Технически прегледи-голям контрол-камери и др.
- Galahad
- Потребител
Re: Технически прегледи-голям контрол-камери и др.
Тук идва закономерният въпрос: Как ще ти искат платен данък на МПС за текущата година до края на Март, примерно, след като такъв още не ти е начислен от общината? Тези, които искат да минат преглед без платен данък за текущата година, просто трябва да отидат през този период, не вярвам да ги върнат
. Ако не са си платили и за предходната година, обаче, варианта отпада. Сега, при положение, че сме вече седми месец, няма начин, без да се плати "тлъстият" общински данък, който за Стара Загора е по-висок от София и то с поне 25% .

The American Dream only makes sense if you're sleeping.
- bsbs
- Старо куче медалист
Става дума за платен данък на автомобила(МПС).Galahad написа:Тук идва закономерният въпрос: Как ще ти искат платен данък на МПС за текущата година до края на Март, примерно, след като такъв още не ти е начислен от общината? Тези, които искат да минат преглед без платен данък за текущата година, просто трябва да отидат през този период, не вярвам да ги върнат. Ако не са си платили и за предходната година, обаче, варианта отпада. Сега, при положение, че сме вече седми месец, няма начин, без да се плати "тлъстият" общински данък, който за Стара Загора е по-висок от София и то с поне 25% .
Данъка за МПС се плаща до края на месец март с 5% намаление, ако го платиш целия. До тогава има възможност да се раздели на две равни вноски. След тази дата можеш да платиш само целия данък и то без отстъпка.
Най-често като краен срок за плащане на данъка на МПС се явява датата, на която трябва минеш преглед на колата. Там изискват да имаш платен данък за текущата година....така е по закон.
Не знам за какъв "тлъстият" общински данък" иде реч,но моя данък за автомобила не е по-висок и с 1% даже спрямо миналата година.

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
- Galahad
- Потребител
Писал съм пределно ясно смятам, че данъка е по-висок в сравнение със същия в други областни градове, в частност София. Твоят данък за миналата и за тази година не ме интересува, тук става въпрос за коефициенти и формули за изчисление на данъците на МПС в дадена община, за това, че в Стара Загора този добавъчен коефициент е по-висок от този в столицата...и това не е редно според мен, мнението съм си изразил, разбираш ли?
Иди да си платиш през Януари данъка на колата, виж дали ще ти вземат парите и тогава пиши и ми "редактирай" постовете с червено! Не ми пействай закони, чел съм ги преди теб, на практика данъците обикновено са готови през месец Март.Говорим за практика, не "какво пише някъде".
Данъците в Стара Загора са по-високи от 2009 г., не от миналата година, или от тази...
Не мога да разбера защо навсякъде си подчертал, че е "данъка за МПС", решил си, че не знам в кой раздел и в коя тема пиша ли, какво?!
Те данъците излизат заедно за МПС и за недвижима собственост с решение от общината, ако си направиш труда да влезеш в сайта на общината, там сигурно някъде ще има дата за 2012 и ще видиш, че тя не е 01.01.2012г. Така че има период от време, през който може да се мине ГТП на МПС с квитанция за платен данък от предходна година, тъй като новия данък е практически невъзможно да се плати, поради липса на решението на общинския съвет. Разбираш ли?
Иди да си платиш през Януари данъка на колата, виж дали ще ти вземат парите и тогава пиши и ми "редактирай" постовете с червено! Не ми пействай закони, чел съм ги преди теб, на практика данъците обикновено са готови през месец Март.Говорим за практика, не "какво пише някъде".
Данъците в Стара Загора са по-високи от 2009 г., не от миналата година, или от тази...
Не мога да разбера защо навсякъде си подчертал, че е "данъка за МПС", решил си, че не знам в кой раздел и в коя тема пиша ли, какво?!

Последно промяна от Galahad на Сря Юли 04, 2012 23:00 pm, променено общо 1 път.
- bsbs
- Старо куче медалист
По-спокойно приятелю.Къде виждаш да съм ти редактирал постовете.Първо нямам това право, второ с червено цитирам закона.Galahad написа:1. Писал съм пределно ясно смятам, че данъка е по-висок в сравнение със същия в други областни градове, в частност София. Твоят данък за миналата и за тази година не ме интересува, тук става въпрос за коефициенти и формули за изчисление на данъците на МПС в дадена община, за това, че в Стара Загора този добавъчен коефициент е по-висок от този в столицата...и това не е редно според мен, мнението съм си изразил, разбираш ли?
2. Иди да си платиш през Януари данъка на колата, виж дали ще ти вземат парите и тогава пиши и ми "редактирай" постовете с червено!
3. Данъците в Стара Загора са по-високи от 2009 г., не от миналата година, или от тази...
Аз не видях примерно къде в поста Ви става дума за формули и коефициенти.Мен не ме интересуват как е в София....данъка плащам тук.
Предполагам,че говорим за данъците на МПС .
Sorry,ако съм Ви засегнал цитирайки закона!

- Galahad
- Потребител
bsbs написа:По-спокойно приятелю.Къде виждаш да съм ти редактирал постовете.Първо нямам това право, второ с червено цитирам закона.Galahad написа:1. Писал съм пределно ясно смятам, че данъка е по-висок в сравнение със същия в други областни градове, в частност София. Твоят данък за миналата и за тази година не ме интересува, тук става въпрос за коефициенти и формули за изчисление на данъците на МПС в дадена община, за това, че в Стара Загора този добавъчен коефициент е по-висок от този в столицата...и това не е редно според мен, мнението съм си изразил, разбираш ли?
2. Иди да си платиш през Януари данъка на колата, виж дали ще ти вземат парите и тогава пиши и ми "редактирай" постовете с червено!
3. Данъците в Стара Загора са по-високи от 2009 г., не от миналата година, или от тази...
Аз не видях примерно къде в поста Ви става дума за формули и коефициенти.Мен не ме интересуват как е в София....данъка плащам тук.
Предполагам,че говорим за данъците на МПС .
Sorry,ако съм Ви засегнал цитирайки закона!
Той затова е толкова висок данъка тук, защото не те интересува.Мен ме интересува, това е разликата. Би следвало да се замислим. Практиката и закона са две различни неща...както и да е.
- bsbs
- Старо куче медалист
Не ми се вярва данъка да е толкова висок заради това,че мен не ме интересува.Не виждам и разликата от това,че Вие се интересувате,аз не,а данъка е висок отново.Galahad написа: Той затова е толкова висок данъка тук, защото не те интересува.Мен ме интересува, това е разликата. Би следвало да се замислим. Практиката и закона са две различни неща...както и да е.
За другото сте прави практиката и закона са две различни неща,но закона е да го спазваме .....ние гледаме да не го спазваме обаче... и това е практика

Между другото....изместихме темата.На пункта искат да представиш платен данък за текущата година.Какво мислим ние ,какво не ни харесва и кога ще го платим..... не ги интересува.

- Galahad
- Потребител
Виждам, че си много доволен, от това, което си мислиш, че "ги знаеш нещата" и т.н. Просто няма какво повече да ти кажа, то ти си знаеш всичко. Вярвам, че "хората ме разбраха" , така че приключвам с темата...bsbs написа:Не ми се вярва данъка да е толкова висок заради това,че мен не ме интересува.Не виждам и разликата от това,че Вие се интересувате,аз не,а данъка е висок отново.Galahad написа: Той затова е толкова висок данъка тук, защото не те интересува.Мен ме интересува, това е разликата. Би следвало да се замислим. Практиката и закона са две различни неща...както и да е.
За другото сте прави практиката и закона са две различни неща,но закона е да го спазваме .....ние гледаме да не го спазваме обаче... и това е практика![]()
...както и да е.
Между другото....изместихме темата.На пункта искат да представиш платен данък за текущата година.Какво мислим ние ,какво не ни харесва и кога ще го платим..... не ги интересува.
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Не мога да разбера какво общо има платения данък към общината и годишния преглед. Колата ти може да бъде регистрирана в един град, а ти да живееш в друг. Вярно, че тя се движи по пътищата ама с колкото и време да го пресрочиш плащането си има лихви за тази работа и съдия изпълнители.
"There is no 'patch' for stupidity."
- besniaa
- Старо куче медалист
на едната ми кола не е плащан данък от 2005 и онзи ден минах преглед без проблем.. на другата от 3 години и пак без проблем...
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- nasenceto
- келеш
E как става тва? И къде?besniaa написа:на едната ми кола не е плащан данък от 2005 и онзи ден минах преглед без проблем.. на другата от 3 години и пак без проблем...
- Princo
- Старо куче медалист
Мда и мен ме интересува без данък къде се минава ? 

But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...

- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Казваш забравих го и това е
Проверено 4 години подред (последната даже не са питали за данък) 

- nasenceto
- келеш
Явно аз съм прост, щом чинно си цакам на държавата по 350 кинта годишно само за данък на колата...
- Galahad
- Потребител
nasenceto написа:Явно аз съм прост, щом чинно си цакам на държавата по 350 кинта годишно само за данък на колата...
Явно ти е сравнително нова и сравнително мощна "колицата". Това е последица от "пефектният" алгоритъм на данъкообразуването в България. За сметка на твоите 350 "кинта", на един "удушен", 20 годишен "Голф", данъка му и 50 лева няма да стигне (ако е под 100к.с.).
- nasenceto
- келеш
Moщна, мощна...колко да е мощна 109 умрели коня. Голяма мощ