Сериалът тва! Не бузътъ дето я пуснаха по кината.
Така, пълнометражният филм беше пълна излагция, историята тотално предвидима, диалогът се едно Джордж Лукас го е писал (хех), характерите дразнещи до степен да искам да си извадя очите с лъжица (особено тая патка, падауана на Наакин).И НЯМАШЕ МУЗИКАТА ОТ СТАР УОРС И НАЧАЛНИТЕ НАДПИСИ! А тва е нещо дето даже Star Wars: The Mystery of the Broken Light Bulb го има ебаси. Общото впечатление беше като много дълга серия от сериал. И по-точно от сериал дето сяка серия по-дълга от 20 минути те кара да заспиш и да се молиш да свърши по-бързо. Много, много зле демек.
Сега обаче из тракерите цъфна и тва бижу. При това два епизода!
Явно тва ше е сериалче във експандед вселената на Звездните Войни, със стенд алоун епизодчета и като че ли май няма да има някаква цялостна историйка. За мен това е страхотна новинка, защото така има поле за изява за множество симпатични малки историйки в разнообразни светове, разкриващи буквално неизчерпаемите възможности на SW-вселената. Освен това ми е писнало от истории, дето се около Манекин Скайуокър се въртят и дразнещата му сайдкикчка(!).
Та първи епизод почва окуражително с историйка за маста Йода. Нашия рипа, скача и медитира и въобще рита гъзове. Освен това си имаме и тримца клонове, които ми напомниха на Republic Commando... Good Times! Графиката е шаренка, а света на тойдарианците е много интересен. Освен това лошата гологлава ситка е много секси. Това болно ли, че намирам анимационна героиня за сексуално атрактивна? Мисля че да.
Вторият епизод пък намесва двамата противняци Алабалкин и уфцата дето трябва да е дъ ню кид он дъ блок. Както и един доста куул джедайец, и едно йонно оръдие дето е Звезда на Смъртта уанаби. Абе като цяло става, ама бих предпочел повече истории с клонинги и разни не толкова често засягани образи в официалните филми.
Като цяло нищо особено, но пък се измазули отникъде и така нечакано беше доста приятна изненада. Определено ше се гледа.