Съвет за боядисване на част от кола?!

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Публикувай отговор
Plamen-4u
Новак
Новак

Съвет за боядисване на част от кола?!

Мнение от Plamen-4u »

Привет на всички съграждани и съфорумници :)
Имам една Мазда 323ф 1996 год. И един прекрасен ден слизам пред блока и що да видя.. Някой хубаво ми ожулил задния ляв калник (но не много... Колкото 1/3от кутия цигари) но е ожулено до ламарината,без хлутвания или огъване...
Понеже ме е страх сега покрай зимата да не теъгне да ръждясва това място, а и няма какво да обяснявам,щом излезна погледа ми винаги е там,и не може да ми свикне окото... Много е гадно :) та трябва да де прави... Но понеже въобще не разбирам,поразпитах и ми казаха,че ако ида при майстор ще ми вземе доста парички... А нали де знае сега в тази криза... :( малко е тежко положението и нв разполагам с голяма сума. Та един приятел ме посъветва и каза,че можело да кипим ние кит и някаква водна шкурка,първо да изшкуркаме местото,декорираме с кит... И да отидем до х-л Тангра,че там правили боя по каталог,или от директния моментен цвят на автомобила,със лак и всичко останало вътре,и да сме пръснели местото със преливане??? Цвета на колата ми е синьо-зелвн металик... Имам и друг проблем на предната броня,но именно метала ме притеснява сега покрай зимата... Дайте съвет приятели.. Дали ще си личи според вас,или някой ако е правил подобни интервенции,някой добър майстор който да взима евтино!?! Попивам всяко мнение или съвет като гъба! :) Благодаря предварително :)
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Съвет за боядисване на част от кола?!

Мнение от realprofesora »

Ako ти го направи майстор ще ти вземе поне 50-60лв.Гаранция че няма да личи.
А другия вариант по евтиния ,там аверчето дето ти е дало ъкъл ще ти го направи за без пари .Само ще купите кит- 6лв,боя по каталог-15-16лв, шкурка-3-4лв и сте готови.За 25 лв (без почерпка) колата ти ще е като нова (няма да ръждясва, но ще си личи). :cheers:
Накрая ела да ти я пастирам и ще стане все едно излиза от завода. :idea:
Popopopopo
Plamen-4u
Новак
Новак

Мнение от Plamen-4u »

Хммм :)) Звучи добре наистина,но именно това ме притеснява дали няма много да си личи,защото цвета на колата е запазен и хубав,и дали това са юравилните стъпки за ремонта които съм описал?! Но това за пастирането наистина може да имам нужда след това... А то колко ще ми излезне? Питам информативно :) Иначе това е колата ми... От долния линк,надявам се да не иска рег. Да се види :)

http://forum.mazdabg.com/garage_vehicle ... e&CID=1221
Аватар
Exso
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Exso »

аз половин година се занимавах с това ! Най -добре си отиди на майстор ще ти кажа и защо!
1.Дори да си го китосате и оформите боядисването трябва да стане на специален компресор за равномерна струя иначе базата и лака няма да станат равномерни (най-малкото на точки) ,а и после трябва пастиране за премахване на финни прашни частици .. Отиде! (говоря естествено за качествена направа на бронята,понеже дали е драскотина или цялата броня е така работата е горе долу една и съща ,за да не си личи)
2. Може да не успеете да го направите както трябва ,понеже не си се занимавал с това
3. ще дадеш 20 лв за кит и най-малко 20 лв за база с лак ,щурка 4000,2000,1000 и накрая с труда ти няма да ти падне под 50 лв!
4.Майстора няма да ти вземе повече от 50 лв защото всичкото това той ще го направи за максимум 2 часа сигурно с боядисването и най-много да ти вземе 60 лв ако е кадърен,аз лично не бих си направил компромис с колата особенно щом толкова те дразни значи че си милееш за нея е тогава чисто и просто поспести си тези 50-60 лв които така или иначе ще дадеш и може да не си го направиш сам,поне на някой с който това си изкарва хляба.

А и гаранция ,че няма да си личи - Това е нещо прекалено дребно .Единствено ако объркате номера на боята или нещо ако майстора е пиян .
Всичко за вашият телефон.Всякакви аксесоари,часовници,компютърни джаджи с висок клас на качество и приемливи цени !
Можете да видите всичко тук! --->http://allforyou-shop.alle.bg/
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Аз имам същата кола, същата година, със ожулено на същото място :) Само дето мене хубавичко са ме натиснали и леко е хлътнало, ама за половин година едвам е мръднало. Напролет мисля да го оправям, не се притеснявай тея коли не гният толкова бързо :) Събери пари и го направи както трябва.
Plamen-4u
Новак
Новак

Мнение от Plamen-4u »

Благодаря ви за мненията и съветите! Значи така ще направя,ще отделя парички и ще отида да ми я направи майстор,няма какво да се занимаваме и да го мисля :)Някой може ли да ми препръча някой свестен който да работи качествено и да не е кожосъдирач? :) или да попитам пак като намеря парички.....макар,че може и скоро да имам?Подобна информация би ми била мн. полезна!
Иначе това е проблема,,,,на долната снимка...само,че белите охлузвания не си личат...тези отстрани и по пластмасите!
мазда .jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

0888570250 -Димитър(тенекиджия) .Преди 2 месеца ми оправя корсата и нищо не си личи.Голям майстор е .С изчукване, сваляне ,китване, шприц кит и пръскане боя и др -100лв на врата.Значи на тебе няма да е повече от 50-60.Боята и лака са скъпи.Но ти гарантирам че нищо няма да си личи и пак ще се кефиш на готината си кола .
Колкото до пастирането ще ти я пастирам за 25лв. цялата.Само трябва да е измита и подсушена.
Popopopopo
Plamen-4u
Новак
Новак

Мнение от Plamen-4u »

Благодаря за това,че се отзова колега...щя трябва да я правя и като стане това ако я пастирам...ще ти пиша!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Това хич не е дребно жулване! Някой доста брутално те е забърсал колега. На моята броня имаше 10 пъти по-малка драскотина, много по-малко забележима а глупака дето се опитва да паркира си огъна цялата врата на корсата! За да ти направят на тебе такава щета не знам какво трябва да са правили...
Plamen-4u
Новак
Новак

Мнение от Plamen-4u »

Аз не ножах да видя кой го е сторил,иначе нямаше да му е лесно... Ама минало заминало! Трябва да се прави... И то и бронята също,ама като има левчета :)
Публикувай отговор