СПЕШНО:!!!! лан през Cisco-то проблем

Задавайте Вашите въпроси за Help and Support относно всички версии на операционната система тук.
Публикувай отговор
plamen2286
Потребител
Потребител

СПЕШНО:!!!! лан през Cisco-то проблем

Мнение от plamen2286 »

знач вързах еитука един приател за моито циско на втория порт кабела е прав 60-метра обаче неговата лан карта не може да се върже някои дае правил мрежа през циско да каже как да се оправя 8O 8O
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

Ентусисти ;-)
Не циско, ами миско да е, пак няма да успеете.
Циското си е най-обикновен кабелен модем с хъб, за да раоти мрежа през него първо кабеляците трябва да са прави, а второ и доставчика да се нагърби да ви рутира връзката (9 лв за вски следващ комп, нали се сещаш).
plamen2286
Потребител
Потребител

Мнение от plamen2286 »

John3V написа:Ентусисти ;-)
Не циско, ами миско да е, пак няма да успеете.
Циското си е най-обикновен кабелен модем с хъб, за да раоти мрежа през него първо кабеляците трябва да са прави, а второ и доставчика да се нагърби да ви рутира връзката (9 лв за вски следващ комп, нали се сещаш).
да ама успяхме утре ша са обадя да му регнат мак адреса :lol: :lol: :lol: а имали някъв начин да споделяме фаилове по между си като сичко минава през циското :?:
Аватар
kitikri
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от kitikri »

И аз имам въпрос. Имам само 1 регистриран комп на циското, и ако на него сложа втори, ще има ли мрежа между двата? Не ми трябва нет на втория, даже и абц-то нема да ползвам. Просто питам може ли да се ползва като хъб?
Аватар
tpl69
Новак
Новак
Обратна връзка:

Мнение от tpl69 »

Не няма да може. ще имаш връзка само с abc.tv и kebap4e.ru

А за връзка между 2-та компота ти трябва кръстосан кабел този за модема не става.
Аватар
kitikri
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от kitikri »

Аз вече имам мрежа между 2 компа с кръстосан кабел, и питам дали може хем за хъб да го ползвам модема, хем 2я комп да има достъп до абц-то?
Не те разбрах - няма да имам мрежа но ще имам достъп до абц на 2я, така ли?
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

Не четете ли че това е кабелен модем с ХЪБ - като всеки ХЪБ той може да ви "направи" вътрешната мрежа да работи, но със скорост 10Мб/с, препоръчвам да се ползва суич поне 100Мб/с, а ХЪБ-а на циско-то не е длъжен на 100% да работи като такъв, все кап работата му е малко по-различна - доставка на и-нет до 4 отделни компа, всичко останало, което прави по отношение на интернета и интранета е просто временна екстра.
plamen2286
Потребител
Потребител

Мнение от plamen2286 »

John3V написа:Не четете ли че това е кабелен модем с ХЪБ - като всеки ХЪБ той може да ви "направи" вътрешната мрежа да работи, но със скорост 10Мб/с, препоръчвам да се ползва суич поне 100Мб/с, а ХЪБ-а на циско-то не е длъжен на 100% да работи като такъв, все кап работата му е малко по-различна - доставка на и-нет до 4 отделни компа, всичко останало, което прави по отношение на интернета и интранета е просто временна екстра.
ари да ма светнеш как да направим вътрешна мрежа през циското с тоя дето му давм нет :oops: :oops:
The Feeling
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The Feeling »

Може но има много инструкции които трябва да прочетеш
а и не само модема ти трябва да е отключен демек трябва ти пас за конфиг
plamen2286
Потребител
Потребител

Мнение от plamen2286 »

JIVODER написа:Може но има много инструкции които трябва да прочетеш
а и не само модема ти трябва да е отключен демек трябва ти пас за конфиг