1во задължително ми искаха освен гражданска отговорност , малкия талон, лична карта и ПЛАТЕН ДАНЪК и ГОЛЯМ ТАЛОН.
Така пишело в разпоредбите .
Като вкарах колата я изчакаха да загрее към 5 минути и тогава ми провериха газовете.Всичко се снима на камера и онлайн се наблюдава в реално време в София.Записва се на камера целия преглед и данните на специален хардуер със специален софт.
Спирачки, светлини ,фарове реглаж, предница(дигаха ми колата на крикове и клатиха шарнирите.Коланите ги гледаха дали се закопчават.50 пункта има за проверяване и всички се гледат.Аптечка , пожарогасител, жилетка ,триъгълник....не бяха пропуснати. 25 мин трая прегледа.
След това платих 40лв и ми издадоха специален талон -голям и малък и познатия ни вече стикер, който залепиха на стъклото..отстранявайки преди това стария.
Викам им " Е кво сега , ще ми кажете че ръждавите "баничарки" няма да могат да минат преглед вече и бусовете дето са разбрицани. Отговориха ми, че такива хич не ги и допускали до прегледа , направо на външен вид ги връщали!!!!???!!!
Аз на тази кола нямам ГАЗОВА УРЕДБА ,но попитах колко ще струва прегледа със газова и какво се гледа.(пунктовете за преглед само на газови уредби са закрити вече)
Отговориха ми че цената е същата (има градове дето вземат 5-6 лв повече за газова ) и се гледало изтичане на газ и тръбопроводи , закрепване на бутилка и това е в общи линии.
Така ,че мили шофери пригответе се за сериозни прегледи , стегнете си колите , оправете си документите и тогава се "нареждайте на опашката"