Дайте съвет за видео-карта около 350 лв

Имате компот, ама нещо е станало бомбажче вътре ;-)
Котлона прегрява - как да го охладим?
Не ви загрява печката, като и мушнете тавата?
Мотиката се е изкривила от натискане?
Тука всички са адски адекватни и ще ви помогнат по всякакви въпроси, свързани с дълбоката и ранна оран при нивите с надморска височина над 3000 метра :-)
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Re: Дайте съвет за видео-карта около 350 лв

Мнение от nasenceto »

Всичко хвърчи. Проблеми никви. Забравих да видя какви е захранването, ама е 400 или 450. Малко зор видях с кутията, че е стара, а картата хич не е малка.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

nenoneno написа:в ЖАР същата карта - сапфир 6870 е 365лв. с безплатна доставка, в Лидер(балаш) гигабайт 460 со1 е 347лв. по актуална цена за този месец. Къде е евтиното на Мултирама?
.
Има три вида 6870. Tези които ти гледаш са Flex или нещо от сорта, аз взимам по - скъпия модел. Прав си обаче, в JAR е по - евтина, а освен това и в няква промоция. Другия път ще гледам повече, ама както казах от Multirama останах много доволен от предишната покупка, a и тази дойде за по малко 10h. Ся за 20 лв ще го преживея :wink:

Освен това: http://www.gpureview.com/show_cards.php ... &card2=635" onclick="window.open(this.href);return false;
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Най-важното е , че си останал доволен.
Иначе това http://jarcomputers.com/p_VCA1GSAPHHD6870" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; е 1:1 с тази от първия ти пост. Дори без 8лв. за доставка, разликата е 31лв. За линка който си дал за сравнение, пак да ти кажа, че SoC серията е доста над референтните честоти - в случая 675 ->815 с възможност за стабилна работа на ядрото до 920 и за паметта 1800 ->2000. Не става въпрос за козметични промени. Охлаждането е също една класа отгоре и като температури и като шум...Но в случая 6870 си е пари при таван 6та серия. нВидия вече са на 500 серия и е нормално цените на 400 да са по-ниски. Между другото, понеже пак се отплеснах :D , хубавото е точно това - при наличието на нова серия човек може да си вземе доста качествен (и изпитан) продукт от старата(и все още актуална) серия, без да налива много пари. Въпросния гигабайт 460 сок силно ме впечатли и на живо, и при направените от мен тестове, така че съм пристрастен. Сигурен съм, че и 6870 няма да те разочарова. Все пак, когато друг дава парите избора е по-лесен. :mrgreen:
поздрави
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

400лв за карта ли бе човек! По-добре си вземи PlayStation 3 за тия пари.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

SniperBeta написа:400лв за карта ли бе човек! По-добре си вземи PlayStation 3 за тия пари.
Ако на плаейстейшън може да се работи с инженерен тримерен софтуер, няма проблем, ама още не съм чул?!?
Както си мислех, захранването ме предаде. По оная таблица на sawo имаше запас от 30%, обаче явно е пълно менте и не отговаря на написаното на кутията му. Сега голям зор виждам (постоянно ми гърми драйвера и отвреме навреме направо замръзва за секунда-две и се рестартира компа), а шефа само ме бъзика, щото като ми дава кинти изрично предупреди да внимавам кво взимам, щото тва ще ми е. Ся голям зор ще е докато му измъкна 120 кинта за захранване... Някой ако има нещо втора ръка да свирка...
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ами едно че по-евтините захранвания лъжат на поразия с ватовете, друго че след година употреба губят 10% от тях.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

sawo написа:Ами едно че по-евтините захранвания лъжат на поразия с ватовете, друго че след година употреба губят 10% от тях.
Малии, тва е на 5-6 :lol:
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Имам съмнение, че и в БИОС-а може да е проблема, ама не мога да го флашна, щото този който свалям от сайта на производителя е явно само за 32 битов уин. Убих се да търся, ама друг не намерих.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Спада в мощността е основно през първата година, не всяка следваща. БИОС флашвай през дос, така няма да имаш проблеми с битовете :)
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

sawo написа:Спада в мощността е основно през първата година, не всяка следваща. БИОС флашвай през дос, така няма да имаш проблеми с битовете :)
Comand Prompt-a ще свърши ли работа или имаш нещо друго предвид? Мислех си вариянт за вируално XP или от диск, ама ми се стори занимавка, пък точно в момента имам много бачкане...
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

имам предвид boot cd със DOS
Аватар
nasenceto
келеш
келеш