Препоръчайте фотоапарат

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Re: Препоръчайте фотоапарат

Мнение от Tenebrus »

хах 700 лева да ти е проблема.
Светата тройца искам аз, ама няма как да стане.

За тези които не знаят какво е светата тройца :

12-24, 24-70, 70-200 @ f2.8
nike718
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от nike718 »

Благодаря за мненията.Това което разбрах за себе си че дъщеря ми има да учи много по въпроса.В никакъв случай не мога да дам около 1000 лева за ДЛСР фотоапарат,за това ще е така наречената турбосапунерка.Фуджито което предлага колегата е супер но ми е скъпичко за сега.Ще се мисли още по въпроса. :D
Аватар
VesMil
Потребител
Потребител

Мнение от VesMil »

Tenebrus написа:VesMil много здраве имаш от мен, ама това е доста далеч от дслр. Фуджито даже е по близо заради ръчния механичен зуум и даже пак е далече.

Според мен обаче не е нужно от ДСЛР на първо време. И дори и да решите за дслр нека не е просто нов тъп нисък клас, по-добре дай същите пари за втора ръка запазен д90 или примерно 40д (каноните не ги знам) с един китак...и без това с такъв ще го ползва отначало.

Най-добрия вариант за един новак според мен е средно ниво тяло (примерно д90 е УНИКАЛНО добро тяло) и 50мм 1.8Г (или D ако тялото има мотор както в примера ми).

Наскоро и аз бях пред тая дилема какво да си взема и все пак се реших на дслр. Д5000 защото нямах пари за повече. И не съжалявам грам, макар че още е с китов обектив.

Ако си забелязал съм написал,максимално се доближава , а не че е ! И за любителски снимки не е нужно да се вкарваш в "болестта" DSLR , покупката на такъв апарат означава много покупки и обслужване след това. Доста хора които имат DSLR , повечето снимат със сапунерки ,поради факта ,че трябва да носят едно ремарке аксесоари с тях ,а обикновено това е невъзможно.
Спор няма че DSLR е най-доброто за Фотография!
Стара Загора е БЕРОЕ!
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

Да и те поправих че не е максимално, защото Фуджито е по-добро и по-близко заради ръчния механичен зуум което е първото нещо което се сещат повечето хора като видят "професионален" фотоапарат. :)
vader
Новак
Новак

Мнение от vader »

Tenebrus написа:Да и те поправих че не е максимално, защото Фуджито е по-добро и по-близко заради ръчния механичен зуум което е първото нещо което се сещат повечето хора като видят "професионален" фотоапарат. :)
КОНТРАОФЕРТА! Четири години четох ревюта и мога да кажа, че това е (може би) най-добрият апарат преди професионалните. Fujifilm S6000fd - и не е над 600 лв втора употреба, а 350 + много неща към него.

Специално срещу Panasonic Lumix FZ-18/28/50 (да, общ знаменател) (директен конкурент, Canon и Nikon нямат такъв в този клас), моят го бие стабилно - погледни тестовете. Особено в снимане на закрито, а и оптиката на всички Lumix-и е плачевна - вкарва мноого color-fringing. Ако нещо не вярваш, ще ти дам моя да снимаш хора/дървета с листа срещу слънцето. (тестване само ако си от София...)

Ето я офертата: viewtopic.php?f=23&t=36449

Отворен съм за дискусия за апарата/офертата.
strballer
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от strballer »

"това е (може би) най-добрият апарат преди професионалните", явно трябва да почетеш още няколко години ревюта или поне по-новите. :D Нищо лично, но просто е добре да се запознаеш преди да твърдиш подобни неща. Иначе апаратът е наистина добър, на добра цена. :cheers:
http://www.plastmasoviprodukti.com/ - Производство на пластмасови изделия. Проектиране и изработка на шприцформи.
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

А бе викам да не се обаждам :)

Пича явно с ГОДИНИ е чел ревюта :)
strballer
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от strballer »

Да това ми направи и на мен впечатление. :) То дори и така да е, някакси не би била актуална информацията, която ще прочита, все пак с всяка изминала година техниката се променя драстично.
http://www.plastmasoviprodukti.com/ - Производство на пластмасови изделия. Проектиране и изработка на шприцформи.
Аватар
kernelpanic
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от kernelpanic »

vader написа:
Tenebrus написа:Да и те поправих че не е максимално, защото Фуджито е по-добро и по-близко заради ръчния механичен зуум което е първото нещо което се сещат повечето хора като видят "професионален" фотоапарат. :)
КОНТРАОФЕРТА! Четири години четох ревюта и мога да кажа, че това е (може би) най-добрият апарат преди професионалните. Fujifilm S6000fd - и не е над 600 лв втора употреба, а 350 + много неща към него.

Специално срещу Panasonic Lumix FZ-18/28/50 (да, общ знаменател) (директен конкурент, Canon и Nikon нямат такъв в този клас), моят го бие стабилно - погледни тестовете. Особено в снимане на закрито, а и оптиката на всички Lumix-и е плачевна - вкарва мноого color-fringing. Ако нещо не вярваш, ще ти дам моя да снимаш хора/дървета с листа срещу слънцето. (тестване само ако си от София...)

Ето я офертата: viewtopic.php?f=23&t=36449

Отворен съм за дискусия за апарата/офертата.
Тука вече го приех лично - "а и оптиката на всички Lumix-и е плачевна" - е как само ти си достигнал до този извод :)
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

nike718, колкото човека питаш толкова различни мнения ще получиш 1во защото хората са различни и 2ро - общо взето света на фотографията не се свежда само до най-качествена машина. Както вече ти казаха - всичко зависи от нуждите (голям зум, широкоъгълен обектив, детайлна картина, шумопотискане и т.н.) Това, което примерно направих аз и което е универсално - взимаш турбосапунерка и дъщерята като навлезе във фотографията минаваш на огледало. За бюджетна турбосапунерка аз бих ти препоръчал Canon S5 IS или следващия модел SX10 IS (каквато е моята) поради две основни причини - чупещ дисплей и добро качество на снимката. От бюджетните турбосапунерки на Панасоник, FZ18 и 28 са много добри предложения, за Никон и Фуджи нямам наблюдения. Аз минавам на огледало (и не не продавам Канона си :) ), но горепосочените машини 2ра ръка можеш да намериш за около 300лв, което е супер цена за "в началото".
Аватар
VesMil
Потребител
Потребител

Мнение от VesMil »

Аз си купих преди няколко дни ето това.
http://www.dpreview.com/news/2011/9/15/canonsx40hs
Стара Загора е БЕРОЕ!
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

Eми важното е ти да си доволен и да ти върши работа. Аз не бих дал 1000лв за такъв тип фотоапарат, но ти си знаеш нуждите, а и 35х приближение дори и на ниско ниво на детайл са си 35х приближение... Аз на моя не един или два пъти съм се допитвал до 20х приближението, така че е полезно при някои ситуации. Интересно ми се само DIGIT 5 процесора с какво (освен вероятно по-висока скорост) блести пред DIGIT 4? Може да споделиш мнение от "първа ръка".
Аватар
VesMil
Потребител
Потребител

Мнение от VesMil »

Бърз е при снимките, има и много добра стабилизация.
Не е 1000лв , доста по-малко! Ако знаеш къде да търсиш :cheers:
Стара Загора е БЕРОЕ!
vader
Новак
Новак

Мнение от vader »

strballer написа:"това е (може би) най-добрият апарат преди професионалните", явно трябва да почетеш още няколко години ревюта или поне по-новите. :D Нищо лично, но просто е добре да се запознаеш преди да твърдиш подобни неща. Иначе апаратът е наистина добър, на добра цена. :cheers:
Няколко години до 2011-ста :) Всъщност, харесах си го още 2010-та, но не го намирах да се продава. Така че, тия "четири години четене" са си отпреди две :) Тогава, за мен, беше най-добрият от турбосапунерите; после се отзарибих и гледах само SLR-и от време на време. А и сега, като го сравниш, вкарва поразително малко шум (не правят апарати с голяма матрица), а оптиката има малко аберации. Тези неща са ми най-важни на мен, защото снимам детайл без да мърдам привечер - и ми трябва голямо ISO и без изкривявания. Обаче сега ми трябва още по-голямо ISO, затова търся SLR. Хубавото на фуджито е 1/6 матрицата, наблъскана с малко мегапиксели - каквато и да е технологията, по-ниско pixel density дава по-чист образ.

За Lumix-ите - те бяха на второ място, не ги харесах точно заради оптиката, като я сравнявах. Просто понякога няма как да не снимаш срещу слънцето. Иначе, също са много добри. Не съм снимал.

Нищо не мога да кажа на superzoom-моделите, по-новите с по 30-40 зуум, който само "ония, белите" :D футболни обективи могат - не съм снимал, само съм гледал. Ако това е нужно, то моя 10-11 зуум го бият с много :D

(Да, добър е и на добра цена - сега още по-добра, за стимул: -10 лв.)
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

"онея белите футболните" хахахаха...

70-200 L на Канон :)
Публикувай отговор