Бежанците, България и още нещо...

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Бежанците, България и още нещо...

Мнение от System_error »

Nirvana написа:Те ще останат в България и няма да се махнат!
Малко сме мазохистите, които все още търпим да живеем тук. Сигурен съм, че на тея хора им се е приревало като са видели къде попадат и ще направят всичко по силите си да се изметат оттук час по-скоро :D
Аватар
HoCuS
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HoCuS »

Има няколко страни на медала.

След като дадените бежанци, получат статут тук. Където и да отидат в Европа, ще ни ги върнат.
А и нека да не забравяме, сценария в Косово.
Аз имам и един друг въпрос.
Как тези уж бежанци от Сирия (уж извадиха статистика, че от всеки 10 бежанеца половината са от там). Преминават цяла Турция (без пари, без нищо) и пристигат тук. Според мен чисто си ги филтрират.

Беше ми направило впечатление и следното нещо. Когато беше шумотевицата около върнатите дрехи и помощи. Един сириец доста разпалено обясняваше, че той помощ не искал, пари си имал в Турция, искал "Статут". Аджеба що парите му са в Турция, а той е тук.

Разглеждам нещата от различни гледни точки.

По последна информация между 8 и 13 хиляди бежанци има тук. Да кажем, че е по средата или 10 000, горе долу колкото една Нова Загора. Добавяме и факта, че последно извадиха статистика за 400 обезлюдени села. Какво ще стане ако тези хора изведнъж се пръснат по села и паланки, друга култура, идеи които може да са застрашаващи мира и спокойствието на всички ни. Не мислите ли, че това е риск, който в зародиш трябва да бъде спрян.
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

HoCuS написа:Има няколко страни на медала.

След като дадените бежанци, получат статут тук. Където и да отидат в Европа, ще ни ги върнат.
А и нека да не забравяме, сценария в Косово.
Аз имам и един друг въпрос.
Как тези уж бежанци от Сирия (уж извадиха статистика, че от всеки 10 бежанеца половината са от там). Преминават цяла Турция (без пари, без нищо) и пристигат тук. Според мен чисто си ги филтрират.

Беше ми направило впечатление и следното нещо. Когато беше шумотевицата около върнатите дрехи и помощи. Един сириец доста разпалено обясняваше, че той помощ не искал, пари си имал в Турция, искал "Статут". Аджеба що парите му са в Турция, а той е тук.

Разглеждам нещата от различни гледни точки.

По последна информация между 8 и 13 хиляди бежанци има тук. Да кажем, че е по средата или 10 000, горе долу колкото една Нова Загора. Добавяме и факта, че последно извадиха статистика за 400 обезлюдени села. Какво ще стане ако тези хора изведнъж се пръснат по села и паланки, друга култура, идеи които може да са застрашаващи мира и спокойствието на всички ни. Не мислите ли, че това е риск, който в зародиш трябва да бъде спрян.
Абсолютно подкрепям мниението ти. Правилно разсъждаваш!
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
HoCuS
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HoCuS »

Познавам сирийци, които живеят в България от 15-20 години. Честно да си призная доста по различни са от тези, които показват по телевизията.

За хората, които наистина бягат от войната, нормално е, но за съжаление с тях пристигат и доста неприятни елементи.

Това, че е криза и т.н. не е причина да не помогнем на реално нуждаещи се. Въпросът е с целият този поток, никой не казва какво реално влиза. За огромно съжаление и властимащите си правят странни оглушки. Не виждам и някакви реални действия да се ограничи увеличаването на потока. Гърция щом реши, че трябва специално аа изгради стена, явно има причина за това.
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
Публикувай отговор