Въпрос относно правен проблем - измама
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Въпрос относно правен проблем - измама
Здравейте,
случи се една неприятна случка вчера с един тарикат, и имам нужда от малко съвети.
Историята е следната:
Търся си аз спешно телефон, понеже моя се повреди, отварям mobilebulgaria.com, намирам една обява от Пловдив, звъня на телефона, уговаряме се с човека и отивам на място да взема телефона, за да го видя.
Пускаме го отначало, но нещо тъчскрийна не реагираше адекватно - сензорните бутони не реагират и телефона се държи сякаш сам си натиска някакви неща. Продавача също изглеждаше учуден, но телефона нямаше почти никаква батерия, отдадохме го на това - закачихме го на зарядно, сложихме сим карта и т.н. - всичко потръгна сякаш нормално - тествах wireless, телефонен разговор и т.н. В последствие обаче се оказа, че явно има някакъв дефект - колкото повече се зарежда батерията, толкова по-рядко тъчскрийна започва да реагира - от 10 включвания на дисплея един път имаш тъчскрийн.
Обаждам му се, описвам проблема, (който явно той е знаел много добре - беше видимо притеснен по време на продажбата, но беше късно, тъмно, бързахме да се приберем и наистина му се предоверих). Отговора беше да не се притеснявам, утре щял да говори със сервиз с който работи да го погледнат. Днес естествено му звънях няколко пъти и не дигна телефона, след второ позвъняване от друг номер явно ме помисли за клиент и дигна - обяснението беше, че точно ставал(15ч). Предложих му да му върна телефона а той на мен парите и той да си го отремонтира, след което ако работи да го взема. Започна да се дърпа, щял да говори със сервиза които имали клон и в Ст. Загора, нямало смисъл да го пращам пак на него и други глупости. След второ обаждане и настояване от моя страна да си ремонтира сам телефона, понеже нямам време да се занимавам със сервизи все пак сега съм го купил явно се изнерви, започна да се кара и в крайна сметка затвори и си изключи телефона. В последствие го включи, но естествено вече не дигаше.
Въпроса е следния:
В предвид, че единствената форма на договор, която имаме е ръкостискане след края на сделката и трима свидетели от моя страна, има ли вариант да се намери решение на проблема?
Не съм сигурен КЗП имат ли някакви правомощия в случая, единственото за което мога да се хвана с тях е, че не ми е издал касова бележка или друг документ, но не знам това дали ще ми помогне да си върна парите.
Другия вариант, който остава е с адвокат, по съдебен път и т.н. Каква е според вас вероятността за успех по този начин? И евентуално ако някой знае адвокат, който би се захванал със случая?
*Имах само телефонния му номер, понеже е изтрил обявата веднага след като взех телефона, но по номера намерих името на фирмата("Маракана Трейдинг ЕООД"), неговото ЕГН, адрес, номер на лична карта и т.н.
случи се една неприятна случка вчера с един тарикат, и имам нужда от малко съвети.
Историята е следната:
Търся си аз спешно телефон, понеже моя се повреди, отварям mobilebulgaria.com, намирам една обява от Пловдив, звъня на телефона, уговаряме се с човека и отивам на място да взема телефона, за да го видя.
Пускаме го отначало, но нещо тъчскрийна не реагираше адекватно - сензорните бутони не реагират и телефона се държи сякаш сам си натиска някакви неща. Продавача също изглеждаше учуден, но телефона нямаше почти никаква батерия, отдадохме го на това - закачихме го на зарядно, сложихме сим карта и т.н. - всичко потръгна сякаш нормално - тествах wireless, телефонен разговор и т.н. В последствие обаче се оказа, че явно има някакъв дефект - колкото повече се зарежда батерията, толкова по-рядко тъчскрийна започва да реагира - от 10 включвания на дисплея един път имаш тъчскрийн.
Обаждам му се, описвам проблема, (който явно той е знаел много добре - беше видимо притеснен по време на продажбата, но беше късно, тъмно, бързахме да се приберем и наистина му се предоверих). Отговора беше да не се притеснявам, утре щял да говори със сервиз с който работи да го погледнат. Днес естествено му звънях няколко пъти и не дигна телефона, след второ позвъняване от друг номер явно ме помисли за клиент и дигна - обяснението беше, че точно ставал(15ч). Предложих му да му върна телефона а той на мен парите и той да си го отремонтира, след което ако работи да го взема. Започна да се дърпа, щял да говори със сервиза които имали клон и в Ст. Загора, нямало смисъл да го пращам пак на него и други глупости. След второ обаждане и настояване от моя страна да си ремонтира сам телефона, понеже нямам време да се занимавам със сервизи все пак сега съм го купил явно се изнерви, започна да се кара и в крайна сметка затвори и си изключи телефона. В последствие го включи, но естествено вече не дигаше.
Въпроса е следния:
В предвид, че единствената форма на договор, която имаме е ръкостискане след края на сделката и трима свидетели от моя страна, има ли вариант да се намери решение на проблема?
Не съм сигурен КЗП имат ли някакви правомощия в случая, единственото за което мога да се хвана с тях е, че не ми е издал касова бележка или друг документ, но не знам това дали ще ми помогне да си върна парите.
Другия вариант, който остава е с адвокат, по съдебен път и т.н. Каква е според вас вероятността за успех по този начин? И евентуално ако някой знае адвокат, който би се захванал със случая?
*Имах само телефонния му номер, понеже е изтрил обявата веднага след като взех телефона, но по номера намерих името на фирмата("Маракана Трейдинг ЕООД"), неговото ЕГН, адрес, номер на лична карта и т.н.
- didka
- Старо куче медалист
Re: Въпрос относно правен проблем - измама
Според мен,щом нямаш нищо черно на бяло(фактура,касов бон...)
няма с какво да излезеш срещу него.Може да си го купил 200 лева,
той да твърди,че ти го е продал за 50...Този адвокат за какво ще се хване?
Или пък КЗП? Но това са чисто мои разсъждения де..ако измислиш нещо действай.
Dog drags - no tracks...
- realprofesora
- Старо куче медалист
Чист мошеник. Публикувай му никове, координати и телефони, за да не се парим и ние.
Popopopopo
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Така е наистина, единственото е, че имам трима свидетели. Принципно имам адвокат, но още не съм се консултирал с него защото исках първо да помисля дали имам времето да се захващам с такива разправии. Варианта на който се спрях за момента е да продам телефона наполовина от това, което платих, поне да си намаля загубите достатъчно, че да не се налага да се стига до съд. Естествено съм обяснил подробно какъв е точно проблема, какви са симптомите, евентуални варианти за ремонт и т.н., кандидати веднага се намериха и най-вероятно утре телефона заминава за София.didka написа:Според мен,щом нямаш нищо черно на бяло(фактура,касов бон...)
Телефона му е 0878603901, името на фирмата съм го написал, най-вероятно магазина му е с друго име, но телефона е достатъчен поне да излиза информацията в интернет.realprofesora написа:Чист мошеник. Публикувай му никове, координати и телефони, за да не се парим и ние.
- The enD
- Старо куче медалист
Аз щях да му пиша СМС или да звънна от друг номер, директно започваш с името му и адрес, да знае че не може да се скрие. Ако е някой посерко може и да клекне.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
И двете съм ги направил, утре ще му пратя още веднъж смс със данните които вече имам за него и ще реша какво да правя.
- Roshavv
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
от тук ли е тоя или от Пловдив... ако е от тук е лесно... иначе трябва се се разходите до там... взимай "свидетелите" от твоя страна и иди да му "върнеш" телефона...
някой др да ти уреди среща за друг артикул и...
някой др да ти уреди среща за друг артикул и...

AIRBRUSH PAINTING
https://www.facebook.com/pages/Roshavv- ... page_panel
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
В Пловдив е, в кв. Тракия бл. 190, лошото е, че няма други обяви в момента или са пуснати с други телефонни номера или са изтрити и няма как да се уреди среща за друг телефон.
- PTS
- Модератор
А за какъв телефон става дума? Много ли е скъп ремонта, че се занимаваш с този?
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
htc one, ремонта е към 200лв - за да сменя тъчскрийна най-сигурно е да взема и дисплей, като цената на частите е 160лв, от там плащам на сервиз да го сменят и стискам палци да не потрошат нещо друго защото е много трудно разглобяването, а може да се окаже, че проблема е в дънната платка и тогава съм изгубил поне 1 месец и още 200лв на вятъра, цената на телефона става все едно съм го купил нов, а аз нямам нищо насреща и тепърва трябва да почвам да търся купувачи за всичко.
- Roshavv
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
ее ти и адреса имаш.... идете на разходка до тамsawo написа:В Пловдив е, в кв. Тракия бл. 190, лошото е, че няма други обяви в момента или са пуснати с други телефонни номера или са изтрити и няма как да се уреди среща за друг телефон.

AIRBRUSH PAINTING
- besniaa
- Старо куче медалист
Мисля, че мога да помогна с нещо ако решиш да го правиш. Комплект дисплей с тъч е около 130лв, смяната ще е около 20 до 30лв. Ако проблема не е в дисплея - няма да го платиш, за труда - предполагам, че и него няма да платиш, но затова мога да питам човек, който ще го прави. Всичко това, при положение, че тръгнеш да го ремонтираш.
)

Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- realprofesora
- Старо куче медалист
A az мога да помогна с разходка до Пловдив 3ма човека по 25лв +пътни. ...и този връща парите и разходите.
Popopopopo
- Roshavv
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
realprofesora написа:A az мога да помогна с разходка до Пловдив 3ма човека по 25лв +пътни. ...и този връща парите и разходите.

AIRBRUSH PAINTING
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
И да отидете няма да върнат парите.. Не знам как дори го обмисляте като вариант.Ако доброволно не пожелае не мисля , че има друг начин по който може да го върнеш и вземеш парите за съжаление.