Родна реч, омайна, сладка, клъстрирай си бъговете

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

От: Красимира Хаджииванова
18.02.2005 14:38

Покрай обявеното от "Ретро радио" национално допитване "Коя е най-хубавата българска дума?" и аз се замислих за това. В последните години толкова много думички се завъдиха в нашата реч, омайна, сладка, звънлива и прочие, че най-хубавата “българска” сигурно ще бъде открита трудно, затрупана от широкоизползвани чуждици и побългарени изрази.

С разпространението на Интернет у нас народът масово взе да канселира, абортва и шътва всичко що е около него. Без значение, че някои от използващите тези думи не знаят какво е пи си и смятат и-мейла си за някаква локална кутия в компютъра, която не може да бъде достигната от друго място /не се смейте, позовавам се на личен опит с такива хора/.

Интересни са и обявите за работа. На няколко квадратни сантиметра можем да се насладим на изобилие от такива думи, за разгадаването на които някои хора сигурно ползват тълковен речник: си ви, лоджистикс мендиджър, кавър летър. Абсолютен фън!

Ениуейз, понеже сме флексибъл същества, такива неща не ни се опират и бързичко попиваме всяко нововъведение в лексиката. Възрастните хора, за съжаление малко по-бавно схващат и разбират, и по тази причина баба ми наскоро ми пожела скоро да завърша магистратурата си и да стана магистрат :)

Източниците на чуждици са различни – общуване с приятели, книги, Интернет, но най-рилаябъл си остават медиите.

Мейнстриймът от джи пи-та, клъстери, блокбъстъри, бъгове, килъри и ютилитис идва точно оттам и затова, ако искате да сте фърст в областта на модерния език, не е зле всеки ден да се осведомявате за евентуални нововъведения. Ако случайно не знаете някое от тях - дон чю уори - никой не се е родил научен. С малко практика ще овладеете и най-трудната думичка.

Преди това обаче, не забравяйте да посетите коафьор и последното издание на от котюр, за да имате визия.

Освен това си направете пиърсинг, стайлинг и ексфолииране.

Оставете вече дайл ъп Интернет-а и минете на ай ес ди ен, или в краен случай на ЛАН.

Ъпдейтвайте се.

Експандвайте хоризонтите си.

Индълджвайте се.

Бъдете фешън.

Бъдете арт.

Бъдете оупън.

Учете езици, защото е хипер тъпо да говорите на броукън инглиш.

Метросексуалността също е много важна.

Добре е и да сте ексклузивни, затова чеквайте своевременно новите трендове.

Бъдете проактивни.

И най-важното – не забравяйте да сте куул :)

P.S. Родната реч май се загуби някъде по пътя. Ху къерс.
Аватар
Kyuku
Потребител
Потребител

Мнение от Kyuku »

Ние въобще на какъв език говорим? :lol: :lol: :lol:
Gufi
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Gufi »

Kyuku ми български с елементи на развален английски + побългарени компютърни термини :lol: :lol: :lol: :oops: :oops:
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

Мен пък ми е доста ФЪН да ЛАФЯ БУЛШИТС на БРОУКЕН ЕНГЛИЙШ енд стъф

Слапни ме със БИГ тиган по фенера Краинг Хел Йеа че да се оправя :P
Аватар
eNforcer
Потребител
Потребител

Мнение от eNforcer »

Ама наистина е мноо яко да си лафя с френдовете за разни бичез и мадафакъз , дето не могат да пуснат една геймка като някой одър пийпъл дето знам и не знаят какво е да си линукс-фен.И ми се правят на много хеви, щото били чатили с някаква битч, дето ги излъгала че има силикон титс и ще им направи по една блоуджоб фор фрий и тея фуулз взели че се метнали на акъла на тая нерд-ка и я чакали 2 часа под часовника а тя ги гледала от гейм клуба и лаф, лаф, лаффффф до пръсване на суитча!!!! (Майко мила, убийте ме ако знам за какво става дума в този инглиш-лайк бългериън изречение :lol: )
Аватар
DaChamp
Потребител
Потребител

Мнение от DaChamp »

А бе аз шо не взема да плейна тука една бозичка..то се е видело че на хънгри корем мечката не плейва ама нека да я лийвнем заедно.И ай ем тайърд фром ония олигофрени които се мейкват на разбирачи по линукс но както казах нашия ленгуич не си е за базик шото кирилчо ше се преобърне фром хис грейв и ше ни факне мамичките :twisted: :twisted:
Аватар
eNforcer
Потребител
Потребител

Мнение от eNforcer »

Мдаааа... и даже брадъра му на киро, дъ алмайти методий ша са търнва в грейва... А аз на оня мадафакър Симо плешивия ша му факам мадъра, щото неговите юпийз и булшитс на испански й бългерийн хич не ги вдявам и изобщо нека си фаща трейна или плейна за Мадрид и не си ком бек - ва никога в наща балканска кънтри "Булгариен" :twisted:
Аватар
kitikri
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от kitikri »

Хей маафаказ! Вий олмоуст ще киллнете male козата уид да lopatata ЙО!
Аватар
eNforcer
Потребител
Потребител

Родна реч, омайна, сладка, клъстрирай си бъговете!!!!

Мнение от eNforcer »

John3V написа:Родна реч, омайна, сладка, клъстрирай си бъговете
От: Красимира Хаджииванова
18.02.2005 14:38

Покрай обявеното от "Ретро радио" национално допитване "Коя е най-хубавата българска дума?" ........
И най-важното – не забравяйте да сте куул :)

.....P.S. Родната реч май се загуби някъде по пътя. Ху къерс.
Тая Красимира наистина хев модерн речник с много куул фрази и сентенсес :twisted:
Публикувай отговор