Благодарности на г-н Тодоров, Кмет на Стара Загора

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: ................

Мнение от Princo »

nikita9 написа:Г-н System_error, не съм лесо-инженер.Сега се прибирам от СЕЛО, пълно с дървета /моето село/. Колко е начетен г-н Лесо-инженера на Стара Загора, ще проличи от снимката, която ще направя утре и ще я пратя тук, за да я видите. Всеки, който няма проблем с очите и има собствено мнение, ще види, че отрязаха ЖИВ КЛОН. И ако това е решение на лесо-инженера на Стара Загора, ...................., то тогава всеки, който има малко преценка, може да бъде не-такъв Инженер.
На ул."Славянска", г-н System_error, това не е същия инженер, но същия такъв взе безумните решения, да реже дърветата от корен, тези дървета, които са били засадени 1982 г. мисля и по-рано..............Знаеш ли защо ги изсече, за да има по-добра видимост на билборда на една определена фирма.......В последствие, този билборд беше премахнат, но на каква цена........./по кое управление е било, вече е все тази/, важното е , че Живко Тодоров, Кмет на Стара Загора, не допусна това решение да има последствия за живущите тук.
-до HoCus - единственото дърво, в близост до жилищна сграда, което прекарва корени и има опастност за същата е "Смокинята" .
За вас двамата и всички останали, ако бяхте видели държавата Сингапур, надявам се, че щяхте да се борите като мен дори и за единия клон. Там е бетон, до бетон. Изграждат мини оранжерии на 12-13-14-етаж, а долу на улицата няма дори и едно растение.
В Европа, никой не се промъква, за да режи клони. Има закони. Без предварителна оценка от институциите, НИКОЙ няма право!
Благодаря на г-н Живко Тодоров, Кмет на Стара Загора.

А малко ли са случаите,в които от малко по-силни бури са падали живи клони ? Щото аз съм бил свидетел на такова нещо и беше истинско чудо,че щетите бяха само материални. :?
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Re: ................

Мнение от mupk0 »

Princo написа:
nikita9 написа:Г-н System_error, не съм лесо-инженер.Сега се прибирам от СЕЛО, пълно с дървета /моето село/. Колко е начетен г-н Лесо-инженера на Стара Загора, ще проличи от снимката, която ще направя утре и ще я пратя тук, за да я видите. Всеки, който няма проблем с очите и има собствено мнение, ще види, че отрязаха ЖИВ КЛОН. И ако това е решение на лесо-инженера на Стара Загора, ...................., то тогава всеки, който има малко преценка, може да бъде не-такъв Инженер.
На ул."Славянска", г-н System_error, това не е същия инженер, но същия такъв взе безумните решения, да реже дърветата от корен, тези дървета, които са били засадени 1982 г. мисля и по-рано..............Знаеш ли защо ги изсече, за да има по-добра видимост на билборда на една определена фирма.......В последствие, този билборд беше премахнат, но на каква цена........./по кое управление е било, вече е все тази/, важното е , че Живко Тодоров, Кмет на Стара Загора, не допусна това решение да има последствия за живущите тук.
-до HoCus - единственото дърво, в близост до жилищна сграда, което прекарва корени и има опастност за същата е "Смокинята" .
За вас двамата и всички останали, ако бяхте видели държавата Сингапур, надявам се, че щяхте да се борите като мен дори и за единия клон. Там е бетон, до бетон. Изграждат мини оранжерии на 12-13-14-етаж, а долу на улицата няма дори и едно растение.
В Европа, никой не се промъква, за да режи клони. Има закони. Без предварителна оценка от институциите, НИКОЙ няма право!
Благодаря на г-н Живко Тодоров, Кмет на Стара Загора.
Е то по таз логика да няма дървета най-добре,а не е редно така ;) Тва с вятъра и живите клони винаги си е до късмет.

А малко ли са случаите,в които от малко по-силни бури са падали живи клони ? Щото аз съм бил свидетел на такова нещо и беше истинско чудо,че щетите бяха само материални. :?
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Благодарности на г-н Тодоров, Кмет на Стара Загора

Мнение от System_error »

Клони не падат, когато дървото се поддържа. Аман от лаици, които се занимават с неща, които не разбират. Колко е жив клона може да прецени горския, не човека от село, да не споменавам, че клона може да е бил заплаха за самото дърво и дори да е бил жив, неговото премахване е било наложително, с цел оздравяване на дървото. Предполагам, че и като се разболеете ходите при баба си на село, вместо да се обърнете за специализирана помощ в лекарски кабинет. Типично по български... Възмутен съм от хора, които обичат да си врат носа в неща, които не разбират, сякаш имат 3 научни труда по темата...
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Миналата или по-миналата година имаше една по-силна буря и сутринта ген. Гурко беше като джунгла - не можеше да се видят тротоарите от паднали клони пълни със зелени листа по тях. Пред офиса на speedy на ул. Гео Милев беше паднал огромен клон, който си беше жив, но висеше заплашително от доста време. Наистина си беше жив късмет, че никой не е минавал в този момент от там... По-важно е децата да се прибират вкъщи живи и здрави след разходка из парка или улиците ни, отколкото да гледат дървета през прозореца.
nikita9
Новак
Новак

Мнение от nikita9 »

Да, като цяло Българинът е "пенкилер", такава слава му се носи... Едно е да си "такъв", друго е да имаш очи и някаква логика по въпроса. Това, че сме имали две бури за две години , не означава, че живеем в Америка, където за същия период има повече торнадо и природни катаклизми. Аз досега не съм видяла при буря хората да си "джиткат" свободно по улиците. Откакто се помня дори и при един дъжд, всичко живо се покрива...
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Клоните може да не паднат при дъжд или буря, но може да се държат на косъм и другата сутрин както си вървите по слънчевото - хоп, трагедия... Пред очите ми са падали много клони, които са били отчупени от буря, но все пак са се крепели до момента, в който ги лъхне един лек ветрец.
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

Недейте така бе, личи си че девойката очевидно се е информирала по въпроса...

Не им се връзвай млада моме, те са си хейтъри...
nikita9
Новак
Новак

Мнение от nikita9 »

Г-н Tenebrus, благодаря за комплимента, но за да имам такава позиция,едва ли съм девойка. Срямо изказа ми в миналите постове, едва ли съм се информирала "по въпроса"...така от нищото, случайно...
За въпросния г-м Sawo, единствено в посления си пост, не се обърнах към него лично, а това е достатъчно показателно. Дори и в първия си отговор, той не се обърна към мен, подобаващ към човек, който има някаква позиция по даден въпрос и с когото той е готов да отстоява своята позиция.
Имах гражданска позиция, в лицето на настоящия кмет, тя придоби смисъл на нещо по-голямо.
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

nikita9 написа:За неосакатяването, спрямо зелено наследство на Стара Загора в на една от "Главните улици" - "Княз Борис". Благодаря Ви г-н Живко Тодоров, за бързата реакция.
С уважанение,
Мартинова
С това почна госпожата, после уточни че със същото ни приканва да имаме гражданска позиция, от там ни се накара , че не разбираме нищо , после го свърза как преди години кой какво рязал и накрая го изби на лично отношение...
Четох, четох... явно когато са рязали дърветата заради билборда не сте имали такава силна гражданска позиция, или нещо ние тука от форума по някакъв начин сме ви виновни за дето имаме наглостта да мислим различно от вас... Успокойте се , има много форуми, където да се регистрирате за да провокирате хората - тук всеки свободно изказва мнението си и уважава правото на другите да имат различно такова. Ако бях аз на ваше място, бих отишъл лично при кмета да му благодаря, не тука да си правим мини конфликти.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

nikita9 написа:Г-н Tenebrus, благодаря за комплимента.

Уау... :lol: :lol:
Публикувай отговор