Britos -не си купувайте тази бира-щях да повърна

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
belata
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Brilos -не си купувайте тази бира-щях да повърна

Мнение от belata »

Не съм много съгласен,бирите предлагани на промоции в народните супермаркети като Кауфланд и Лидъл,са най ниски като качество,съответно като цена,те са по близки до химичната формула на газираната вода отколкото до бирата от пшеничен продукт(хмел),да не говорим за малцовите.
Загорка е пивоварна с традиции,макар да понижи до известтна степен популярността си,все пак предлага едни доста добри продукти,като най ниската в ценовия клас Ариана е доста добра като качество,пастьоризация и филтровка.Подобни като качество и близки аналози са Астика светло и Шуменско пиво,по скъпите продукти няма какво да се коментират,те са и произведени по по скъпа технология на пастьоризация и са стабилизирани за по голяма дълготрайност,разбира се най добри са реномираните Чешки,Немски и дори Полски и Италиански бири,както и някои Американски,но са и труднодостъпни за феновете на бирата,тъй като повечето биромани са изцяло натурални земни хорица от Народа които могат да си позволят по ниско бюджетните бири,на принципа по добре 2,5 литра Астика от колкото 330гр Туборг или друга....Наздраве!
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

Въпросът е, че туземното бирено лоби е прекалено силно, и не допуска истинска конкуренция на този пазар. Ако някой смята, че бирата на чешкия пазар е скъпа и прескъпа, дълбоко се лъже - там хората я пият вместо вода. Тогава изниква логичния въпрос - защо тук не се продава истинска чешка бира, от поне 6-7 марки, нали сме в една общност, няма мита и прочие? На цени в Чехия е колкото нашенските, дори на промоции може да се вземе и доста по-евтино от тукашните. Но качеството е съвсем различно, всеки ще се убеди в това, стига да има възможност. И ако те бъдат пуснати на нашия пазар, на нормални, а не изкуствено напомпани цени, такива местни "големи" производители, като Загорка, Каменица, и прочие, ще останат само история. Сега тук има само една бира, произведена там, но тя е марка на Кауфланд, и на практика трудно би се нарекла чешка. Не знам дали е вярно, но Амброзиус - стъкло, се прави във В.Търново, докато кутийките са все още внос.

Между другото, в кой магазин го има тоя Britos, да го опитам?
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Не се чуди защо ги няма чешките бири евтини на пазара , ами направо тегли заем и купвай един ТИР с чешка бира и карай насам в България- няма мита, няма нищо.Чиста печалба. Твоя работа за колко ще продаваш бирата.Като разтовариш ТИРа, бягай за втори, ние през това време ще сме изпили 1вия.Ще станеш милионер ти казвам. А и щях да забравя -със евтината чешка бира за мезенце ще хапваме по малко трева, защото ти съвсем за тревопасни ни взе.
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

Никого за нищо не вземам, това, че се засягаш, сякаш си главен акционер на Загорка, си е твой проблем, аз казвам как са нещата. Наистина не си пил оригинална чешка бира, иначе нямаше да говориш така. Но пък , може да го правиш единствено от някакъв криворазбран фирмен патриотизъм, знам ли...
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

Не знам защо спорите,но като прочетох за чешката бира се сетих преди години ми се случи да пия бира в бирарията на Швейк-"У Флеко"(петното мисля,че се превежда)Бирата си е супер.Нашата също.Всеки си е с различни вкусове .
Наздраве!
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

[quote="chamalin"]Никого за нищо не вземам, това, че се засягаш, сякаш си главен акционер на Загорка, си е твой проблем, аз казвам как са нещата. Наистина не си пил оригинална чешка бира, иначе нямаше да говориш така. Но пък , може да го правиш единствено от някакъв криворазбран фирмен патриотизъм, знам ли...[/quote]
Нали ти казвам с думи прости -Щом имаш мозък да разсъдиш ,че чешката бира е по-евтина от нашата и се чудиш защо тука никой не я продава, отиваш и носиш тука евтина бира да пием и ние .Инче е лесно да се ръси мозък, но само до там.А това, че не можеш да го разсъдиш защо няма по-хубава пък и по-евтина бира на нашия пазар си е за твоя сметка.Но ще ти го кажа от мен да мине-Защото това е оптималната цена на която може да се продава една добра бира.Ако ти можеш на по-малка -действай!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Има конспирация. Отелно...като му гледаш капацитета, дали може да разсъди :)
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

И без много конспиративно мислене се вижда, че въпросните БГ бири са пълна помия, ама айде...
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

В последно време само каменица пия, преди дрънках шуменско, ама няколко пъти става има мирис на спирт и се отказах да я пия. Казаха ми за някаква немска бира дето се прави в БГ била много хубава в метални кегчета я продавали, ама не запомних марката :oops:
"There is no 'patch' for stupidity."
elekom
Потребител
Потребител

Мнение от elekom »

Може би е Ойтингер,не съм сигурен дали така се произнася,Била я внася,и на мен ми харесва само че в сивата кутийка.
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

Oettinger се произвежда в Германия и там се пие само от клошарите и бедните хора (бутилка 0,5л струва 24 цента). А лошото е, че много хора в България я предпочитат пред българските "премиум" бири, което говори доста зле за пивоварната ни индустрия.
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

Тия дни, реших да се насиля, и да пробвам някоя бира, "родно" производство. И за да поддържам реномето на града ни, реших да е тукашния "Хайнекен". За два дни, изпих 2 бири, за да си затвърдя впечатлението. Честно казано, ако това ще е прехваления "Хайнекен", нямам какво добро да кажа. Ако пък е някаква побългарена ерзацверсия, толкова по-зле за Хайнекен, ментетата силно увреждат имиджа на оригинала. Макар че, и от оригинала не съм възхитен, холандците никога не са се славели като добри пивовари, но тази версия е далеч дори и от него. Което пък ме навежда на мисълта - защо бирата у нас, и в "бираджийските" страни, е толкова различна? Ето, примера с Хайнекен, но той не е единствен. Същата е работата и Бекс, Туборг, и Старопрамен. За първите две не мога да съм съвсем сигурен, макар че, едва ли оригиналите ще са такава отврата, но за Старопрамен мога да твърдя със сигурност, че няма нищо общо с оригинала! На практика, само се използват марките, нещо като Литекс - Шел. Е да, но това тук не е бензин или дизел, това се консумира директно от организма.

Един от преждепишещите, каза, че щом едно нещо е евтино, то непременно е боклук. Е да, ама не, не е задължително всичко да е под тази максима. има качествени неща, без да са много скъпи. Просто сега вече има свръхпроизводство на какво ли не, нормално е и цените да падат, няма начин. На тоя принцип, едно време компютрите бяха по 1500 долара, а сега са в пъти по-евтини, означава ли това, че сегашните са пълни боклуци?

За мен, страните, които традиционно имат най-добро пивоварство, са Чехия и Германия. Затова, съм в недоумение, защо няма директен внос оттам, а се разчита на преотстъпени марки, нямащи нищо общо с оригинала? Дъхтящи на какви ли не химикали, с вкус на неопределен тип разложеност, докарвайки ни гадене и главобол, това са днешните "български" бири! Те толкова и български де...
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

chamalin написа:Същата е работата и Бекс, Туборг, и Старопрамен. За първите две не мога да съм съвсем сигурен, макар че, едва ли оригиналите ще са такава отврата, но за Старопрамен мога да твърдя със сигурност, че няма нищо общо с оригинала!
И Бекс, и Старопрамен нямат нищо общо с оригиналите. Немският Бекс е една най-добрите бири, които съм пил, а нашият е "гола вода". Пловдивският Старопрамен не е лош, но е на светлинни години от чешкия. Същото се отнася и за Амстел-а. Единственото сполучливо копие беше Holsten на Карлсберг, но го спряха от производство. Смея да твърдя, че беше по-добър от оригинала.
chamalin написа: За мен, страните, които традиционно имат най-добро пивоварство, са Чехия и Германия. Затова, съм в недоумение, защо няма директен внос оттам
"Българските" пивоварни държат огромна дистрибутурска мрежа, обслужващи кафенета, ресторанти и барове – там шансът, нова вносна бира да пробие, клони към нулата.
Големите хранителни вериги, които правят голямата част от оборота, реализиран от бири, сключват най-често дългосрочни обвързващи договори с Карлсберг, Хайнекен и Каменица и не могат и да си помислят да предлагат продукти на други фирми освен в случаите, когато самата търговска верига е вносител на бирата (най-често чрез близка фирма, занимаваща се само с вноса на въпросната бира), както е случаят с Billa и Oettinger. За съжаление печалбата от българската бира е по-висока заради изкуствено надутите цени и вноса на чуждестранна бира остава непривлекателен за големите вериги.
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

Толкова по-зле за нас тогава, че сме такива будали, та да им пием ерзаците. Интересна работа, идват "Хайнекен", купуват "Загорка", дотук добре. Какво са инвестирали и подобрили в завода не знам, но да кажем, че и там е добре. Направиха какви ли не лъскави етикети, какви ли не бутилкови форми, наизмислиха какви ли не разновидности, то не бяха радлери и фюжъни(много купешки думи, направо да си счупиш езика), то не бяха някакви много специални ариани и загорки, и накрая какво? Нищо и половина, пълна бълвоч, ще ги посъветвам да си ги изнасят в Холандия или в други бивши колонии, дано там ги харесат, ама и това не вярвам!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Защо им е да внасят скъпа бира с малка печалба, като просто могат да купят завод за евтина бира и да я продават пак скъпо? :) Само дето много се изместихме пак от темата...
Публикувай отговор