Снегът отново изненада Стара Загора

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
GTI driver
Потребител
Потребител

Re: Снегът отново изненада Стара Загора

Мнение от GTI driver »

Преди месец бях последно в Австрия, да ви кажа там наистина хващат снежинките във въздуха. В страни на пътя имаше над 30 см. сняг, а асфалта на "черно". Смятайте, ако и ние сме такава планинска държава и снега ни почва още от октомври и се вдига март тука не знам какво ще става, ще измрем гладни, без ток, без вода и прочие.

В момента там на места е над 2м. снега и хорицата изобщо не им е на акъла и едвали могат да си представат ако случайно не са им почистени пътищата как ще е.

Там също има виелици и не по-малки от тук, но няма такива филми да не е почистено или да се оправдават че духало вятър и отвявало пясъка и солта защото пръскат яко с химикали и снега изобщо не може да се задържи, а камо ли да има лед отдолу.

Просто трябва да си траем тука, да си живуркаме в тинята на Европа и да си караме бангиите ако имаме стотинки за гуми, бензин и др. такива "екстри". :smoukin:
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

mupk0 написа:не забравяйте ,че снощи валя дъжд..повечето е лед.А ти Динко ако искаш да те предизвикам на баира за Лозенец...да видим новите гуми дали ще го издрапат :D :D
Ladies first :lol: :lol:
Popopopopo
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Да, ама не вземаме пример от Австрия или други развити народи, ми все сме към африканските диктатори-людоеди ни влече.
Ама нали е по-лесно да седиш на сянка и да чакаш да ти падне банана от дървото...
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Това да нямаш форд и пак заради него да не можеш да се придвижиш не е лесно, ама се случва...
Хахахааа това много ме развесли...
:D :cheers:
Dog drags - no tracks...
Аватар
zv3rA
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от zv3rA »

Как е времето в Стара Загора? Сняг/лед/киша? Че от доста време не съм се прибирал :)
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Хвърлих око през джама към главната - гледам, е перат със 50-60. Явно е изчистено. Улицата пред нас (малка и затънтена) също мяза да е добре. Тв Австрия също чистят, ама когато вятъра е нормален и няма 10-15 градуса пад на температурата за няколко часа. Аз вчера водих люта битка със замръзнало задно колело. Ръчната ли беше замръзнала или феродото, не разбрах, ама 10 минути едвам го размразих...
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Точно минах през града. В Малкия Железник главните улици са изблизани до черно. В малките улички има 2-3 пръста сняг, но се кара перфектно. В града се кара отлично, както по голмите улици, така и по кварталните. Явно са се постарали през нощта. Гадно е на Славянски между кръговото и гарата, щото по целия асфалт има замръзнали ледени късове и ако имаш камъни в бъбреците, ще бъдеш изцелен. След Метро друха страшно, нищо че в града е тихо. Пътя е облизан. Лявото платно има малко бяло, но се изпреварва преспокойно със 70-80, а дясното е черно и обработено. След АТЗ-то сняг почти няма извън пътя, но е заледено. Щях да се изплющя ходейки, без изобщо да личи, че е само лед. В общи линии колите лепнат за пътя и няма проблеми с шофирането, освен ако не сте с гуми за мълга.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

mupk0 написа:не забравяйте ,че снощи валя дъжд..повечето е лед.А ти Динко ако искаш да те предизвикам на баира за Лозенец...да видим новите гуми дали ще го издрапат :D :D
:mrgreen: новите гуми и лед катерят бре :lol:
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
naslonamakarona
Потребител
Потребител

Мнение от naslonamakarona »

Мда, катерят, като те бута някой :lol:
Лед можеш да катериш само с хубави зимни гуми и тракшън контрол. Иначе дълбоко се съмнявам :wink:
Направи ми впечатление пасатът на баща ми (Б5.5 ТДИ), на утъпкан сняг с новите Континентал ТС850, че стои като залепен 8O Аз не мога да постигна същото с Джета и Ханкук, който карам 4ти сезон (гумите са перфектни, не са мръднали меки са почти толкоз, колкото и като бяха нови на витрината)... Догодина ще събера лев по-отрано и ако оня отгоре е рекъл и аз ще се обуя с континенталки (не че и сега не мога да си купя, ама покрай празниците искам да имам лев в джоба) :smoukin:
Последно промяна от naslonamakarona на Чет Дек 20, 2012 9:05 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Насе, почвам да си мисля, че нЕкой гоУемец живее в тоз твоя квартал.
Щото и вчера, и снощи, а и днес сутринта в нашата махала не е пипнато!

Гледам булеварда(Патриарх Евтимий) са го пооправили, ама тва Августа Траяна и въобще първите успоредни на Патриарха(и на изток и на запад), хващам бас, че в близките села около Зара улиците са по-добре!
naslonamakarona
Потребител
Потребител

Мнение от naslonamakarona »

Недей да си толко сигурен за близките села. Доколкото разбрах, снощи пътят Стара Загора - Нова Загора е бил затворен :wink:
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Bul-Dog написа:Насе, почвам да си мисля, че нЕкой гоУемец живее в тоз твоя квартал.
Щото и вчера, и снощи, а и днес сутринта в нашата махала не е пипнато!

Гледам булеварда(Патриарх Евтимий) са го пооправили, ама тва Августа Траяна и въобще първите успоредни на Патриарха(и на изток и на запад), хващам бас, че в близките села около Зара улиците са по-добре!
Не знам как е при вас, ама при положение, че снега в Железниците е най-много и по малките улиците се кара повече от перфектно, започвам да се чудя от кое си недоволен? Да не да имаш полвин сант сняг на улицата и да те се струва страшно много? Няма как да се мине по всички улички с препарат и да искате да стане черно? Пък е някви сравнеия с Австрия имаше преди това. Ей, пичове...живеем в БГ. Плащаме 1/10 от данъците на австрийците. Как да стане да сме като при тях?
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Мнение от mupk0 »

Снощи около 02:00 минах 2 пъти през града целия...чистеха яко.Поне 5-6 машини видях и в железник и по централните улици :)
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Хубаво!
След час излизам, ще взема и фотоапарат, ще снимам как е при нас, ще кача снимки, дано добиете и бегла представа, щот друго си е да го видиш на живо.

Не е "сант" снега, към десет санта са, заледени коловози и бабуни...Пейзаж като от друг свят! :mrgreen:

Пп. Щях да съм истински щастлив, ако сме 1/10 от качеството на Австрия! :D
По-скоро сме 1/100. Ако и да си ни по-ниски данъците, не забравяй, че тук имаме политици, които са по-разрушителни от ракети "Пейтриът"(сещ се вица, нали).
Аватар
ronaldo7
Потребител
Потребител

Мнение от ronaldo7 »

http://news.ibox.bg/news/id_2030440527
Много правилно решение.
Публикувай отговор