Жените шофьори?

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Аватар
zvezda
Потребител
Потребител

Re: Жените шофьори?

Мнение от zvezda »

HyBRiD-X написа:
zvezda написа:...
Да не би всички тия, дето почват да те натискат отзад при изпреварване на магистрала, дето ако намалиш малко по каквато и да е причина, оня няма да има време да отпусне газта, камо ли да натисне спирачка, преди да те удари, да са жени?
Колежке, да ме прощавате, ама на магистрала в лявата лента се изпреварва! Това, че не преценяте добре кога да се включите в лявата лента ви прави буквално (само)убиец! А да намаляте скорост в лявата лента на магистрала е също толкова глупаво, колкото и "да те натискат отзад", както се изразихте. :)
П.С. Не ме разбирайте погрешно, и аз не харесвам идиотите, каращи само в лявата лента или изпреварващи в лентата за принудително спиране.
Хм, не е точно така, понеже:
а) просто понякога те настигат ужасно бързо
б) като караш на ръба на ограничението (по-рано 130, вече 140 км/ч), не е редно изобщо да се появяват такива индивиди
в) да, не е редно да се намаля скоростта на магистрала и по принцип не се прави, просто е възможно да се наложи по една или друга причина
г) не говорим просто за включване в лявата лента, а когато например междувременно настигаш камион и е логично първо да го изпревариш и тогава да освободиш лентата, вместо да набиеш спирачки и да се мушнеш зад камиона... или пък ако е колона отдясно и няма как да се прибереш.

Не разбирам дали се правиш на интересен, според мен е доста очевидно какво имам предвид.

vkv, пак казвам, че има и мъже, които правят глупости. Този път си попаднал на жена, другият път нищо чудно да е мъж. Макар и да не разбрах съвсем ситуацията - как така ще спре, че другите да не могат да ползват улицата?
Аватар
HyBRiD-X
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HyBRiD-X »

Колежке, колежке... Въобще не ти се правя на интересен, просто си научи възможностите на колата, научи се да правиш преценка за скоростта на другите колеги по пътищата, натрупай малко повече опит на път и чак тогава ми говори за изпреварване и спирачки по магистрала, че от това, което пишеш в г), си сигурна (само)убийца!!!
Аватар
vkv
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от vkv »

zvezda написа: vkv, пак казвам, че има и мъже, които правят глупости. Този път си попаднал на жена, другият път нищо чудно да е мъж. Макар и да не разбрах съвсем ситуацията - как така ще спре, че другите да не могат да ползват улицата?
Да де и аз това казвам.....само,че процента при жените е по-голям.
Иначе ето така спря момата http://prikachi.com/images/459/5373459i.jpg....как смяташ може ли да се ползва улицата?
Изображение
Грехота е дека при жива жена мъжо да работи.
Аватар
zvezda
Потребител
Потребител

Мнение от zvezda »

HyBRiD-X написа:Колежке, колежке... Въобще не ти се правя на интересен
Всъщност споделям мнението на колега мъж шофьор с доста солиден стаж.
Ха сега да видим - или и мъжът е зле (ама пак трябва да обсъждаме жените), или ти си (пък доколкото усещам си мъж).
Пак казвам, че когато се шофира на ръба на ограничението, никой не бива да има основание да те "натиска" отзад.
И между другото, когато шофирам, се съобразявам с възможностите, тъй като знам, че опитът ми е малко.

П.П. Да казвам ли и вчера как видях МЪЖ шофьор да тръгва да изпреварва, при положение, че отзад в лявата лента го настигаше един бързак? :D
Аватар
vkv
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от vkv »

zvezda написа:
HyBRiD-X написа:Колежке, колежке... Въобще не ти се правя на интересен
Пак казвам, че когато се шофира на ръба на ограничението, никой не бива да има основание да те "натиска" отзад.
Тогава нямате работа в дясната лента.......според мен :wink:
Изображение
Грехота е дека при жива жена мъжо да работи.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

mishonka84
Новак
Новак

Мнение от mishonka84 »

Все пак да не забраваме факта,че никой не се е родил научен да шофира. Младите шофьори имат по бавни реакции и правят по бавно преценката на пътя.Затова трябва да има толерантност. А за да научиш колата си все пак трябва да караш и да мине време нали :)
Не отричам факта,че има жени които въобще не трябва да се качват зад волана,същото се отнася и за мъжете.Но тук въпросът опира според мен по скоро до самонадеяност и липса на култура.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

До голяма степен е така наистина, но не знам защо най-фрапиращите случаи са ми все с жени.

Преди 3-4 месеца се спускам от паркинга на библиотеката надолу по Руски и точно вече съм минал подлеза когато черна opel astra H ми сече пътя доста нагло като не спира на стопа откъм паркинга на банката срещу историческия музей. Викам си "добре пич, днес обра точките по дразнеща ситуация" и си продължавам да карам след него с идеята да завия надясно в затворената уличка срещу офиса на Булсатком на Руски 30, понеже имах работа там точно за 10 минути. Нещеш ли обаче същата астра завива точно там отново пред мен... Точно този ден учудващо но имаше места и от двете страни на улицата, само дето от ляво беше сянка. Спира астрата по средата на улицата, пуска аварийни и явно ще се приготвя да паркира, все едно това ще е паркирането на живота й. Аз обаче директно си свих и точно с една маневра паркирах, понеже имаше предостатъчно място и нямаше нужда от успоредно паркиране на задна. Стоя си в колата и чакам реакцията. Минават 4-5 секунди да се осъзнае ситуацията при което познай - от астрата излизат две бесни кифли и започват да ми крещят, как съм можел да им заема мястото!!.
Аз си запазвам спокойствие с идеята, че ще паркират от другата страна на улицата където има място за 5 коли и ще си тръгнат разочаровани, но не! Мадамата се качва в колата и дава задна и ми спира на 1см от предната броня (хвала, на този, който е измислил парктроника) и ме заплашва, че щяла да ме блъсне - имала пълно каско :lol: Мен вече започна да ме хваща яд, че работа за 10 минути се превърна в 15 минути разправия, на която цялата улица гледа сеира. Все пак запазих спокойствие само я подканих да действа с усмивка, и без това колата ми беше пред цялостно пребоядисване тогава, пък и щеше да е забавно да им треснат един хубав акт за причиняване на ПТП, защото протокол по взаимно съгласие нямаше как да им подпиша. В този момент телефона ми звънна, аз бях вече изнервен, размених 2-3 реплики и затворих набързо, отсреща двете шумахерки обаче сметнаха, че звъня някакви телефони, креснаха, че и те имали познати, познавали полицаи, щели да извикат паяка да ме дигне... При тези глупости вече не издържах, изсмях им се заключих колата и си тръгнах. Последните думи които чух от тях бяха "ама къде отиваш, паяка идва да те дигне" :lol:
Наистина, имал съм припирни и със мъже шофьори, но за мен тази случка обра точките по простотия на отсрещната страна и абсолютно непознаване на правилници, закони и т.н. Между другото, точно тази астра съм я виждал много пъти из града и винаги ми е правила впечатление с дразнещия си начин на каране - отнемане на предимство при всеки възможен момент, неправилни маневри и какво ли още не и се чудех кой ли идиот я кара, а то какво било...
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

sawo написа:...Между другото, точно тази астра съм я виждал много пъти из града и винаги ми е правила впечатление с дразнещия си начин на каране - отнемане на предимство при всеки възможен момент, неправилни маневри и какво ли още не и се чудех кой ли идиот я кара, а то какво било...
Няма да я виждаш още много време, с този начин на каране хахахах
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
kernelpanic
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от kernelpanic »

Куриоза беше с моята жена:)

Та моята и още една на едно кръстовище се срещнаха с 2 бр Пежо 206, оная не спряла на стопа :)
xxx.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
filomena
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от filomena »

Напълно съм съгласна, че шофьорите масово не спират на пешеходна пътека. Често съм чакала 3- 4 минути, за да пресека по- натоварена улица, ако съм тръгнала пеш по задачи. Когато шофирам се съобразявам с това и спирам на пешеходци или пускам някоя кола да се престрои в колоната, излизайки от по-малка улица. Няма нужда да се усложнява движението. Само че има доста тарикати и тарикатки, които хич не се съобарзяват... Е, колкото и теми да изпишем за тях, няма да спрат да се държат така на пътя.
Лоши шофьори има и от двата пола, но преди всичко е важно съзнанието. Да знаеш и помниш, че като се качваш на автомобила, носиш отговорност за себе си, за останалите, за самата кола...Трябва да можеш да реагираш, ако възникне непредвидена и тежка ситуация...
Аватар
HoCuS
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HoCuS »

Ама само гледайте колко съфорумки се появиха :)
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Всички са под прикритие, преди да се появи една такава дискусия :P
Аватар
HoCuS
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HoCuS »

Сега остава да пуснем и една ЖЕНИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГОТВЯТ и ще стане яката атака :)
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

HoCuS написа:Сега остава да пуснем и една ЖЕНИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГОТВЯТ и ще стане яката атака :)
:lol: :cheers:
Публикувай отговор