Търся кръводарител B(-)
-
- Новак
Търся кръводарител B(-)
Търся кръводарител с кръвна група B(-) от Стара Загора, Чирпан или околността.
Моля помогнете!
тел.0888077114
Моля помогнете!
тел.0888077114
- realprofesora
- Старо куче медалист
- Vesenceto
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Re: Търся кръводарител B(-)
Ееее може ли първия отговор по темата да е "Колко пари давате?".....
Преди месец -два мъжо ходи да дава безвъзмездно кръв и го гледали като национално съкровище в кръвния център, ама сега ми става ясно защо. При положение, че можеш да спасиш нечии живот /защото щом искат конкретна кръвна група, значи нещата са много сериозни и животоспасяващи/, трябва ли веднага да гледаш как и колко ще изкараш.
За протокола - миналата година ни се наложи да търсим кръводарители и мога да ти кажа тарифата на циганите пред КЦ - 400 лева за кръводарител. Трябваха ни 5 човека.... x 400 лева можете да се сетите за каква цифра става въпрос! Добре, че тогава се намериха колеги от работата, които на половината приказка се съгласиха да помогнат! Ползата им беше по едно кафе и шоколад в барчето на болницата!

Преди месец -два мъжо ходи да дава безвъзмездно кръв и го гледали като национално съкровище в кръвния център, ама сега ми става ясно защо. При положение, че можеш да спасиш нечии живот /защото щом искат конкретна кръвна група, значи нещата са много сериозни и животоспасяващи/, трябва ли веднага да гледаш как и колко ще изкараш.
За протокола - миналата година ни се наложи да търсим кръводарители и мога да ти кажа тарифата на циганите пред КЦ - 400 лева за кръводарител. Трябваха ни 5 човека.... x 400 лева можете да се сетите за каква цифра става въпрос! Добре, че тогава се намериха колеги от работата, които на половината приказка се съгласиха да помогнат! Ползата им беше по едно кафе и шоколад в барчето на болницата!
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
Ако ти върши работа 0+ аз съм насреща.Без заплащания и тн..
- IAN
- Новак
Кръвната група на кръводарителя е без значение. Желаещият дава кръв, от кръвния център му издават бележка /когато е за точно определен човек/, с която отделението от което е болния си взима нужната кръв от кръвния център.
- PTS
- Модератор
Направете темата важна! Надявам се да се намери човек който да помогне!
- z3us
- Потребител
Как така е без значение?Явно човека,който се нуждае от кръв е с кръвна група B(-),а до колкото чета из нета такива хора могат да получават кръв само от B(-) и 0(-).IAN написа:Кръвната група на кръводарителя е без значение. Желаещият дава кръв, от кръвния център му издават бележка /когато е за точно определен човек/, с която отделението от което е болния си взима нужната кръв от кръвния център.
- Roshavv
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
fantamaniaka:
И аз мисля че е така.Давал съм доста пъти...IAN написа:Кръвната група на кръводарителя е без значение. Желаещият дава кръв, от кръвния център му издават бележка /когато е за точно определен човек/, с която отделението от което е болния си взима нужната кръв от кръвния център.
AIRBRUSH PAINTING
https://www.facebook.com/pages/Roshavv- ... page_panel
- Vesenceto
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Явно и в КЦ е дефицитна и затова им искат на хората конкретната кръвна група....
- Roshavv
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
ами успех с намирането...
AIRBRUSH PAINTING
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Конкретна кръвна група се изисква само тогава когато липства в кръвния център и ще се използва веднага след даравянето и за точно определения нуждаещ се за който е дарена.
"There is no 'patch' for stupidity."
- realprofesora
- Старо куче медалист
Съжалявам и аз съм с 0(+).
Пък за цените-те много се дигнали ве баси мангалите 400лв за 400мл.
Досега съм давал над 8 пъти кръв и не ми се свиди.Имал съм случай ,когато не са се минали и 40 дена от едното кръводаряване и трябваше да давам по спешност .
Не ,че няма да дам на някой в нужда и пари няма да взема, но ми беше интересно колко струва кръвта в момента.И не се сърдете на хората ,ако искат пари за кръвта си.Всеки си решава ,здравето си е негово.
Ако ви попитам колко от сега нуждаещите се за кръв ,са дарявали преди това -няма да можете да ми отговорите нали.Но когато яйцето опре до гъзъ и ти трябва кръв, се оглеждаш да видиш някой ще може ли на добра воля да помогне.
Е затова трябва на кръводарителите да се дават не само шоколади и вафли, но и една скромна сумичка от 30-40лв и тогава и на мангалите бизнеса ще свърши(те са си прави за тях си ,защото се записват в компютър и не им дават да дават кръв за по-малко от 6 месеца до следващо кръводаряване)и кръвните центрове ще имат достатъчно "донори".Даже по-редките видове кръв може да се завиши сумичката.
Какво да ви казвам -щом не става без пари ,значи трябва да се помисли малко по комерсиално.
Айде със здраве и тези дето много се възмущават ,че съм питал за цената да вземат да идат днес до кръвния център и да дарят кръв ,а да не ми се занимават с популизъм.Щото ако ги питам колко пъти са дарили, сигурно ще се окаже ,че не са и виждали кръвна банка през живота си.
Айде със здраве !
Пък за цените-те много се дигнали ве баси мангалите 400лв за 400мл.

Досега съм давал над 8 пъти кръв и не ми се свиди.Имал съм случай ,когато не са се минали и 40 дена от едното кръводаряване и трябваше да давам по спешност .
Не ,че няма да дам на някой в нужда и пари няма да взема, но ми беше интересно колко струва кръвта в момента.И не се сърдете на хората ,ако искат пари за кръвта си.Всеки си решава ,здравето си е негово.
Ако ви попитам колко от сега нуждаещите се за кръв ,са дарявали преди това -няма да можете да ми отговорите нали.Но когато яйцето опре до гъзъ и ти трябва кръв, се оглеждаш да видиш някой ще може ли на добра воля да помогне.
Е затова трябва на кръводарителите да се дават не само шоколади и вафли, но и една скромна сумичка от 30-40лв и тогава и на мангалите бизнеса ще свърши(те са си прави за тях си ,защото се записват в компютър и не им дават да дават кръв за по-малко от 6 месеца до следващо кръводаряване)и кръвните центрове ще имат достатъчно "донори".Даже по-редките видове кръв може да се завиши сумичката.
Какво да ви казвам -щом не става без пари ,значи трябва да се помисли малко по комерсиално.
Айде със здраве и тези дето много се възмущават ,че съм питал за цената да вземат да идат днес до кръвния център и да дарят кръв ,а да не ми се занимават с популизъм.Щото ако ги питам колко пъти са дарили, сигурно ще се окаже ,че не са и виждали кръвна банка през живота си.
Айде със здраве !

Popopopopo
- Vesenceto
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:

-
- Новак
сега вече е ясно защо си толкова изнервена бейбиVesenceto написа:Ако не бях бременна и с ниско кръвно с удоволствие бих дарила!

- Vesenceto
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
О бейби, нямаш си на идея пък колко изнервена ставам като започнат непознати да ме наричат бейби, скъпа и т.н.