Снегът отново изненада Стара Загора
- Daffy_Duck
- Потребител

Снегът отново изненада Стара Загора
Кметът днеска или е спал до късно или все още не знае как се борави със снегорина и пясъка по улиците.За н-та година в Стара Загора положението е под всякаква критика.Аз лично видях снегорин към 13:00часа , а положението беше плачевно вече.Няма никакви коли по улиците понеже хората се притесняват вероятно да излезнат , а и как няма , в такива хлъзготии и преспи , как се кара ?!Незнам какво трябва да се случи , за да излезне някой в 5-6 сутринта и да предприеме действия за обстановката.Имайки предвид че в Стара Загора е нищо в сравнение с другите градове , представям си , ако по често имахме такова положение.....Ужасно.
- realprofesora
- Старо куче медалист

Re: Снегът отново изненада Стара Загора
Купуваш си нови зимни гуми и излизаш да караш..........като мен.Ако и това не ти помага си слагаш вериги......като менDaffy_Duck написа:Няма никакви коли по улиците понеже хората се притесняват вероятно да излезнат , а и как няма , в такива хлъзготии и преспи , как се кара ?!Незнам какво трябва да се случи , за да излезне някой в 5-6 сутринта и да предприеме действия за обстановката.Имайки предвид че в Стара Загора е нищо в сравнение с другите градове , представям си , ако по често имахме такова положение.....Ужасно.
Аз проблеми със снега нямам и не съм имал досега.Като карах Жигули малко ми се въртеше задницата, но това е нормално.Сега с Корсата съм пушка-добри гуми, зимна течност за чистачките, стъргалка за лед , вериги в багажника.
Ако чакаш някой да ти изчисти снега , ще има да чакаш.Само не ми казвайте " Ама ние защо плащаме" Тука е БГ плаща се за тоя дето духа и навява снега...ха ха ха
На добър път!И приемете снега като даденост от природата , сипана ни за да ни донесе радост и добро настроение, каква красота , каква бяла приказка.
Popopopopo
- enno
- Новак

Ти може да си изряден,но докато има малоумници с летни гуми,решили да покоряват снежни преспи,селянията ще е пълна .......
-
nenoneno
- Потребител

Като ги гледам май чакат кишата да замръзне довечера.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
- Daffy_Duck
- Потребител

1во съм с чисто нови гуми и то за сняг.Колата ми има всякакви видове системи,ама когато не е изчистено , нищо освен 4х4 не помага.
Другото което е , данъка ми е 300 лв,всеки месец плащам около 30-40 лв по машинките за паркинг , а не сме 5 човека в града , където го правим това.ДЕМЕК (за по-бавните професори) има доста пари в умрялата община , за да може да се чисти активно 5 дена снега (реално толкова е зимата в Стара Загора).Край.
Другото което е , данъка ми е 300 лв,всеки месец плащам около 30-40 лв по машинките за паркинг , а не сме 5 човека в града , където го правим това.ДЕМЕК (за по-бавните професори) има доста пари в умрялата община , за да може да се чисти активно 5 дена снега (реално толкова е зимата в Стара Загора).Край.
- Vesenceto
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
По темата за снега в Стара Загора една позната днес беше написала следното във фейсбук:
Старозагорци БЕЗ ПАНИКА!!! Моля ви искам да седнете, да се успокоите и който пуши да запали цигара. Не е дошъл денят на страшния съд нито идва края на света. Този странен мокър прах паднал по земята се нарича СНЯГ!!! Спокойно може да ходите по него няма да ви разяде обувките. И без писъци моля ви... а ако се чудите как колата ви ще се движи по ТУЙ НЯЩО наскоро група учени откриха свръх модерното устроиство - ЗИМНИ ГУМИ !!!
Старозагорци БЕЗ ПАНИКА!!! Моля ви искам да седнете, да се успокоите и който пуши да запали цигара. Не е дошъл денят на страшния съд нито идва края на света. Този странен мокър прах паднал по земята се нарича СНЯГ!!! Спокойно може да ходите по него няма да ви разяде обувките. И без писъци моля ви... а ако се чудите как колата ви ще се движи по ТУЙ НЯЩО наскоро група учени откриха свръх модерното устроиство - ЗИМНИ ГУМИ !!!
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Никакви зимни гуми не помагат. Имам 4 нови зимни гуми - предните купих тази година, задните миналата. Общо се изръсих 600лв, файда като не е минала машина - минимална. Не си мислете, че колата ви ще стане снегорин в комбинация с ледоход като си сложите зимни гуми. В момента е натрупан МНОГО сняг по всички главни улици - Цар Симеон Велики, 9-ти септември, Христо Ботев и т.н. Под много имам предвид толкова, че колата ви е здраво стъпила върху сняг, който се плъзга върху асфалта и ефекта е 0. Ако сте със летни гуми, дори върху снега отгоре не може да стъпите здраво - ефект дори под 0.
Това вече го изпитах от личен опит на кръстовището на БКП от Димчо Стаев по посока кв. Железник - за да не трябва да тръгвам с въртежи на следващото зелено, настъпих малко повечe (~30-35) понеже имаше малко секунди, ефекта естествено беше готино поднасяне, навиване на волан, преди да успея да направя процедурата втори път (понеже не очаквах най-натовареното кръстовище в Ст. Загора да е толкова зле) се подпрях леко на бордюра който е на островчето между двете платна. На външен оглед нямаше никакви щети и всичко засега изглежда ОК, но ако беше различен изхода от тази ситуация, щях да извикам КАТ да ми напишат акт, както правят винаги когато си потрошиш колата или окачването я заради дупка, я заради нещо друго. След което обаче щеше да им съдерат задниците в съда, както трябва да направи ВСЕКИ, който пострада заради малоумниците, които не чистят снега 2та дни в годината в които го има и не следят пътната мрежа, за която обаче са първи като стане дума за данъци.
Това вече го изпитах от личен опит на кръстовището на БКП от Димчо Стаев по посока кв. Железник - за да не трябва да тръгвам с въртежи на следващото зелено, настъпих малко повечe (~30-35) понеже имаше малко секунди, ефекта естествено беше готино поднасяне, навиване на волан, преди да успея да направя процедурата втори път (понеже не очаквах най-натовареното кръстовище в Ст. Загора да е толкова зле) се подпрях леко на бордюра който е на островчето между двете платна. На външен оглед нямаше никакви щети и всичко засега изглежда ОК, но ако беше различен изхода от тази ситуация, щях да извикам КАТ да ми напишат акт, както правят винаги когато си потрошиш колата или окачването я заради дупка, я заради нещо друго. След което обаче щеше да им съдерат задниците в съда, както трябва да направи ВСЕКИ, който пострада заради малоумниците, които не чистят снега 2та дни в годината в които го има и не следят пътната мрежа, за която обаче са първи като стане дума за данъци.
- belata
- Старо куче медалист

Aз за сега нямам проблеми,подготвен съм за "код червено"
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Поне да вземат да обявят код червено вино, да ги разберат хората
И без това един пясък се искаше да минат да пръснат те и това не направиха, сега почнаха да ни плашат с кодове...
-
marin_007
- Потребител

Каквито и снегорини да минават при обилен снеговалеж нищо не помага . Снощи по магистралата се движих точно зад един снегорин който чистеше и пак за 100 метра пътят не се виждаше
- realprofesora
- Старо куче медалист

Наздраве Бела! За хубавия сняг..пак наздраве! Ей тези младоци много наплашени. Ще кажеш ,че сняг не са виждали....е те не са де . Чак толкова не е сериозно положението.Щом не съм сложил веригите , значи всичко е нормално-зима е все пак.belata написа:Aз за сега нямам проблеми,подготвен съм за "код червено"
Утре в 5.30 съм на работа и само се моля дано да успея да отворя поне една врата на колата си.
Айде младите Наздраве и по-бодро, не унивайте! Абе вие май в казарма не сте ходили.Аз съм слизал от ЗИЛа 131 да ровя снега та да видя къде ми е пътя , а тука хората и бордюри ви направили да има къде да се подпирате , вас пак ви е страх
http://vbox7.com/play:36d400f4
Popopopopo
- Mendeleev
- Старо куче медалист

Цял ден днес карах из града. С чисто нови зимни гуми съм и мога да кажа, че не това е решението. Видях поне 10 машини за почстване, от които само две почистваха...другите се разкарваха из града. Има малко сняг, а отдолу лед и това прави пързалка пътят и от там възможността да се удари автомобила е голяма. Ами какво да очаквам от 30-сет годишен кмет. Бе това община ли е? Това кмет ли е? Само по предизборните кампании ги виждаме, а през останалото време на 4 - годишния им мандат се крият като мишки. Не може в другите държави да има по 1,5 метра сняг и да нямат проблеми, а тук с 10 см сняг и код червено. Това не е град, а село... село Стара Загора - затова не се чисти...Евала кмете ГОЛЯМ СИ, ГОЛЕМИ СА И ДЕЙСТВИЯТА ТИ!
- nasenceto
- келеш

Голямо пищене от тоя сняг. Паднаха 2 пръста и подскочихме. Аз бръмчах 50 км из града и околностите и бях супер доволен от свършената работа. Нито съм поднесъл, нито нищо, а карах само в лявата лента, че нашите съграждани наплашени и карат с 30 на места по които спокойно се минава с 60-70. Просто не сме се научили да караме на сняг. А с тоя вятър и постоянен снеговалеж и през 2 минути да минава снегорина, пак ще е същото. Лугата под -7 градуса не помага, напротив - става още по-зле. Ако пък наистина минават постоянно снегорини, тогава ще се задръсти трафика. Приемете, че тва е живота и по добре не може, свиркайте си и се радвайте на снега и зимните си гуми 
- besniaa
- Старо куче медалист

Улиците са кур отвсякъде.. зимни гуми, вериги, летни гуми, тракторни гуми - КУР - с главни букви... Дано общинарите на излизат се пребият по стълбите!
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- Edtarded
- Начинаещ

На младите не ни е лесно...
Днес, така като беше много добре натрупало до/в училище, някои хора си рекохме да се позабавляваме малко с колите, и не мина много време докато някой не се оплака на директора че застрашаваме здравето на всички около нас...
Еееееей, сняг кога ще видите пак и то тук в Стара Загора че да ходите да ни разваляте удоволствието?
Днес, така като беше много добре натрупало до/в училище, някои хора си рекохме да се позабавляваме малко с колите, и не мина много време докато някой не се оплака на директора че застрашаваме здравето на всички около нас...
Еееееей, сняг кога ще видите пак и то тук в Стара Загора че да ходите да ни разваляте удоволствието?