Проблем с обувки

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
ksdh
Потребител
Потребител

Проблем с обувки

Мнение от ksdh »

Наскоро купих нови обувки,по размер са ми,но са малко твърди на пръстите и ми стягат.Знам,че с времето ще се раздвижат,но дали може да се отпуснат и по друг начин,по-бързо?
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Проблем с обувки

Мнение от realprofesora »

Tъпчиш ги с парцали напоени със спирт.След 2 часа ги обуваш с дебели чорапи .
Popopopopo
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

В казармата ползвахме един утвърден и изпитан метод.Тъйкато кубунките като нови са доста твърди и и затова правихме следното.Вземахме гъша мас.Доста финна е и се намазва съвсем леко по кожата отвън и после се нагрява леко обувката.Мазнината се стопява и попива.Така няколко пъти.След това вземаш една хубава боя за обувки и си ги лъскаш хубаво.Така си гарантирахме мека кожа на кубинките и от там и непропускане на каквата и да е вода.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Lexx написа:В казармата ползвахме един утвърден и изпитан метод.Тъйкато кубунките като нови са доста твърди и и затова правихме следното.Вземахме гъша мас.Доста финна е и се намазва съвсем леко по кожата отвън и после се нагрява леко обувката.Мазнината се стопява и попива.Така няколко пъти.След това вземаш една хубава боя за обувки и си ги лъскаш хубаво.Така си гарантирахме мека кожа на кубинките и от там и непропускане на каквата и да е вода.
Добър метод но дали ще е приложим за някои модели скъпи обувки ? Опасявам се, че ще останат мазни петна и неравномерно потъмняване на кожата.Пък ако не му се свидят обувките да ги маже и с овча лой, ако иска :lol:
Popopopopo
Публикувай отговор