знач вързах еитука един приател за моито циско на втория порт кабела е прав 60-метра обаче неговата лан карта не може да се върже някои дае правил мрежа през циско да каже как да се оправя
Ентусисти
Не циско, ами миско да е, пак няма да успеете.
Циското си е най-обикновен кабелен модем с хъб, за да раоти мрежа през него първо кабеляците трябва да са прави, а второ и доставчика да се нагърби да ви рутира връзката (9 лв за вски следващ комп, нали се сещаш).
John3V написа:Ентусисти
Не циско, ами миско да е, пак няма да успеете.
Циското си е най-обикновен кабелен модем с хъб, за да раоти мрежа през него първо кабеляците трябва да са прави, а второ и доставчика да се нагърби да ви рутира връзката (9 лв за вски следващ комп, нали се сещаш).
да ама успяхме утре ша са обадя да му регнат мак адреса а имали някъв начин да споделяме фаилове по между си като сичко минава през циското
И аз имам въпрос. Имам само 1 регистриран комп на циското, и ако на него сложа втори, ще има ли мрежа между двата? Не ми трябва нет на втория, даже и абц-то нема да ползвам. Просто питам може ли да се ползва като хъб?
Аз вече имам мрежа между 2 компа с кръстосан кабел, и питам дали може хем за хъб да го ползвам модема, хем 2я комп да има достъп до абц-то?
Не те разбрах - няма да имам мрежа но ще имам достъп до абц на 2я, така ли?
Не четете ли че това е кабелен модем с ХЪБ - като всеки ХЪБ той може да ви "направи" вътрешната мрежа да работи, но със скорост 10Мб/с, препоръчвам да се ползва суич поне 100Мб/с, а ХЪБ-а на циско-то не е длъжен на 100% да работи като такъв, все кап работата му е малко по-различна - доставка на и-нет до 4 отделни компа, всичко останало, което прави по отношение на интернета и интранета е просто временна екстра.
John3V написа:Не четете ли че това е кабелен модем с ХЪБ - като всеки ХЪБ той може да ви "направи" вътрешната мрежа да работи, но със скорост 10Мб/с, препоръчвам да се ползва суич поне 100Мб/с, а ХЪБ-а на циско-то не е длъжен на 100% да работи като такъв, все кап работата му е малко по-различна - доставка на и-нет до 4 отделни компа, всичко останало, което прави по отношение на интернета и интранета е просто временна екстра.
ари да ма светнеш как да направим вътрешна мрежа през циското с тоя дето му давм нет