Да спасим Държавна Опера Стара Загора!
-
root
- Потребител

Да спасим Държавна Опера Стара Загора!
Подкрепете протеста ни срещу умишленото ликвидиране на операта в Стара Загора като елитен оперен театър.
Новата сграда не е достатъчна Стара Загора да се гордее. В операта трябва да има хор, оркестър... така, както е било винаги досега.
Но от вчера има планове операта ни да бъде място единствено за джаз концерти и мюзикъли. А това не е достатъчно за една опера.
Ако смятате, че това може да бъде и Ваша кауза, подкрепете групата ни във Фейсбук или се включете в някой от протестите, които организираме пред операта.
http://www.facebook.com/StaraZagora?ref ... 3295507116
Новата сграда не е достатъчна Стара Загора да се гордее. В операта трябва да има хор, оркестър... така, както е било винаги досега.
Но от вчера има планове операта ни да бъде място единствено за джаз концерти и мюзикъли. А това не е достатъчно за една опера.
Ако смятате, че това може да бъде и Ваша кауза, подкрепете групата ни във Фейсбук или се включете в някой от протестите, които организираме пред операта.
http://www.facebook.com/StaraZagora?ref ... 3295507116
Life is Short. Have an Affair.
- realprofesora
- Старо куче медалист

Re: Да спасим Държавна Опера Стара Загора!
И кой ще ходи на опера!!??
Това си е търговско дружество с определен продукт и, ако не се купува продукта -дружеството фалира.
Едно време ни караха групово от училище да ходим на опера
Сега в тази криза с булдозер да дърпаш никой няма да закараш на опера,камо ли и да си плаща.
Наскоро слушах интервю по радиото за окаяното финансово състояние на театрите в България.Няма кой да дава пари за култура...ако не се променят законите.
Това си е търговско дружество с определен продукт и, ако не се купува продукта -дружеството фалира.
Едно време ни караха групово от училище да ходим на опера
Сега в тази криза с булдозер да дърпаш никой няма да закараш на опера,камо ли и да си плаща.
Наскоро слушах интервю по радиото за окаяното финансово състояние на театрите в България.Няма кой да дава пари за култура...ако не се променят законите.
Popopopopo
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Не съм много съгласен с теб. От време на време си заслужава човек да отиде я на опера, я на кино да разнообрази малко. Не само да стои в къщи пред компа да се бие по гз да не .... и да си мисли колко много е спестил като си е изтеглил филма и го гледал пред компа, а не е отишъл на кино или театър. Малко културно масаова дейност да има, ходенето по кръчми, барове и бардаци не дава същия ефект. Аз примерно ходя горе - долу веднъж в месеца на кино, а на театър веднъж на няколко месеца според зависи каква е постановката и кой играе в нея.
"There is no 'patch' for stupidity."
-
root
- Потребител

Операта е открай време елитарно изкуство. Не всеки може да разбере и да усети операта като изкуство. И това е напълно нормално, след като децата от малки не се възпитават и в тази насока.
Сега просто се върви към чалгизиране на това изкуство, или поне чалга културата вече пъпли към оперните театри.
Всъщност продуктът на операта е много известен, но за съжаление зад граница. В последните години постоянно хористите и музикантите са на дълги международни турнета.realprofesora написа:И кой ще ходи на опера!!??
Сега просто се върви към чалгизиране на това изкуство, или поне чалга културата вече пъпли към оперните театри.
Life is Short. Have an Affair.
- realprofesora
- Старо куче медалист

Meрси за разясненията .В България няма хляб за тези.. как ги нарече "елитарни" изкуства.
Щом няма възможност и народа е гладен-сори ,няма опера.Като в Африка ве,какво се чудите.
Или искате насила някой от данъци да ви плаща да се прави изкуство и никой да не посещава институциите.
Просто се примерете.Няма пари за дупки,за болници,за помощи и др.Няма да има изкуство.Като се позамогнем -тогава.
Грубо звучи ,но това е действителността.
Айде със здраве ...и наздраве!
Щом няма възможност и народа е гладен-сори ,няма опера.Като в Африка ве,какво се чудите.
Или искате насила някой от данъци да ви плаща да се прави изкуство и никой да не посещава институциите.
Просто се примерете.Няма пари за дупки,за болници,за помощи и др.Няма да има изкуство.Като се позамогнем -тогава.
Грубо звучи ,но това е действителността.
Айде със здраве ...и наздраве!
Popopopopo
- Sniper
- Новак

Народа е гладен, но за чалга се намират пари. Това, че сме бедни, не означава, че нямаме пари за концерт на Преслава, Ивана, Петрана... или за кино, опера, театър. Въпрос на манталитет е. За съжаление масата българи предпочитат чалга пред нещо по-"елитарно". Всъщност аз също не ходя на опера, но не съм против операта. Честно казано предпочитам да отида на опера, пред това да отида на чалга концерт...realprofesora написа:В България няма хляб за тези.. как ги нарече "елитарни" изкуства.
А Африка няма нищо общо.
Fear is luxury!
- realprofesora
- Старо куче медалист

О ,я стига популизъм.
Не бил против опера ,но не ходил на опера .Ми какво тогава взимаш отношение.Ако мина до вас и ти взема 20 лв този месец от джоба и ти кажа :Брат за опера ги взимаме -ще ревнеш нали:Ма аз не ходя на опера .
Само не ми се правете на много "елитарни" ,че започна да ми писва от демагогия.
Ревете колкото си искате -Опера няма да има!!!
Не бил против опера ,но не ходил на опера .Ми какво тогава взимаш отношение.Ако мина до вас и ти взема 20 лв този месец от джоба и ти кажа :Брат за опера ги взимаме -ще ревнеш нали:Ма аз не ходя на опера .
Само не ми се правете на много "елитарни" ,че започна да ми писва от демагогия.
Ревете колкото си искате -Опера няма да има!!!
Popopopopo
- Sniper
- Новак

Ако искаш и с шрифт 108 го напиши, че да се вижда по-хубаво. Мини до нас и няма да ме намериш. Не виждам кой е тръгнал да ти взима по 20лв. на вратата, пък и да дойде някой - не му давай.
Fear is luxury!
- realprofesora
- Старо куче медалист

Tи ако искаш и с кафяво пиши -пак няма да има опера.Sniper написа:Ако искаш и с шрифт 108 го напиши, че да се вижда по-хубаво. Мини до нас и няма да ме намериш. Не виждам кой е тръгнал да ти взима по 20лв. на вратата, пък и да дойде някой - не му давай.
Popopopopo
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
МХМ...
И двамата взехте да се дразните за глупости ми се струва. Карайте я по аваш аваш.
И двамата взехте да се дразните за глупости ми се струва. Карайте я по аваш аваш.
- deltas
- Потребител

Професорът е прав - на гол тумбак,чифте пищови!Най-големия дерт на хората сега не е операта,а физическото оцеляване!И вместо да се прехласвате по моловете,сякаш са манна небесна,по-добре запомнете,че те са правени,и се правят с мръсни,откраднати пари!
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Всички високо ценим мнението ти deltas.
- fantamaniaka
- Модератор

- Обратна връзка:
+1admin написа:Всички високо ценим мнението ти deltas.
- deltas
- Потребител

Лошо няма,де да беше истина...!admin написа:Всички високо ценим мнението ти deltas.