Не умряхте ли от студ?

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
x6x
Потребител
Потребител

Не умряхте ли от студ?

Мнение от x6x »

Не умряхте ли от студ бе хохора!Да ти се скапе климатика в неделя(гадно SANYO) и да няма печка в апартамента.И комшиите като им поискам печка назаем ме гледаха като ,бабето от 1-я беше най велика.Предложи ми една стара акумулираща,май не вдяна много много женицата.Сега пак аз се зашаматих,усмихнах се на старината,кво да правя.А на цънцърите ще им се връща :twisted:
както и да е,след 2 часа мръзнене намерих една духалка,ама при тези температурки никава работа не върши,зъзна като куче вече 4 дена.Сополи нямам,те замръзнаха и като някой старейшина съм с една ватенка и шошони.
Та да пита,така ли се пише DelongHi,това H нещо не ми се връзва.Или комшолука пак пуснал печелившата тактика:)И за зор заман откъде да си взема печка която ще топли кокалите ми най добре?макс 80лв давам,ама на ток да е!
печка "ЧУДО" не искам,вече ми предложиха,ноу тенкю.Аз хляб едва мъкна по етажите,те дърва ще ме карат да нося.
Аватар
Baev
HOOLIGAN
Обратна връзка:

Мнение от Baev »

К`во не бе , хората вечер немогат да си запалят колите и да се приберат от работа :)
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

С 4 пуловера, ела ме виж. Никакъв студ не ме лови :twisted: Даже печка не съм си пуснал :lol:
Аватар
Jedi_Knight
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Jedi_Knight »

Пробвай с одеало, не хаи ток и топли, също и идеята на Тошо не е лоша потник, тениска, поло блуза и пуловер топлят яко, а ако още ти е студено метни шубата. Тогава ше отваряш врати да се охладиш. Иначе с радиатор си е приказка(от 1986), не хаби много ток а идеално стопля една стая 3 на 5. Относно печката, ако искаш акомулираща имам една в излишък за 20 лева с тухлите реотаните и тн каквото има из нея по принцип я използвам да си подпирам чорапите отгоре и, иначе топли сауна прави направо.
Аватар
x6x
Потребител
Потребител

Мнение от x6x »

Baev написа:К`во не бе , хората вечер немогат да си запалят колите и да се приберат от работа :)

Защо ми напомни?Преди 3 години,2 акумулатора ми умряха,сега освен студено ми е и гадно.Нямам акъла на един съсед да си мъкна акумулатора всеки ден вкъщи.И какво,и защо?И той не запали,а колата му седя 5-6 часа на студа.Тия руснаци миличките ги даваха по Дискавъри наскоро.Дечицара играят в двора на училището,Мамашите опънали едни сергии,братушките пиеха нещо и се хилеха,а репортера едва ходеше от Арктическата си екипировка.Едно слънчево и жизнерадостно време нейде в Сибирско.Като казаха,че е -45С и то на обед,а вечер до -60 стигало ,малко ме посгря>Че то лято тука бе,-11 и пукаме.Там няма гасене на колата и каране в сингъл плейър.Сутрин се пали огън под двигателя,здраво 3х200,ама не в резеорвара!И газ,газ,ама ГАЗ до дупка.карат като идиоти,2 пъти съм бил в Русия и Укарйна и Лада под 180 на магистралите няма да кара,пък те едни стабилни при тая скорост,малии!

PoSSeSSeD написа:С 4 пуловера, ела ме виж. Никакъв студ не ме лови :twisted: Даже печка не съм си пуснал :lol:
Бил съм на - 29С на палатка Само с 2 пуловера,Излизам за 7-8 часа навънка и не ми беше толкова студено.Как за една зима станах зиморничав не знам.Кажи каква плетка са,те ще са "SPECIAL Edition"че да си оплета и аз.Ама само на 2 куки плета,с една много се бода.
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

Ми два от пуловерите са със стандартна плетка за 2 куки. Втория е тип поло дето не знам как е наплетен, а 4-тото е някво горнище дето е памучно ама е с подплата. И днес като си сложих и едно кожено яке отгоре и нема за мен студ. Е вярно, че малко трудничко го закпчах ама се справих все пак.
Аватар
TaO-DeadSocked
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от TaO-DeadSocked »

Тениска, Броня (много дебела жилетка плетена), Поло, Горнище, Зимната шуба, Духалка на стола до мен.

Все пак имам поне 12 квадрата прозорци (северни)
Има щори ама не виждам да пазят много много.

ЕДИТ : + Шушони мноо ясно :twisted:
Аватар
jerry
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Местоположение: S. Wind Основен Клас: Mage Слабост: Mele Damge Питие: Бира

Мнение от jerry »

Много смели бяхме с един приятел снощи в 12ч да ходим до денонощния да пием бира и няма да ви казвам как ни умря бойната слава по пътя.
Като се върнахме не си чувствах рацете, смъкнах си дебелите раквавици със зъби като вмимавах да не си отхапя някой пръст :lol:

Бях облякъл 4 блузи 2 от тях вълнени и една дебела шуба, под дънките бях със един шушлеков панталон, 2 чивта чорапи, горните застъпваха шушлека. Маратонките ми 45-46-ти номер тип танк със гигантска подметка. Вълнена шапка, шал и дебели шушлекови ракавици.
И при тази екипировка издържах 30-40 метра и после дойде ред на волята ми да издържа. Като се върнахме със бирата бях 1 час в реанимация, дръннах 2 аспирина и си напарвах краката и рацете.

Иначе сега съм по къс ракав. Отоплявам си малката стаичка със един радяторец и ся ми е топло да не кажа горещо.
Аватар
Jedi_Knight
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Jedi_Knight »

В територията на тракийския не знаете за какъв студ става дума. Наистина дърво и камък се пукаше. Гледам сгарадата нацепена вече :D Наблюдаваш как тревите и дърветата изпълняват команда залегни, супер депресираща гледка. Вятара жули яко няма никакви прегради.
Аватар
lisman
Потребител
Потребител

Мнение от lisman »

Все още съм жив
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

jerry написа:Много смели бяхме с един приятел снощи в 12ч да ходим до денонощния да пием бира и няма да ви казвам как ни умря бойната слава по пътя.
Като се върнахме не си чувствах рацете, смъкнах си дебелите раквавици със зъби като вмимавах да не си отхапя някой пръст :lol:

Бях облякъл 4 блузи 2 от тях вълнени и една дебела шуба, под дънките бях със един шушлеков панталон, 2 чивта чорапи, горните застъпваха шушлека. Маратонките ми 45-46-ти номер тип танк със гигантска подметка. Вълнена шапка, шал и дебели шушлекови ракавици.
И при тази екипировка издържах 30-40 метра и после дойде ред на волята ми да издържа. Като се върнахме със бирата бях 1 час в реанимация, дръннах 2 аспирина и си напарвах краката и рацете.

Иначе сега съм по къс ракав. Отоплявам си малката стаичка със един радяторец и ся ми е топло да не кажа горещо.
И аз ходих да пия бира в Дръмс обаче. И се добрах без много перипетии до там :)
Аватар
TaO-DeadSocked
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от TaO-DeadSocked »

И днес съм жив :!:
Аватар
PACHO26
Потребител
Потребител

Мнение от PACHO26 »

голям ''бахър'' тва време ако се задържи още една седмица на тея температури и ще ни вземе акъла на цяло
Аватар
sharki
Потребител
Потребител

Мнение от sharki »

спокойно от утре полека лека ще се затопля :P
Аватар
jerry
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Местоположение: S. Wind Основен Клас: Mage Слабост: Mele Damge Питие: Бира

Мнение от jerry »

sharki написа:спокойно от утре полека лека ще се затопля :P
Не! НЕЕЕ!!! ШШШШТТ :!: Да не съм та чул да говориш такива работи. Колкото повече мръзнем - толкова по хубаво :lol: :lol: :lol:

Наистина времето голям кучан. Сега трябва да ида до денонощния ама у тоя фризер за дълбоко замразяване не ми се ходи - ще гладувам.
Публикувай отговор