Странен проблем с процесора

Задавайте Вашите въпроси за Help and Support относно всички версии на операционната система тук.
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Странен проблем с процесора

Мнение от Anubis »

НЕЩО изпозва 100 процента от ресурсите на процесора, но проблема е там, че като дам на Processes, System Idle Processes варира около 50-60 процента, а в същия момент на erfomance и дава 100 % CPU Usage.Това става без да има отворено каквото и да е тежко приложение,само IDM.Процесора е AMD 2500+.Ако някой има някаква идея на каква се дължи това да помага
Аватар
rado
Новак
Новак

Мнение от rado »

Ако имаш програма за охлаждане на процесора -това е.
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

Нямам такава програма
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Такава не съм чувал..Само S2k Control ама тя не е баш тва.
Във Task Manager-a на раздела performance колко % показва?Щото на мене s2k contrоl като имам пусната във процесите като гледам Idle процеса ми е 99% ама в Performance CPU Usage ми е 3-4%
Също виж някой друг процес не е ли на 50-60% или повече.
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

Както каза sawo виж другите процеси.. аз вчера същия проблем с Zagorka football tracker полсе пък със syscfg .. Idle постоянно си стои на 96-97
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

Точно в Таск менаджера ми дава 100 процента. То преди ми даваше че Флашгета използва 70 процента от ресурсите, и затова си преинсталирах компа, но като си го качих отново флашгет-а ми даваше 60-70 процента. Така си махнах Флашгет-а и е по-добре,но от време на време пак ми дава процесора на 100 процента,а в таск менаджера няма програма която да дава, че така го товари
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Разгледай добре няма кака Task Manager-a да дава че се ползва 100% CPU а да не показва процес който да ползва толкова :?
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

sawo написа:Разгледай добре няма кака Task Manager-a да дава че се ползва 100% CPU а да не показва процес който да ползва толкова :?
E да де. И аз точно това се питам. Лично според мен всичко тръгна от пача който маха банера на Флашгет 1.65, но и след като преинсталирах компа, слежих по-стара версия на Флашгет отнова Флашгета ми точеше по 60-70 процента от ресурсите.Сега като въобще махнах Флашгета работота се пооправи, но то време използваемостта на процесора на време пак става на 100 процента
The Feeling
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The Feeling »

Ако е само от време на време провери си файъруола
когато някой сканира межата за отворени портове обиновено някои файъуоли товарят
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

Вече и аз незнам на каво се дължи, т.к която и програма отворя вдига производителността на 100 процента и компютъра `бози`и ми дава на 70% производителност на IDM,антивирусната,видеоплейърите, експлорера и.т.н, а коппютъра е преинсталиран преди една седмица
Аватар
Oddesey
Новак
Новак

Мнение от Oddesey »

Да си теглил скоро филм или какъвто и да е avi файл ??
Аватар
DarkMaster
bandit
bandit
Обратна връзка:

Мнение от DarkMaster »

Anubis написа:Вече и аз незнам на каво се дължи, т.к която и програма отворя вдига производителността на 100 процента и компютъра `бози`и ми дава на 70% производителност на IDM,антивирусната,видеоплейърите, експлорера и.т.н, а коппютъра е преинсталиран преди една седмица
ВИРУСЧЕ :wink: огледаи си хубаво процесчетата и съм 200% сигурен че ще срещнеш някой "непознат","непонятен" от тези използвани от Виндоуса :wink: мисля че беше нещо от рода на рсгсдфдф някви си там несвързани букви ...абе ще го познаеш и като му дадеш end task и ще ти се нормализира процесора а за цялостно изтриване което не е много желателно го търсиш в търсачката (името на процеса който ти натоварва) и го шъткаш (с малко зор) :wink:
п.с.> търсиш процес който е System
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

DarkMaster написа:
Anubis написа:Вече и аз незнам на каво се дължи, т.к която и програма отворя вдига производителността на 100 процента и компютъра `бози`и ми дава на 70% производителност на IDM,антивирусната,видеоплейърите, експлорера и.т.н, а коппютъра е преинсталиран преди една седмица
ВИРУСЧЕ :wink: огледаи си хубаво процесчетата и съм 200% сигурен че ще срещнеш някой "непознат","непонятен" от тези използвани от Виндоуса :wink: мисля че беше нещо от рода на рсгсдфдф някви си там несвързани букви ...абе ще го познаеш и като му дадеш end task и ще ти се нормализира процесора а за цялостно изтриване което не е много желателно го търсиш в търсачката (името на процеса който ти натоварва) и го шъткаш (с малко зор) :wink:

Това са System процесите и понеже не съм много сигурен кои са на Windows-a ще ги напиша и чакам помощ да кажете кой според вас е странен:

SMSS.EXE
CSRSS.EXE
WINLOGON.EXE
SERVICES.EXE
NVSVC32.EXE
SVCHOST.EXE
SPOOLSV.EXE
SVHOST.EXE
VSMON.EXE
KAVSVSC.EXE - ато в повечето случай точно това има 40-50 процента производителност, а това ми е антивирусната /без да съм я пуснал да сканира/???
Последно промяна от Anubis на Пон Фев 07, 2005 20:19 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
DaChamp
Потребител
Потребител

Мнение от DaChamp »

Anubis написа:
DarkMaster написа:
виш ако има настройка за Auto Protect както например Symantec AntiVir.може от тва да ти смуче ресурси

Това са System процесите и понеже не съм много сигурен кои са на Windows-a ще ги напиша и чакам помощ да кажете кой според вас е странен:

SMSS.EXE
CSRSS.EXE
WINLOGON.EXE
SERVICES.EXE
NVSVC32.EXE
SVCHOST.EXE
SPOOLSV.EXE
SVHOST.EXE
VSMON.EXE
KAVSVSC.EXE - ато в повечето случай точно това има 40-50 процента производителност, а това ми е антивирусната /без да съм я пуснал да сканира/???
виш ако има настройка за Auto Protect както например Symantec AntiVir.може от тва да ти смуче ресурси
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

Имам нещо такова Real Time Protection се казва и май то точи ресурсите, но работата е там че и преди това си беше включено, но не `бозеше` така компа
Публикувай отговор