Бензин и авто-газ в Стара Загора?
- jerry
- Старо куче медалист

- Местоположение: S. Wind Основен Клас: Mage Слабост: Mele Damge Питие: Бира
Бензин и авто-газ в Стара Загора?
Каде е най-хубав бензина в Стара Загора? От сравнително скоро карам и немога да преценя каде е най-добре.
Същото и за газта, каде е най-хубава газта?
Вие от каде зареждате бензин/газ? Доволни ли сте? От каде като сте задеждали сте недоволни(т.е. от каде да бягам)?
Аз досега газ слагам все на Petrol на OK или кадето ме свари на път(най-често OMV или Shell). Миризмата е коренно различна и по колата усещам, че от Petrol въври много по-добре от останалите. Каточели на OK е най-зле.
Бензин по-рядко слагам, единствено като съм с на баща ми колата. Немога да усетя няква разлика в бензина, освен, че ми олеква портмонето и плащам някви космически суми и имам чувството, че във резервоара става водовъртеж.
Та накратко, от 'де да зареждам?
Същото и за газта, каде е най-хубава газта?
Вие от каде зареждате бензин/газ? Доволни ли сте? От каде като сте задеждали сте недоволни(т.е. от каде да бягам)?
Аз досега газ слагам все на Petrol на OK или кадето ме свари на път(най-често OMV или Shell). Миризмата е коренно различна и по колата усещам, че от Petrol въври много по-добре от останалите. Каточели на OK е най-зле.
Бензин по-рядко слагам, единствено като съм с на баща ми колата. Немога да усетя няква разлика в бензина, освен, че ми олеква портмонето и плащам някви космически суми и имам чувството, че във резервоара става водовъртеж.
Та накратко, от 'де да зареждам?
- emzo
- Старо куче медалист

Re: Бензин и авто-газ в Стара Загора?
И аз от няколко месеца шофирам, но още не мога да усетя разлика в горивата (за бензин говоря).Може би с времето ... 
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
- kitikri
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
Навсякъде е еднакво зле газта според мен, така че зареждайте където е най-евтино или където ви е най-близо като вземе да свършва 
- Nirvana
- Старо куче медалист

Най-чиста газ е на Лукойл и на OMV, за бензин не знам 
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
- absurd4o
- Потребител

Бензина на ОМВ и ОК е приличен..Страшно съм разочарован от бенза на Лукоил.А относно газта не си ли чувал-ГЛЕДАЙ КЪДЕ ЗАРЕЖДАТ ТАКСИТАТА..
- bvk
- Новак

Е, къде зареждат такситата? Аз навсякъде почти съм виждал. Открехни малко 
Аз карам само на бензин една съветска ламя (не питайте защо) и съм най-доволен от Лукойл и Шел. Навсякъде другаде ми свършва подозрително бързо. Знам че зависи от начин на каране и т.н. но го следя това от година и мога да си направя този извод.
Аз карам само на бензин една съветска ламя (не питайте защо) и съм най-доволен от Лукойл и Шел. Навсякъде другаде ми свършва подозрително бързо. Знам че зависи от начин на каране и т.н. но го следя това от година и мога да си направя този извод.
-
consumer
- Новак

Не зареждайте нищо на ЛУКОЙЛ изключително много лъжат при зареждане на газ в бутилка от 40 л. успяват да сипят 55 л. обяснете ми как става това
- SniperBeta
- Модератор

- Обратна връзка:
Такситата са на метан. Аз зареждам бензин от ОК или по пътя за кв. Кольо Канчев в дясно бензиностанцията, която се пада (забравих и името).
Последно промяна от SniperBeta на Пон Май 04, 2009 20:16 pm, променено общо 1 път.
- Daffy_Duck
- Потребител

За Лукойл съм съгласен и дори бензина не е толкова качествен.Като заредя на Шел е съвсем друго, но пък съм най-доволен на 95 V - Power с добавките кадето е.Няма грешка за сега.
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Слагам 95 с добавки или 100 на OMV и няма мърдане 
На лукойл 98 е приличен.
На лукойл 98 е приличен.
- nasenceto
- келеш

Бих ви посъветвал да не ползвате бензини с добавки или високооктанови такива. Всичките са гааадна химия. Виждал съм какво правят с уплътненията по армаурата на бензиновите резервоари и бензин-колонките и само мога да си представя какво се случва в двигателя и горивната система. Ако ви е жал за колата ви, не експериментирайте. Карайте си със стандартен 95Н и ще ви е мирна главата.
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
За добавките съм се допитвал до доста хора и всички са на мнение че за стари двигатели определено вършат работа. А относно високооктановите ако не си със някакъв москвич или нещо подобно няма от какво да се притесняваш даже напротив за извънградско се намаля разхода а и колата върви по-добре.
- nasenceto
- келеш

Aз не казавам че върви по зле, а че разяждат всички гумени и пластмасови елементи по цялата горивна система. Съвсем случайно работа ми се състои точно с това и не пиша неща, кото съм чул от някде, а споделям личен професионален опит
(Не, не съм бензинаджия, машинен инженер съм)
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Тогава ще се радвам да разбера кои елементи в добавките разяждат гумите и пластмасите, че ми стана интересно 
- nasenceto
- келеш

Нямам си ни най - малка представа. Просто констатирам крайния резултат. Фирмата се занимава с конструириане, поддръжка и сервиз и на съоръжения за бензиностанции. Като се почне от резервоара, минеш през агрегатите и тръбопроводите и стигнеш до бензиноколонки. За съжаление не съм химик и си нямам идея какво представляват тея добавки. Случва ми се обаче да ходя по обекти, да видя как работи оборудването и съм виждал кво ли не. На времето и аз съм си наливал 98 и разни тем подобни, ама от как един уж маслоустойчив о-пръстен ми се разтече в ръката като медуза (тогава за сефте се сблъсквах такива бензини) по никъв начин не можеш да ме накараш да заредя с такова гориво. Пък ти си имаш чичко гугъл, порови, прочети и прецени сам за себе си, що ми нямаш вяра.sawo написа:Тогава ще се радвам да разбера кои елементи в добавките разяждат гумите и пластмасите, че ми стана интересно
Не знам с кой си говорил, ама явно е бил или пълен невежа или абсолютен смешник, от тея дето всичко знаят и всичко разбират, и те умопомрачават с реплики от сорта "по убаа кола от ОРЕЛ няааа ти каам"
Последно промяна от nasenceto на Вто Май 05, 2009 12:57 pm, променено общо 1 път.