10ти ноември -свободни

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

10ти ноември -свободни

Мнение от realprofesora »

Да си спомним за 10ти ноември 1989год. Кой къде беше с какво се занимаваше .Какви чувства са го вълнували?Споделете!

Мен лично 10ти ноември 1989 ме завари на работното ми място в ДЗУ.Тогава бях на 23 години.Бригадата ни наброяваше 20тина човека все млади хора около 19-25 годишни.Имаше и един човек Иван на 40 г. Мислехме го за много дърт.Но беше пекан.Беше ходил в Либия и видял свят.Имаше и долари. Та като чухме по радиото ,че Бай Тошо си подал оставката и почнахме да се радваме ,а Иван вика :Ей край, свърши се с комунизма ,свободни сме вече ,сега всички ще можем да пътуваме кой където си поиска и да пазари в Корекома каквото си поиска."Ние го гледахме невярващо ,но все пак се размечтахме и аз му викам "Ванка ,след няколко години като имаш внуци и ти се ходи на Старозагорските Бани да си напариш старите кокали,внуците ще ти викат -Дядо с BMWто ли ще те караме или с Мерцедеса.А Иван се смееше .След 7-8 години го срещнах беше си реституирал къщата и беше построил кооперация и даваше апартаменти под наем.Караше рено11 ( добра кола за ония години) ."ЕЕЕЕЕххх Ванка доживяхме да караме западни коли а,помниш ли какво ти виках в ДЗУто на 10ти..и се смеем смееем.
Свободни сме мамка му .Свободни!
Popopopopo
Аватар
klox
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Re: 10ти ноември -свободни

Мнение от klox »

Това нещо може да го усети само чевок който е живял по онова време. 89та съм бил едва на 6 години. Няма как да усетя това чувство. Свободата е хубаво нещо. Да сме живи и здрави, пък другото каквото дойде. :cheers:
Водно и лазерно рязане, Сито и дигитален печат - www.patchov.com
Изображение
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Аз бях на 12 години и го чух вечерта по телевизията, новините по първа програма. За съжаление не мога да разкажа нищо за издевателствата за които говорят хората тъй като нищо не знам, но на мен ми харесваше онова време. Бях малък но мога да си направя преценката. Живеехме простичко, но пък не мислехме за нищо. Хората бяха добри, а сега са увълчени. Завършиш училище, на следващия ден вече започваш работа без някой да те пита искаш или не искаш. Всяко лято на почивка на морето, зимата на планина. Аз си бях гаменче, постоянно ме наказваха пред цялото училище така и отмениха намаленото поведение и мойто си остана намалено с две единици :mrgreen: Хубавото също така беше че човек можеше без да се притеснява да си вземеш апартамент на изплащане и да си го плащаш полека - лека без да се претесняваш че можеш да си изгубиш работата. После вече всияко се промени, тези дето взеха по някое куфарче се оправиха станаха мутри, след това бизнесмени вече.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
TaO-DeadSocked
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от TaO-DeadSocked »

Доста от хората тук са били в пелени по това време. Или както гледам на по 5-6 години :roll:
pls
Новак
Новак

Мнение от pls »

[quote="realprofesora"]Да си спомним за 10ти ноември 1989год. Кой къде беше с какво се занимаваше .Какви чувства са го вълнували?Споделете!

Сподели за себе си Преди и сега :D Сега не виждам в какво се изразява свободата 8O
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

pls написа:
realprofesora написа:Да си спомним за 10ти ноември 1989год. Кой къде беше с какво се занимаваше .Какви чувства са го вълнували?Споделете!

Сподели за себе си Преди и сега :D Сега не виждам в какво се изразява свободата 8O
Мисля ,че с последното изречение съм казал всичко.
Ako чакаш наготово да ти се осигури работа(имитация, че нещо работиш) и да ходиш на море -гарантирано,ще дочакаш по скоро 1вото пришествие.
Който иска комунизма -Е воала -Китай ,Северна Кореа ,Куба и др.Стягай багажа и отивай в обятията на светлия социализъм ,комунизъм.Няма конкуренция ,спокоен си ,работа има ,апартамент на изплащане,море и т.н.(чети коментарите по-горе)
Ама никой не отива .Всеки отива в капиталистически гнили държави.Ха ха ха .
Специално аз на 10ти ще си взема свободен ден и ще празнувам.За вас не знам.
Popopopopo
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Проблема е че не пускат там :mrgreen:
Чак пък да се празнува .. айде няма нужда освен ако не си отмъкнал някое куфарче :mrgreen:
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

admin написа:Проблема е че не пускат там :mrgreen:
Чак пък да се празнува .. айде няма нужда освен ако не си отмъкнал някое куфарче :mrgreen:
Be да ти кажа май само си търся поводи да се нафиркам с френдове... :D :D
Popopopopo
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

realprofesora написа:Да си спомним за 10ти ноември 1989год. Кой къде беше с какво се занимаваше .Какви чувства са го вълнували?Споделете!

Мен лично 10ти ноември 1989 ме завари на работното ми място в ДЗУ.Тогава бях на 23 години.Бригадата ни наброяваше 20тина човека все млади хора около 19-25 годишни.Имаше и един човек Иван на 40 г. Мислехме го за много дърт.Но беше пекан.Беше ходил в Либия и видял свят.Имаше и долари. Та като чухме по радиото ,че Бай Тошо си подал оставката и почнахме да се радваме ,а Иван вика :Ей край, свърши се с комунизма ,свободни сме вече ,сега всички ще можем да пътуваме кой където си поиска и да пазари в Корекома каквото си поиска."Ние го гледахме невярващо ,но все пак се размечтахме и аз му викам "Ванка ,след няколко години като имаш внуци и ти се ходи на Старозагорските Бани да си напариш старите кокали,внуците ще ти викат -Дядо с BMWто ли ще те караме или с Мерцедеса.А Иван се смееше .След 7-8 години го срещнах беше си реституирал къщата и беше построил кооперация и даваше апартаменти под наем.Караше рено11 ( добра кола за ония години) ."ЕЕЕЕЕххх Ванка доживяхме да караме западни коли а,помниш ли какво ти виках в ДЗУто на 10ти..и се смеем смееем.
Свободни сме мамка му .Свободни!
Ех,де да беше така!На 10 ноември комунистите се пребоядисаха,нароиха си разни СДС та,и пак продължиха да ни яхат,само че сега още по-арогантно и неприкрито!Да,свободни сме да ходим където си искаме,на майната си,ако щем,но дали свободата се изчерпва с това?Ами ако не искаме да вървим някъде си,а да останем тука?Каква е разликата?НИКАКВА!!!И нека си кажем истината - пленума на 10 ноември не беше направен заради обикновените хора!То си беше един вътрешнодворцов преврат в БКП,с цел да се измести една партийна прослойка от друга,нищо повече!И резултатите са налице - по-зле сме от бананова република,щото и банани нямаме!Огледайте се и вижте - дали има дори само един случаен човек на властови позиции?Всичките са свързани по някакъв начин с бившата БКП,ДС и др.служби,роднинство с бивши величия от всякакъв ранг,и т.н.!За каква свобода говорим тогава?
Според мен,който величае датата 10 ноември,всъщност възвеличава пленума на БКП!Идеално повторение на нещата от 1956г.,от тогавашния априлски пленум! :idea:
Публикувай отговор