Наш хакер шашна Скотланд ярд

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
jerry
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Местоположение: S. Wind Основен Клас: Mage Слабост: Mele Damge Питие: Бира

Наш хакер шашна Скотланд ярд

Мнение от jerry »

Posted on 21.07.2005 09:42:01 by madwitch

Наш хакер шашна Скотланд ярд, като разкри международна измама с английска лотария в интернет. Търновският тиинейджър, който държи да остане анонимен, е получил специални благодарности от отдел "Икономически престъпления" на британската полиция. Младежът разкрил измамата, докато проверявал личната си поща в интернет. Един от файловете му се сторил подозрителен, но въпреки това той го отворил. В него пишело, че печели 600 000 паунда от английската лотария Europe Union lottary internacional. В писмото имало телефон за обратна връзка и хакерът звъннал на него. Отсреща му казали, че наистина е спечелил сумата, която възлизала на около 1,8 млн. лв. За да я получи обаче, трябвало да преведе 200 паунда за обслужване на превода и застраховка на печалбата. Нашенецът веднага се усетил, че искат да го преметнат. Приятели му обяснили, че става въпрос за т.нар. нигерийска измама. След като провел самостоятелно разследване, търновецът сигнализирал лондонската полиция и не след дълго получил писмо. В него спецовете от Скотланд ярд изразявали своята признателност. С негова помощ те успели да разкрият организирана престъпна мрежа, която действала на няколко континента. Схемата на измамата била измислена още през 80-те години. Тогава вместо по интернет съобщенията за голяма печалба от лотарията били изпращани чрез факсове.

Източник: Стандарт
Аватар
BoJaNa
Lady Spam
Обратна връзка:

Мнение от BoJaNa »

Смятай....всичко е, защото ние (бълагрите) сме доста мнителни към всичко, :lol: :lol: :lol: ам изглежда имало полза, чат - пат! :wink: :wink: :wink:
Аватар
DarkMaster
bandit
bandit
Обратна връзка:

Мнение от DarkMaster »

Ае ще чуят всички за България най-накрая :wink:
Gufi
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Gufi »

е поне веднъж да ни признаят и нас че помагаме,не само да ни обвиняват в престъпления!!! :D
Аватар
PACHO26
Потребител
Потребител

Мнение от PACHO26 »

DarkMaster написа:Ае ще чуят всички за България най-накрая :wink:
е те отдавна са чули за нас-да не забравяме че сме едни от най добрите фалшификатоти на долари и кредитни карти на запад или най малкото все има бьлгарин замесен
Аватар
GIGABYTE*
Потребител
Потребител

Мнение от GIGABYTE* »

и кое му е хакерското на т'ва... тоя ако беше "хакер" изобщо нямаше да отваря писмото пък той тръгнал да се обажда чак
Аватар
FIR
Потребител
Потребител

Мнение от FIR »

Хах, тоз си го представям, някакъв като 10 годишния ми брат. Да пише, че му дават от нищото милиони и той да ходи да върти международни....празноглава работа ако питате мен.
GIGABYTE*: и аз се чудя, ама...
САМО БЕРОЕ
Аватар
TaO-DeadSocked
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от TaO-DeadSocked »

DarkMaster написа:Ае ще чуят всички за България най-накрая :wink:
мда е ... пусна ми като ме питат от къде си и кажа "Bulgaria" и питат кво е тва село/град и къде се намира.
Аватар
SimonseN
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SimonseN »

Хванаха ме замина ми бизнеса :evil:
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

баси хакера направо ги е схакал яко!
нали е алчен пича вика може и да е вярно и почнал да врътка телефони писма глупости кат разбрал че са го метнали врътнал на куките и пак излезнал герой.
Публикувай отговор