Плащам и излизам, следобеда викам дай да го видя как ще бачка...пускам, тръгва, обаче лентата при стегнато състояние се измества, което не трябва да се случва. Пробвах така няколко минути, след което забелязох, че с шкурката се изяжда от пластмасата. Оп, айде в Практикер за рекламация!@&*% Отивам, викам си както му е реда от служителите, викам супервайзор и се почна.... Оказва се, че трябва да гадаете дали машината Ви ще работи или няма според управата и евентуално ако не работи сте изгърмели с парите. "Компетентният" супервайзор се опита да ми я пробута и да си я нося сам на сервиз, който щял да каже дали има дефект или си бачка, при условие, че е закупена преди 4 часа и е работено с нея 3 минути. НИКОГА не правете грешката да се съгласявате с тях, това са малоумници, които си пробутват скапаните машинки и ви изкарват виновни накрая. След 30 минути разправия с компетенцията се оказа, че съм бил прав и на косъм на скъсам 95 лева и да ги хвърля на земята. Пазете си касовите бележки винаги!!!
Оказа се, че е много лесно да се връщат артикули, но просто супервайзорът не искал да набутва магазините, защото после му се пишело като лош рейтинг, което е практика във всички вериги у нас!

Не ги оставяйте да ви надприказват, защото те само това могат. За съжаление попаднаха на мен!!! :twisted:
Тази верига може да е добра за строителни материали и др. джунджурийки, но за техника са кръгла 0.

btw, пробвах и по-скъпите варианти на тази машина - СЪЩАТА РАБОТА и СЪЩИЯ ДЕФЕКТ ИМАТ !
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
paco
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Re: Не купувайте уреди от Практикер

Мнение от paco »

3 дни е срока да върнеш уреда, има си комисия за защита на потребителите и т.н.,дори и без да има дефект просто пребирам се, решавам , че не ми харесва вече и я връщам- търсете си правата.
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

7 дни е законовият срок да върнеш какъвто и да е продукт според Закона за защита на потребителя. Не слушайте какво ви говорят в магазина, ВИНАГИ имате право да върнете даден продукт, дори НЕ СТЕ длъжни да обяснявате защо се отказвате от покупката.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

В практикер единствено ако е нещо съвсем дребно и не ви се разкарва до истински магазин. Едни видии си бях купил за 4лв, в Багира бяха 75ст... Само някои строителни материали донякъде са на приемливи цени, за останалото просто няма смисъл.
Аватар
zahar4e24
Потребител
Потребител

Мнение от zahar4e24 »

Е пък тука им пиши - http://www.inquiry-praktiker.com/bg боклуци!
Аватар
kernelpanic
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от kernelpanic »

Здравейте,
Законовия срок /за физически лица/ за придевяване на рекламация е 2 години, независимо дали имаш гар. карта. трябва ти само документ за покупка /касова бележка или фактура на физ. лице/. Търговеца е длъжен да Ви впише в книгата за рекламаций и до 30 дена да реши "проблема". Решаването на проблема може да стане по няколко начина: ремонт, замяна или връщане на парите, но 30 дневния срок трябва да е изтекъл. Това е според закона! Случката я оставям без коментар....
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

kernelpanic написа:Здравейте,
Законовия срок /за физически лица/ за придевяване на рекламация е 2 години, независимо дали имаш гар. карта. трябва ти само документ за покупка /касова бележка или фактура на физ. лице/. Търговеца е длъжен да Ви впише в книгата за рекламаций и до 30 дена да реши "проблема". Решаването на проблема може да стане по няколко начина: ремонт, замяна или връщане на парите, но 30 дневния срок трябва да е изтекъл. Това е според закона! Случката я оставям без коментар....

Толкова е срокът може би в Америка, но не и в БГ. Тук, както се изрази гореспоменатия госпорин "супервайзор", излезете ли от магазина не може да я върнете. Живял съм в Америка, знам какво е, връщал съм уреди след 3 месеца, съответно ми ги приемат моментално, без да се замислят, връщат ми парите и ме подканват да пазарувам пак при тях. Увалата !!!
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
kernelpanic
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от kernelpanic »

Чл. 113. (1) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.
(2) След изтичането на срока по ал. 1 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.
(3) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.
(4) Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.

Чл. 114. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:
1. разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;
2. намаляване на цената.
(2) Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.
(3) Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.

Чл. 115. (1) Потребителят може да упражни правото си по този раздел в срок до две години, считано от доставянето на потребителската стока.
(2) Срокът по ал. 1 спира да тече през времето, необходимо за поправката или замяната на потребителската стока или за постигане на споразумение между продавача и потребителя за решаване на спора.

Чл. 123. (1) Потребителят има право да предяви рекламация на стоката или услугата, независимо от това дали производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на стоката или услугата.

Лошото, е че не си знаем правата!
Аватар
sheri
Потребител
Потребител

Мнение от sheri »

първото което е според мене за практикер, че е най-скъпо от всички такива технически вериги.
второто е,че някъде на преди касата пишеше,че рекламации се приемат преди покупка или нещо от сорта...
избягвам да използвам практикер аз.. или баумакс или багира .
peeva
Новак
Новак

Мнение от peeva »

Не съм съгласна с това,че в ПРАКТИКЕР всичко е некачествено и персонала е некомпетентен.Често се случва да си купуваме разни неща от там,не е имало случай нещо да не ни хареса и да го върнем.Там работят млади хора и си разбират от работата.Винаги сме получавали адекватна информация.Да не обвиняваме други за нашите грешки.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

peeva написа:Не съм съгласна с това,че в ПРАКТИКЕР всичко е некачествено и персонала е некомпетентен.Често се случва да си купуваме разни неща от там,не е имало случай нещо да не ни хареса и да го върнем.Там работят млади хора и си разбират от работата.Винаги сме получавали адекватна информация.Да не обвиняваме други за нашите грешки.
Доста странно се регистрира във форума специално да отбележиш, че грешките били автоматично наши, и в никой от случаите - на практикер... Аз пък мога да ти дам веднага пример за некадърен персонал - купуваме декоративни тухли, които се лепят с лепило за плочки за стената. Взехме за 12 квадрата тухли, към тях се продава за 40лв 25кг баки със смес за фугиране. Попитах човека колко фуга ще ми трябва за 12 квадрата, той каза 2 баки съответно 80лв. След края на ремонта се оказа, че за тази площ е стигнала половин бака фугираща смес като не може да се каже, че сме пестили каквото и да е. Какво да правим другата, при условие че сме се набутали вече 40лв, при това разбрахме съответно в края на ремонта, когато беше късно да върнем продукта а тази смес за нищо друго не става. Може да ти е странно, но наистина грешката в случая е моя и знаеш ли защо? Защото се доверих на персонала в Практикер. Не знам дали са некадърни, или просто са ме излъгали - ти си избери.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

В Практикер са ми крайно противни всички.В Практис ..също така.Най-добро обслужване има в БАУМАКС.Там каквото и да съм закупил си работи както трябва , а ако нещо не ми харесва си го връщам и ми връщат парите на момента.Бях закупил простир за дрехи и нещо не ми пасна на мястото и си го върнах без проблем.После един килим бях купил и него го върнах.За един програматор механичен 3 пъти го сменях (различни модели) трябваше ми с голяма точност.Там стоките не ги ремонтират по сервизи, а веднага или ти връщат парите или ти дават друга стока.Досега съм нямал проблеми с Баумакс.
Кокото до предявяване на гаранцията - научете си правата!!!!!!
http://www.kenanoff.com/blog/archives/190
Търговците се правят на тапи, но като ги настъпиш и омекват .Няма къде да идат .Като им спомена за "комисията за защита" на потребителите и физиономиите им се сменят.Има даже и европейска такава със седалище за България в София.Те пък направо карат търговците да се проклинат, :lol: :lol: :lol: :lol: че са станали търговци.
Аз за това ,че дюнерите на пазара нямаха кисели краставички се обадих на собственика им и чак от Пловдив ми се обадиха да се извиняват,после и Старозагорския шеф и той се обажда... , камо ли за нещо по-едро да ми се случи да не ми признаят гаранция.Ще плачат.
Последно промяна от realprofesora на Пет Мар 11, 2011 15:32 pm, променено общо 1 път.
Popopopopo
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

peeva написа:Не съм съгласна с това,че в ПРАКТИКЕР всичко е некачествено и персонала е некомпетентен.Често се случва да си купуваме разни неща от там,не е имало случай нещо да не ни хареса и да го върнем.Там работят млади хора и си разбират от работата.Винаги сме получавали адекватна информация.Да не обвиняваме други за нашите грешки.
Пей..ева, ако имаш да кажеш нещо конкретно по случая ,че човека си е купил шлайф и не е работил както трябва , няма нищо общо със твоите "така харесвани стоки".Или се скрий някъде , защото ми е писнало от такива измислени ,току що регистрирани всезнайковци.Ако имаш нещо пряко с Практикер си го пази за себе си .Тука сме потребители и искаме да ни обслужват както трябва ,защото тези цени са измислени от търговците не от нас.Щом искат парите ни ще се държат с нас като с царе.
Popopopopo
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

От "Практикер" до сега веднъж само съм правил опит да пазаря. И ми е последен-гарантирам!
Трябваше ми бойлер, избрах си, намерих групичка служители, които се криеха между коридорите на сладка приказка и им казвам какво съм си избрал. Застреляха ме с въпроса:Имате ли ремарке на колата? Казвам не, защо ми е...Ами как ще си го закарате до вкъщи? Но нищо, те давали под наем ремаркета-10лв. Добре бе, ама аз нямам теглич на колата! Е, ще намериш някой приятел с теглич... 8O

Добре! Няма да стане в огромната ви, супер заредена и прочее верига. Отивам в едно магазинче в града-знам ги, че от много години се занимават с това. Избрах си бойлер-казват след колко часа да ви го докараме на адреса!!! Донесоха ми го до вратата, монтираха го, гаранции-всичко... Та така! Практикер ли-не мерси!
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
sa6o_be4ev
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от sa6o_be4ev »

Bul-Dog написа:От "Практикер" до сега веднъж само съм правил опит да пазаря. И ми е последен-гарантирам!
Трябваше ми бойлер, избрах си, намерих групичка служители, които се криеха между коридорите на сладка приказка и им казвам какво съм си избрал. Застреляха ме с въпроса:Имате ли ремарке на колата? Казвам не, защо ми е...Ами как ще си го закарате до вкъщи? Но нищо, те давали под наем ремаркета-10лв. Добре бе, ама аз нямам теглич на колата! Е, ще намериш някой приятел с теглич... 8O

Добре! Няма да стане в огромната ви, супер заредена и прочее верига. Отивам в едно магазинче в града-знам ги, че от много години се занимават с това. Избрах си бойлер-казват след колко часа да ви го докараме на адреса!!! Донесоха ми го до вратата, монтираха го, гаранции-всичко... Та така! Практикер ли-не мерси!
Аз миналата година си купих бойлер от Практикер. Никого не съм търсил. Служителката сама дойде при мен. Дори ми предложи книжка, за да си избера. Нито ме е питала за ремарке, нито ми е предлагала. Взех си количка и си го закарах до колата. И други неща съм си купувал от там. Нямам оплаквания!
Публикувай отговор