Проблем с XP-то

Задавайте Вашите въпроси за Help and Support относно всички версии на операционната система тук.
Big_Brother
Потребител
Потребител

Проблем с XP-то

Мнение от Big_Brother »

Хубаво,че имам два Windows-а,иначе нямаше да имам Интернет :( .На XP-то ми беше влязъл вирус в един от файловете на Windows,и след като го махнах този вирус и включа нета на XP ми пише името на онзи фаил:Shdolc.dll,който е и във Folder-а System 32.Така,пише,че има dns error с този фаил,и затова имам нет само на 98,кадето е по-прецакано всичко.Поне ми кажете какво да направя!
The Feeling
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The Feeling »

Трабва да направиш репеир на бозата или да си я инсталнеш на ново
(защо си затрил файла )? антивирусната не го ли дезинфектира?

Може да има и друг начин но този за който се сещам няма да ти свърши работа
Big_Brother
Потребител
Потребител

Мнение от Big_Brother »

Я обясни по-подробно,как да направя репеир,това да не е да си преисталирам Windows-а?А ще ми се запази ли информацията,качена на него?
The Feeling
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The Feeling »

Добре бе DNS Error означава че не може да се свърже или дава грешка при вързване с DNS servera що не му кажеш ръчно кой DNS да ползва ? на мястото за DNS напиши 62.73.72.5 и 62.73.72.6
Big_Brother
Потребител
Потребител

Мнение от Big_Brother »

Абе на мястото където трябва е името на сайта,ми пише следното:
res:shdoclc.dll/dnserror.htm
А като съм на XP-то в началото ми се появява следното съобщение за грешка:
RUNDLL
Error loading p2esocks_1029.dll
The specified module could not be found.
И още нещо:на XP-то като отида на Start и след това на Turn Off и трите опций за спиране на компа отказват.Трябва да го изключвам от Log Off.
Ако някой знае нещо за който и да е от тези проблеми,да каже!
Аватар
DaChamp
Потребител
Потребител

Мнение от DaChamp »

big_bratle реинстал на бозата му е майката ,не се мъ4и с яко сгъстена боза дори и Били нема да се оправи ,за тва давай реинстала не се кусури :wink: :wink:
Big_Brother
Потребител
Потребител

Мнение от Big_Brother »

а като реинсталвам ще ми се изтрият ли нещата
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

естествено че може и да ги изтриеш.Всичко е въпрос как ще го направиш и дали ще му дадеш да ги махне
The Feeling
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The Feeling »

Абе я някой дето инсталира по често да му каже на момчето стъпка по стъпка как се правеше репеир на бозата (мога но трябва да е пред мен ) не мога да помя всичко "точ в точ"
Big_Brother
Потребител
Потребител

Мнение от Big_Brother »

а тъй,кажете ми,че никоя от игрите,качени на XP не ми тръгва на 98,все ми се появяват някакви съобщения за грешка,а изкам да играя в мрежа
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

Ако харда ти е разделен на части като C: D: E: и т.н., няма да имаш проблем да форматираш само тази на която ти Windowsa, така на другите части ще ти се запази информацията, но тука възникваха малко по различни проблеми, като това да не знаеш дали вируса не е все още на компа. Антивирусните програми отчитат само работещите файлове и много рядко ако имаш добра антивирусна можеш да откриеш всичките. За това, че все още може да имаш вируса само, че не активен и да се активира по всяко време. Затова моя съвет е да форматираш целия хард и не съжалявай за това дето си имал, запиши каквото може на дискове и преинсталирай. Това е май-сигурният начин да се оправи цялата работа.
Big_Brother
Потребител
Потребител

Мнение от Big_Brother »

Абе,проблема с вируса е решен,него го остави.Значи трябва да си преинсталирам Windows-а,но не искам да ми се изтрият нещата.
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

ами истриваш си xp-то и след това го инсталираш на ново.И като те пита дали да форматираш ще му дадеш "NO".Това сам го правил само един път и то като бях с две бози.В повечето случаи като инсталирах xp с вече имащо 98 то прави инсталация с надграждане.Демек то ти вари 98-то и след като се инсталира xp-то и нали се рестартира каруцата ти тръгва вече новия windows.:? И всичко си остава там където е било :?
Big_Brother
Потребител
Потребител

Мнение от Big_Brother »

нищо не разбрах,в крайна сметка ми кажете с да или не дали ще ми се запазят нещата качени на XP :evil:
The Feeling
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The Feeling »

Глупости надграждане на ХР върху 98 е равно на Смърт
как може да си помислиш че нещот такова ще върви
при полижение че двете бози са с различна архитектура ?

Код за потвърждение: Избери целия код

Vazmojno e.Toku 6to go pravih na edin priqtel.Zna4i bootva6 ot cd-to s windowsa,i tam ot na4aloto ima da instalira6 windows na novo ili da go repairne6.Dava6 da se instalira nanovo.Taka windowsa ti zasi4a 4e ima predi6no instaliran windows i te pita iska6 li da instalira6 novo kopie ili da remontira6 staroto.Tuka ve4e dava6 na repair,tam posle sledva6 instrukciite i gotovo.Nqma ni6to slojno.Si4ko se zapazva.Uspeh
Извадка от датабг форум
Публикувай отговор