СОУ "Железник" и качеството на обучение

Всичко свързано с град Стара Загора.
margi2
Новак
Новак

СОУ "Железник" и качеството на обучение

Мнение от margi2 »

С огромно съжаление искам да кажа, че за пореден път се убеждавам, че нивото на образованието ни стремглаво лети надолу. Възпитаваме децата си да уважават учителите, да са почтени и добри към хората. До тук - добре, но как това да бъде постигнато като самите учители полагат всячески усилия да унищожат тези добродетели, едва заложени в децата ни. За какво става въпрос?! Става въпрос за това, че учителка по математика, поради стачки ли или друга причина, преподава материал на петокласници в рамките на един учебен час, който по принцип се предвижда за три такива. При спусната анкета сред децата ни (заради проведено интервю с родители и ученици, излъчено в новините по Нова телевизия отново на тази тема), по какво им се преподава по няколко урока наведнъж, почти целият клас е визирал математиката. Когато въпросната госпожа разбира за това, вместо да си направи изводи за качеството си на преподаване, тя, натяквайки им за "претупването" на материала, решава да им покаже кой командва парада и разбира се за 45 минути успява, препускайки в галоп, да предаде още три урока. Невероятна "педагожка"!!! А пропуснах да отбележа, че е подчертала, че няма да повтаря казаното, който разбрал-разбрал. Отношението и тонът й към учениците е под всякяква критика. Изводите оставям за вас!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: СОУ "Железник" и качеството на обучение

Мнение от sawo »

Наистина бих желал да науча името на тази учителка.Ако казваш истината може да проверя за какво става дума.
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

заколи я и снимай :cheers:
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Това вероятно е вследствие от строя. Аз съм сменил доста учелища като малък, бях голямо гаменче даже 8 клас втория срок го завърших в с.Кирилово, но такъв начин на преподаване по онова комунистическо време нямаше. Появи се по-нататък вече в средното образувание, дали защото аз пораснах или вече нямаше комунизъм и всеки се правише на някаква си мутрачка там .. не знам, но дори и тогава аз учих в Берое и Механотехникума и пак си бях същото гаменче ама не са ми преподавали толкова много уроци за толкова кратко време (един учебен час).
"There is no 'patch' for stupidity."
margi2
Новак
Новак

Мнение от margi2 »

Това, което ви написах е самата истина. Лошото е това, че учителите явно го приемат за нормално и не се взимат мерки тази пародия на преподаване да спре. Ясно е, че директорът на училището е информиран и за проведената сред децата ни анкета и за това как се предава учебния материал. Все пак учителите имат книга, в която са длъжни да записват това, което е преподавано в класа, нали?! Анкетата е била анонимна и внезапна,т. е. децата не са знаели за нея, за да се уговарят какво да пишат. Не се търси вината в учителите, които са визирани, а се отмъщава на децата, че едва ли не са имали наглостта да негодуват за нещо, за което са абсолютно прави. За стачки и за това заслужават ли такива учители по-високи заплати не ми се говори, но ако продължават по този начин "великите" ни педагози и директорката остава пасивна, има по-високи инстанции, до които ще сигнализираме.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Първо един учител не може да e мерило за качеството на образованието в цялото училище.
Второ не ни казваш нищо конкретно.Кой клас? Коя учителка? Аз лично мога да говоря с директорката, ама като и кажа ей тука един в интернет ми каза че не ви е качествено образованието, защото някаква даскалка мъчила някакъв клас с уроци най-много да ми се изсмее.Не знам ти говорил ли си с нея, но определено няма да ти цепи басма.
Аз също мога да ти кажа, че повечето учители в математическата са като тази, за която говориш, имаше училища където третокласници учиха по 8 астрономически часа след стачките, но това не е нищо конкретно затова и не съм се заемал да товаря форума с излишна информация.
От това, което казваш описанието ми прилича на Г-жа Сидерова, която си казваше че идва заради 4-5 човека не да обяснява но не знам дали преподава математика в момента а и така само си чешем езиците.
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Мнение от PTS »

Тва пък кой ти го каза, че повечето учители в математическата са такива?Тва са глупости! ;)
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

sawo написа: Аз също мога да ти кажа, че повечето учители в математическата са като тази, за която говориш,
Пет години в това даскало и да не съм забелязъл, вярно че играхме предимно футбол ама ... чак пък такава липса да сме правили .... 8O 8O
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

PTS написа:Тва пък кой ти го каза, че повечето учители в математическата са такива?Тва са глупости! ;)
Ами ученици, които учат там, но когато няма конкретна информация нормално да са глупости това казвам и аз на човека от първия пост :)
margi2
Новак
Новак

Мнение от margi2 »

Става въпрос за г-жа Маргаритка Малинова, която учи 5-ите класове в момента. С доста родители сме разговаряли относно математиката и всеки казва, че толкова много не са помагали до сега по математика на децата си и деца, на които това им е бил любим предмет вече не искат да седнат да решат и една задача. Ако това отново се повтори като за начало ще напишем официално писмо до директорката с подписи на родители, и дано нещата се променят.
Аватар
jerry
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Местоположение: S. Wind Основен Клас: Mage Слабост: Mele Damge Питие: Бира

Мнение от jerry »

То цялото ни образование е една лудница! Прекалено много матерял се учи, прекално много ни т'варят с излишна информация.
Примерно аз съм трета година в професионална гимназия по електроника. Първите 2 години учихме 1.Биология, 2.Български език, 3.Литература, 4.История, 5.Химия, 6.География, 7.Психология, 8.Философия, 9.Генетика, 10.Геометрия и т.н. Представете си, колко по-лесно било за нас да учим само по спецялните си предмети, вместо да се блъскаме с целия този абсурд. Колко по-лесно ще се научава всичко и колко по-добре ще се подготвяме по спецялните предмети. За какво ми е на мене да уча всички тези предмети и от тях да зависи завършването ми, след като нямат нищо общо със спецялността ми? Да не говорим, че и в 11-ти клас учим пълните глупости по математика. Формули, чудеса и лудници всякви дето никога няма да ми притрябват. По другите предмети също. Учим нещата толкова подробно, все едно това ни е спецялността. Разбирам, примерно да са СИП, който иска и на който са му интересни ги учи, който няма време за губене и нерви за хабене с излишен матерял - не.

После защо децата не искат да учат? Защо не си пишат домашните, да отделят около 3 часа от свободното си време? Защо се чудят децата как да избягат от целия този ужъс, с фалшиви извинителни бележки, родителски бележки, исценирани болести и т.н. ?

Вземете за пример американците, холандците и изобщо всички по-напреднали страни. При тях таблицата за умножение се учи към 6-7 клас, за да може децата 2-ри клас да си играят, не да пишат безмозъчно дългите си домашни. И в същите тези по-напреднали от нас страни от 8-ми клас нататъка учат матеряла, който ние взимаме от 4 до 8, а повече учат само по спецялността си. Да не кажете "те са прости" ? Вижте ги тях на какво дередже са, вижте ни нас на какво дередже сме.

Аз за себе си съм намерил решение как да избягам от целия този фарс и как да се подготвям добре по спецялните предмети, заобикаляйки целия този ужас. И се подготвям идеално по спецялните предмети, и много повече свободно време ми остава.
Последно промяна от jerry на Сря Яну 30, 2008 11:14 am, променено общо 1 път.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Така е в държави като Америка се учи доста по-повърхностно, но затова и повечето излизат от училище на нивото на тукашните общи работници и общо взето по същия начин им минава и живота.Питай ги обаче колко домашни имат там и дали ще ги търпи някой ако не си ги пишат ;)
Има нужда наистина образованието ни от промяна, но не в тази насока.
М/у другото пише се специален, а не спецялен ;)
Аватар
jerry
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Местоположение: S. Wind Основен Клас: Mage Слабост: Mele Damge Питие: Бира

Мнение от jerry »

sawo написа:М/у другото пише се специален, а не спецялен ;)
Е това все пак АЗ съм го написал :lol:

Иначе съгласяваш ли се, че прекалено много излишни неща се учат. Примерно в моя случай, дето описах по-горе.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Най-вече начина по който се представят е твърде сух и безинтересен.По времето на комунизма може да са разчитали на страха за да се спазва дисциплина и да се учи, но вече не става така затова и трябват сериозни промени в учебния процес.
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

абе аз съм в американския сега и пак не съм доволен същата БИПЕЦня е има general education i major courses с тоя дженерал трябва да зимам 1 science 2 maths някви беизик икономики политики дето не ме интересуват фактически ... единственото хубаво е че всички освен три предмета които са задалжителни може да избираш кога да ги учиш ... и недейте да викате че американците са тъпи ... щото систамата им е с години по напред , защото човечеца минал там елементарните микро и макро економики едно интродъктари то политикс и 20 компютър сайанс курса и е готов .. а в бг учиш от всичко по много и накрая нищо не знаеш и сам преодкриваш нещата с опита и грешките си ...
Публикувай отговор