Рецепта за най вкусните пържени картофки :)

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
jerry
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 1137
Регистриран на: Чет Дек 09, 2004 3:56 am
Местоположение: S. Wind Основен Клас: Mage Слабост: Mele Damge Питие: Бира

Рецепта за най вкусните пържени картофки :)

Мнение от jerry »

Белите картофите, нарязвате ги и ги сварявате на не много висока температура. Оставяте ги да изтинат (във хладилника) и ги запържвате на 130 градуса. Оставяте ги пак да изтинат(пак там) и ги допържвате на 190 градуса. Ефекта е невероятен сега си похапвам такива картовки и много съм доволен от работата си :)

А ако можете по някъкъв начин да ги исушите чрез вакум(чрез съхнене незнам дали става) стават още по хубави.

Който я пробва рецептата да каже какво се е получило и дали му е харесало.

ПС
BTW тя темата си е направо fun :lol:
Аватар
sinister_shadow
Потребител
Потребител
Мнения: 241
Регистриран на: Съб Апр 30, 2005 21:19 pm

Мнение от sinister_shadow »

Че аз защо си мисля че бланшираните картофи дето ги продават се правят по същия начин и хем по малко си играеш да белиш, да вариш, да замразяваш...? :roll:
Аватар
jerry
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 1137
Регистриран на: Чет Дек 09, 2004 3:56 am
Местоположение: S. Wind Основен Клас: Mage Слабост: Mele Damge Питие: Бира

Мнение от jerry »

Много са скъпи бланшираните... :roll: А тези дето аз си ги правя си ги кукувам от пазара. Ми не отнема много време само 1 сваряване и 2 запържвания... но стават невероятни :)
The Feeling
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 657
Регистриран на: Вто Фев 11, 2003 15:04 pm

Мнение от The Feeling »

Така смяташ щото не смяташ труда времето това че 3 пъти палиш котлона
А при бланшираните просто пържиш и ядеш вярно някоя стотинка отгоре на килограм не е толкова много в сравнение с положения труд
и изгубеното време
Виж по скоро опитай да ги отъркаляш в брашно и тогава да ги пържиш
Публикувай отговор