Прекратяване на услугата BTC ADSL?
-
carom
- Потребител

Прекратяване на услугата BTC ADSL?
От юни 2008 имам едногодишен договор за БТК ADSL. Днес ходих до БТК Център, за да си прекратя услугата, а ми заявяват, че БТК е подновила договора за още една година и ако искам да си спра услугата, трябва да платя таксите до юни 2010 г.
Какво трябва да се направи, за да се откажа без да плащам за услуга, която още не съм ползвал? Мерси!
- nefelen
- Модератор

- Обратна връзка:
Re: Прекратяване на услугата BTC ADSL?
Сигурен ли си че договора ти е едногодишен(първоначалния който си сключил) ?
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
местиш се някъде където нямат пост и готово
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Да това е идея, да кажеш че се местиш някъде където нямат покритие на пример някое село в Рупките. Мисля че нямат право да ти искат такси до края на годината тъй като ти на практика не използваш услугата. Още една идея ми идва на акъла е да им изгориш устройството. Пусни му по силен ток и кажи че ти е изгоряло в някаква буря
те ще ти го сменят и като повториш номера 10 пъти за една седмица ще те оставят без модем ще те опитват да те увещават да си прегледаш ел инсталацията за което ти не си длъжен разбира се и на края като не получиш услугата в опоменатото време за реакция от тях им прати заявление което завери при тях че поради невъзможноста от тяхна страна да ти предоставят услугата я прекратяваш. Съответно може и да се криеш за да не поличиш ново устроиство от тях или да си закриеш телефония пост.
"There is no 'patch' for stupidity."
- klox
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
Калко изобретателен може да бъде българина когато трябва да дава пари.admin написа:Да това е идея, да кажеш че се местиш някъде където нямат покритие на пример някое село в Рупките. Мисля че нямат право да ти искат такси до края на годината тъй като ти на практика не използваш услугата. Още една идея ми идва на акъла е да им изгориш устройството. Пусни му по силен ток и кажи че ти е изгоряло в някаква буряте ще ти го сменят и като повториш номера 10 пъти за една седмица ще те оставят без модем ще те опитват да те увещават да си прегледаш ел инсталацията за което ти не си длъжен разбира се и на края като не получиш услугата в опоменатото време за реакция от тях им прати заявление което завери при тях че поради невъзможноста от тяхна страна да ти предоставят услугата я прекратяваш. Съответно може и да се криеш за да не поличиш ново устроиство от тях или да си закриеш телефония пост.
И аз съм патил от БТК за това гърч яко...буклуци.
- Nasio
- Начинаещ

- Обратна връзка:
Варианта с местенето 
Друг вариант е ако телефона е на едно име а интернета на друго - закрива се телефона и всичко е 6+
Друг вариант е ако телефона е на едно име а интернета на друго - закрива се телефона и всичко е 6+
- TaO-DeadSocked
- Модератор

- Обратна връзка:
Този месец заминавам отново на студентстване, стстрата и тя тази година, а нашите по цял ден са на работа и не ползват интернет. Договора и при нас е до около юни. Освн с пърженето на модеми как може да се оправи номера ? Телефона и интернета се водят на майка ми, пък и те ползват телефона. Така че номера с преместването някак си няма да мине, въпреки че аз наистина се местя и те нямат покритие там. А кой иска да плаща интернет без компютър в къщи ?
И то още 9 месеца.
-
anton_kolev
- Новак

TaO-DeadSocked написа:Този месец заминавам отново на студентстване, стстрата и тя тази година, а нашите по цял ден са на работа и не ползват интернет. Договора и при нас е до около юни. Освн с пърженето на модеми как може да се оправи номера ? Телефона и интернета се водят на майка ми, пък и те ползват телефона. Така че номера с преместването някак си няма да мине, въпреки че аз наистина се местя и те нямат покритие там. А кой иска да плаща интернет без компютър в къщи ?И то още 9 месеца.
няма мърдане ще плащаш като поп след като си подписал договор
- Princo
- Старо куче медалист

А да бе.anton_kolev написа:TaO-DeadSocked написа:Този месец заминавам отново на студентстване, стстрата и тя тази година, а нашите по цял ден са на работа и не ползват интернет. Договора и при нас е до около юни. Освн с пърженето на модеми как може да се оправи номера ? Телефона и интернета се водят на майка ми, пък и те ползват телефона. Така че номера с преместването някак си няма да мине, въпреки че аз наистина се местя и те нямат покритие там. А кой иска да плаща интернет без компютър в къщи ?И то още 9 месеца.
няма мърдане ще плащаш като поп след като си подписал договор
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
-
anton_kolev
- Новак

така е като си платиш всички такси които остават до изтичане на договора и ти го прекратяват иначе ако спреш да плащаш след като се натрупат всички такси завеждат дело и те пускат на частен съдия изпълнител и той ти взима парите които са малко повече защото плащаш и таксата на съдия изпълнителяPrinco написа:А да бе.anton_kolev написа:TaO-DeadSocked написа:Този месец заминавам отново на студентстване, стстрата и тя тази година, а нашите по цял ден са на работа и не ползват интернет. Договора и при нас е до около юни. Освн с пърженето на модеми как може да се оправи номера ? Телефона и интернета се водят на майка ми, пък и те ползват телефона. Така че номера с преместването някак си няма да мине, въпреки че аз наистина се местя и те нямат покритие там. А кой иска да плаща интернет без компютър в къщи ?И то още 9 месеца.
няма мърдане ще плащаш като поп след като си подписал договорВсе едно да подам молба за напускане на шефа си и той да ми каже ще бачкаш още една година.Договора си е двустранен,така че НЕ трябва да има никакъв проблем да си го прекрати !
така че хубаво гледайте какво разписвате и за колко време
-
Zvan
- Потребител

Мислех си, не може ли да дадете модема на приятел, комшия или друг човек да го ползва до изтичането на договора и да ви плаща примерно половината такса.
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Като написах BTC ADSL в гооглето гледам бая хора ревът от подобни проблеми. Тия явно са на принципа където мине номера събират разни пари, където не мине не мине.
"There is no 'patch' for stupidity."
- Da Edd
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
Вината е при потребителя, защото не се интересува от задълженията и правата си, описани в договора. Така че практиката изобщо не е мошенническа, защото си се съгласил с нея, като си положил подписа си в договора 
- Nasio
- Начинаещ

- Обратна връзка:
Абсолютно. По същата логика като имаш договор с Мтел или Глобул при какви условия можеш да се откажеш ?
АДСЛ-а може да се премести на друг номер, остава си на същото име, но това едва ли е проблем.Zvan написа:Мислех си, не може ли да дадете модема на приятел, комшия или друг човек да го ползва до изтичането на договора и да ви плаща примерно половината такса.
- lager
- Потребител

Правиш "Пренос на номер" към някой от другите оператори (ако и за домашния телефон не са ви обули със срочен договор). Така запазваш номера на домашния телефон, но той става собственост на друга компания. БТК-то няма от де да ти пуснат нет и ще трябва да ти пуснат нов номер, за който ще трабва и нов договор ... който не сте длъжни да подписвате