Препоръчайте фотоапарат
-
- Старо куче медалист
Препоръчайте фотоапарат
Търся фотоапарат за начинаещ фотолюбител.Цена до 400 лева например.
Дали е по-добре огледално рефлексен втора ръка или нещо от сорта:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/3 ... -SX-130-IS
Дали е по-добре огледално рефлексен втора ръка или нещо от сорта:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/3 ... -SX-130-IS
- niks
- Потребител
Re: Препоръчайте фотоапарат
Втора ръка ще се намери нещо по-професионално. Но зависи на теб какво ти трябва. За някой хора не е от значение да е нов, за други е, на едни им трябва хубаво макро, на други zoom, трети искат голям обектив всеки с нуждите си. Сподели своите.
-
- Старо куче медалист
Ами нуждите са на дъщеря ми всъщностniks написа:Втора ръка ще се намери нещо по-професионално. Но зависи на теб какво ти трябва. За някой хора не е от значение да е нов, за други е, на едни им трябва хубаво макро, на други zoom, трети искат голям обектив всеки с нуждите си. Сподели своите.

От скоро в университета учи фотошоп и снима с едно старо канонче 4 мегапиксела,което прави перфектни снимки за класа и годините си.Но напоследък взима по=сериозни фотоапарати от приятели и сега и тя иска нещо по-сериозно от стария Канон.
- kernelpanic
- Потребител
- Обратна връзка:
Да ти дам един Panasonic FZ28?
-
- Потребител
- Обратна връзка:
Както е написал niks - трябва тя да прецени какво точно иска от апарата и какво ще снима. Иначе аз мога да предложа ето това : viewtopic.php?f=23&t=35954
http://www.plastmasoviprodukti.com/ - Производство на пластмасови изделия. Проектиране и изработка на шприцформи.
-
- Новак
През 2004та си взех един никон 5700 за 450 Бритрански лири, който ми служи до миналата година, докато не падна по обектив. Тази година си взех пак никон - D5100- малко по-скъпо. Препоръчвам ти да си вземеш D3100, който нов струва под 1000лева, но взимаш възможно най-доброто в класа. Аз си направих подарък за НГ и рождения ми ден-бяха разкупили този модел(наводнен завода на никон и нямаше доставка) и затова съм с по-скъпия. Не съжалявам де!
Има сайтове за сравняване на фотоапарати, но като цяло SLR марките са две. Канон,Никон.
Има сайтове за сравняване на фотоапарати, но като цяло SLR марките са две. Канон,Никон.
- niks
- Потребител
По-скоро само Nikon 

- zv3rA
- Потребител
- Обратна връзка:
Колега,
Смятам, че този апарат -> viewtopic.php?f=23&t=35954 ще ти свърши перфектна работа! Зависи от бюджета, с който разполагаш, разбира се!
Смятам, че този апарат -> viewtopic.php?f=23&t=35954 ще ти свърши перфектна работа! Зависи от бюджета, с който разполагаш, разбира се!
- nasenceto
- келеш
Tея Fuji-та са наистина много добри.
- VesMil
- Потребител
Ето това е най-добро от Турбосапунерките, доближаващо се максимално до ДСЛР-а!
http://www.technopolis.bg/b2c/details/3 ... C-FZ150EPK
http://www.technopolis.bg/b2c/details/3 ... C-FZ150EPK
Стара Загора е БЕРОЕ!
- Tenebrus
- Явно е шмиргел
VesMil много здраве имаш от мен, ама това е доста далеч от дслр. Фуджито даже е по близо заради ръчния механичен зуум и даже пак е далече.
Според мен обаче не е нужно от ДСЛР на първо време. И дори и да решите за дслр нека не е просто нов тъп нисък клас, по-добре дай същите пари за втора ръка запазен д90 или примерно 40д (каноните не ги знам) с един китак...и без това с такъв ще го ползва отначало.
Най-добрия вариант за един новак според мен е средно ниво тяло (примерно д90 е УНИКАЛНО добро тяло) и 50мм 1.8Г (или D ако тялото има мотор както в примера ми).
Наскоро и аз бях пред тая дилема какво да си взема и все пак се реших на дслр. Д5000 защото нямах пари за повече. И не съжалявам грам, макар че още е с китов обектив.
Според мен обаче не е нужно от ДСЛР на първо време. И дори и да решите за дслр нека не е просто нов тъп нисък клас, по-добре дай същите пари за втора ръка запазен д90 или примерно 40д (каноните не ги знам) с един китак...и без това с такъв ще го ползва отначало.
Най-добрия вариант за един новак според мен е средно ниво тяло (примерно д90 е УНИКАЛНО добро тяло) и 50мм 1.8Г (или D ако тялото има мотор както в примера ми).
Наскоро и аз бях пред тая дилема какво да си взема и все пак се реших на дслр. Д5000 защото нямах пари за повече. И не съжалявам грам, макар че още е с китов обектив.
-
- Новак
Подкрепям горното мнение за D90, който е по-професионално насочен. Но се брои за аматьорски единствено за това, че прави клипчета
Доста фотографи го ползват за бекап.
Няколко години си търсих такъв и чаках да поевтинеят- ама не! Ако вземеш този фотоапарат дъщеря ти ще е на 7-мото небе от щастие,ако наистина иска да се занимава с фотография или попита чичко гуугъл какво е това чудо. И ще й върше работа докато не напредне до профи ниво ( да изкарва пари с фотоапарат). Снимките, които прави, са НЕ РЕАЛНО добри, живота е много по-скучен.

Няколко години си търсих такъв и чаках да поевтинеят- ама не! Ако вземеш този фотоапарат дъщеря ти ще е на 7-мото небе от щастие,ако наистина иска да се занимава с фотография или попита чичко гуугъл какво е това чудо. И ще й върше работа докато не напредне до профи ниво ( да изкарва пари с фотоапарат). Снимките, които прави, са НЕ РЕАЛНО добри, живота е много по-скучен.
- Vesenceto
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Според мен един Canon Eos 1000 D например с китов обектив би вършил добра работа на начинаещ фотограф. В зависимост от средствата, с които разполагате можете да варирате в модела - 500 D, 50 D... колкото по- малко цифри има /500, 50, 5 D/, толкова и цената и характеристиките скачат нагоре. Според мен добър вариант е сравнително по - стар модел за по- малко пари, отколкото скъп, чиито функции няма да се използват рационално. А и купувайки по - нисък клас DSLR можете да си позволите прилична чанта към него /хич не са евтини/, филтри, статив и т.н.
- Tenebrus
- Явно е шмиргел
Забележката за филтрите и чантите не са неуместни, но не мисля че един пълен новак ще има идея какво е ЦПЛ филтър или НД филтър и т.н.
Тези неща идват с времето и идват постепенно според нуждата.
Независимо дали ще се избере дслр от висок клас или от по-нисък клас ще кажа че е най-добре според мен да се вземе твърдата 50ка (50 mm 1.8G) защото дава максимални резултати за минимална цена.
Мога много да говоря, но ще ме извинявате но ме мързи доста много и не ми се пише. Ако питащия има въпроси за ДСЛР-ите може да ме попита, да си спретнем едно аудио чатче в скайп да не си моря пръстите
Може даже на живо да му демонстрирам д5000-то да знае за разликата.
Но реално ти казвам :
Ако не искаш да даваш пари за дслр, вземи това Фуджи. Перфектно е. Виж даже клипчето което съм пуснал в неговата тема и ако чаткаш малко английски и имаш чувство за хумор доста ще се забавляваш
Vesenceto : 1Ds Mk II
Не съм фен на канон заради по-недостъпните обективи. Макар че 70-200 2.8 L е уникален обектив...но това вече е профи техника
Тези неща идват с времето и идват постепенно според нуждата.
Независимо дали ще се избере дслр от висок клас или от по-нисък клас ще кажа че е най-добре според мен да се вземе твърдата 50ка (50 mm 1.8G) защото дава максимални резултати за минимална цена.
Мога много да говоря, но ще ме извинявате но ме мързи доста много и не ми се пише. Ако питащия има въпроси за ДСЛР-ите може да ме попита, да си спретнем едно аудио чатче в скайп да не си моря пръстите

Може даже на живо да му демонстрирам д5000-то да знае за разликата.
Но реално ти казвам :
Ако не искаш да даваш пари за дслр, вземи това Фуджи. Перфектно е. Виж даже клипчето което съм пуснал в неговата тема и ако чаткаш малко английски и имаш чувство за хумор доста ще се забавляваш

Vesenceto : 1Ds Mk II

Не съм фен на канон заради по-недостъпните обективи. Макар че 70-200 2.8 L е уникален обектив...но това вече е профи техника

- Vesenceto
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Е ясно е, че човека няма веднага да започне да купува филтри, но един UV например ще е нужен в самото начало за защита на обектива. А и не знам на каква възраст е дъщеря му, но много бързо ще се ориентира какво още и е нужно за апарата
Най - добрия вариант според мен е закупуването на сравнително евтин апарат и примерно, ако е запалена по това хоби, да я запише на един курс, за да научи основните правила във фотографията, що е туй скорост и бленда, светлочувствителност и т.н.
/лично мое мнение/
За недостъпните обективи на Канон съм напълно съгласна - още си мечтая за един 100мм макро, но как да дам 700 лева за него?

Най - добрия вариант според мен е закупуването на сравнително евтин апарат и примерно, ако е запалена по това хоби, да я запише на един курс, за да научи основните правила във фотографията, що е туй скорост и бленда, светлочувствителност и т.н.

За недостъпните обективи на Канон съм напълно съгласна - още си мечтая за един 100мм макро, но как да дам 700 лева за него?