Моля за помощ!!!

Задавайте Вашите въпроси, относно софтуера който вече имате инсталиран на компютъра си и имате проблеми с него или как сте разрешили даден проблем.
Публикувай отговор
Ick0
Потребител
Потребител

Моля за помощ!!!

Мнение от Ick0 »

Здравейте искам да помоля някой ако знае да ми обясни как да си направя сокет?
Аватар
AGGRESSOR
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Re: Моля за помощ!!!

Мнение от AGGRESSOR »

За да се използва сокет, той трябва първо да бъде създаден. За тази цел се използва системното извикване socket()
Аргументите на системното извикване socket() са следните:

* domain – задава комуникационната област и свързания с нея формат на адреса;
* type – тип на сокета;
* protocol – протокол, който ще се използва за поддържането на указания тип сокет. Протоколът се задава чрез своя номер, както е дефиниран във файла /etc/protocols.

След създаването си сокетът няма име (адрес) и следователно с него не може да се установи комуникационен канал. За присвояване на адрес на сокета се използва системното извикване bind():
Аргументите на системното извикване bind() са следните:
socketdesc – дескриптор на сокета;
localaddress – указател към структура от тип sockaddr, задаваща адреса (името) на сокета;
addresslength – дължина на структурата, указвана от localaddress, в брой байтове
Комуникационен канал с установяване на връзка се създава със системното извикване connect(): socketdesc – дескриптор на локалния сокет;
dest_address – указател към структура от тип sockaddr, задаваща адреса на отдалечения сокет;
addrlen – размер на адреса на отдалечения сокет в брой байтове.
За да може успешно да се създаде комуникационен канал, процесът от другата страна (например процесът-сървър) трябва да е подготвил своя сокет за установяване на връзка с помощта на системното извикване listen(). Връзката се счита за установена при успешно изпълнение на системното извикване accept():
Най-прост начин за прекъсване на връзката е затваряне на асоциирано с нея сокет посредством системното извикване close()
Това ли имаш предвид, повече можеш да прочетеш :arrow: сокет
Ick0
Потребител
Потребител

Мнение от Ick0 »

Ами да нещо такова и ако може някой да ми обясни как се работи със HMA-Pro-VPN тази програма. Защото нищо не разбирам а ми е нужна.
Аватар
EX-Con
Потребител
Потребител

Мнение от EX-Con »

Според мен се интересува от прокси сървари със Elite маркировка . Или такива който се продават за месец или дни . Сайтове отностно продаване на прокси сървари
Изображение
Ick0
Потребител
Потребител

Мнение от Ick0 »

Да точно това ми трябва но незнам как да го намеря и кой е надежден ако моеже някой да ми обясни подробно?
Публикувай отговор