Въпрос относно правен проблем - измама

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Въпрос относно правен проблем - измама

Мнение от niggaz_nature »

Стока на старо си е на късмет . Гледаш и ако си съгласен купуваш. Няма какво да направиш след като вече си го платил . Друг е въпроса ако човека се окаже коректен и ти върне парите ако има проблем.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Благодаря на всички за предложенията и помощта! Днес се свързах с HTC и се оказа, че имам право на 1 година гаранция от производителя без да имам каквито и да е документи за телефона. Ако не го е отварял имам реален шанс да ми го сменят с нов, така че стискам палци - ще стане ясно след около седмица и ще пиша като има развитие. Ако не стане работата, ще мисля някой от вариантите, които ми предложихте. Само се надявам да не се окаже, че е краден или нещо подобно, защото тогава вече наистина ще му се стъжни живота.
niggaz_nature написа:Стока на старо си е на късмет . Гледаш и ако си съгласен купуваш. Няма какво да направиш след като вече си го платил . Друг е въпроса ако човека се окаже коректен и ти върне парите ако има проблем.
От България телефони повече никога. Един път взех и се оказа, че wireless-a не работи както трябва. То си и личеше, че е отварян телефона - половината болтчета ги нямаше. Може и заради некадърен ремонт да не са му закачили антената или нещо подобно, но човека си беше коректен - въпреки, че го бях взел от еконт си го върнах и ми върна парите без проблем. Аз лично такава цигания не бих направил като тоя "търговец".
Аватар
z3us
Потребител
Потребител

Мнение от z3us »

sawo написа:Днес се свързах с HTC и се оказа, че имам право на 1 година гаранция от производителя без да имам каквито и да е документи за телефона.
Много интересно, ако ги има някъде из нета написани точните условия дай линк. До сега не бях чувал някой да ти поправя безплатно телефона без да имаш гаранция. А и тази 1 година от коя дата ще я броят след като нямаш никакъв документ кога точно си го купил?
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

fantamaniaka написа:И да отидете няма да върнат парите.. Не знам как дори го обмисляте като вариант.Ако доброволно не пожелае не мисля , че има друг начин по който може да го върнеш и вземеш парите за съжаление.
добре че не разсъждават всички така и не се примиряват лесно като са прецакани....
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

:cheers:
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

z3us написа:
sawo написа:Днес се свързах с HTC и се оказа, че имам право на 1 година гаранция от производителя без да имам каквито и да е документи за телефона.
Много интересно, ако ги има някъде из нета написани точните условия дай линк. До сега не бях чувал някой да ти поправя безплатно телефона без да имаш гаранция. А и тази 1 година от коя дата ще я броят след като нямаш никакъв документ кога точно си го купил?
Гаранцията си я проверяват те по IMEI - от датата на производството на телефона важи 12 месеца, води се ограничена гаранция - limited warranty и може да се види тук http://www.htc.com/www/support/warranty-statement.html

По принцип и аз знам за тази гаранция - преди години за малко да я използвам след като 2 пъти търговците в България не можеха да ремонтират телефон, но тогава още HTC нямаха представителство в България и трябваше да се пращат телефоните директно в Румъния, където им е сервизния център, а това беше твърде много разправия. Аз самия се чудих за този вариант, но се бях отказал, защото един потенциален купувач на телефона след като го бях пуснал за продаване ме убеждаваше, че искали касова бележка - явно се опитваше да ме метне да му го подаря. Официалния сервиз за България на HTC са most.bg, може да се пратят нещата и през тукашните мостаджии - Диком ЕООД.

Пълния отговор който ми върнаха по имейл след като пуснах запитване дали ще го приемат без документи може да се прочете тук Накратко пише, че телефона се праща в гол вид - без никакви аксесоари, задължително не в оригиналната кутия и дори без батерия, ако може да се маха, стига проблема да не е свързан с батерията. Прилагаш документ за покупка ако имаш такъв, ако продукта се окаже без гаранция ти предлагат цена за ремонт, ако не си съгласен заплащаш само цената за диагностика. За да съм сигурен им се обадих и по телефона - същото ми беше потвърдено и там.

Между другото почти всички производители са задължени да предлагат такава лимитирана гаранция, няма нужда от никакви документи. Apple също имат такава - преди години съм ремонтирал така ipod закупен от чужбина, въпреки уверенията на местните "представители", че не можело без документ - при тях дори въвеждаш серийния номер в сайта и ти пише колко точно гаранция имаш.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

sawo написа:Между другото почти всички производители са задължени да предлагат такава лимитирана гаранция, няма нужда от никакви документи.
Ще ти се да е така, но НЕ трябва да е така. Радвай, се че ще ти го оправят, но си в заблуда за това червеничкото по-горе ;)
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ами за втори път ползвам такава гаранция - заблуда е доста пресилено :) Може да не е при абсолютно всички производители на техника но все пак за устройства със сериен номер, IMEI и т.н. най-малкото си струва да се проверят условията на гаранцията. Например logitech, някои производители на хард дискове и т.н. предлагат и ограничена гаранция самостоятелно.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

А къде е гаранцията , че не си откраднал устройството ?
Не е проблема в признаването на гаранцията като такава, а това, че нямаш документи за произход.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Производителите на хардуер не са полиция, че да трябва на тях да им доказвам че продукта не е краден. На тях само трябва да им докажа, че това е техен продукт, който е в гаранция. Това става по сериен номер на устройството или IMEI, ако е телефон. В някои случаи например на Samsung телефоните разпознаването може да стане и по сериен номер. Те самите може и да проверяват дали дадения IMEI не е обявен за откраднат, там вече не знам - не пише нищо в документа за гаранционните условия, а и не е моя работа да знам. Това да трябва ти да доказваш, че си невинен за нещо може само в България да го има... Хората всеки ден губят кутии, касови бележки и прочие - това не значи че всичко им е крадено.
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

Да, sawo е 100% прав. Трябва да се прави разлика между законовата гаранция и доброволната гаранция на производителя. За законовата гаранция при всички положения ти трябва документ за покупка, а при доброволната гаранция зависи от самия производител. При някои е международна, при други по континенти, при трети - в зависимост от страната, където е закупена стоката. Дали ти трябва документ за покупка, заивиси и от това, дали гаранцията започва да тече от датата на производство или от датата на закупуване.
Моделът на HTC според мен е най-приятелски настроен.
Аватар
JO_MASTERA89
Потребител
Потребител

Мнение от JO_MASTERA89 »

Ти и да си оправиш телефона на този измамник пак може да му натрошим костите , само свиркай ;)
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

JO_MASTERA89 написа:Ти и да си оправиш телефона на този измамник пак може да му натрошим костите , само свиркай ;)
Точно така!!! :angry:
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Нещата излязоха с положително развръзка - вчера ми върнаха телефона от HTC със сменени дисплей, част от дънна платка и още някои неща - вече работи като пушка, при това си имам година и нещо остатъчна гаранция, ако излезе нещо друго. Не ми се разправя да му ходя на гости на тоя малоумник, защото последния месец ми е претоварен до безкрай - самия телефон го купих защото нямах време да си ремонтирам стария, а то накрая стана...
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Браво.
Излишни главоболия,но в крайна сметка
историята с лошо начало завършва с хубав край... :dancing:
Dog drags - no tracks...
Публикувай отговор