Моля за помощ!!!
-
- Потребител
Моля за помощ!!!
Здравейте искам да помоля някой ако знае да ми обясни как да си направя сокет?
- AGGRESSOR
- Потребител
- Обратна връзка:
Re: Моля за помощ!!!
Това ли имаш предвид, повече можеш да прочетешЗа да се използва сокет, той трябва първо да бъде създаден. За тази цел се използва системното извикване socket()
Аргументите на системното извикване socket() са следните:
* domain – задава комуникационната област и свързания с нея формат на адреса;
* type – тип на сокета;
* protocol – протокол, който ще се използва за поддържането на указания тип сокет. Протоколът се задава чрез своя номер, както е дефиниран във файла /etc/protocols.
След създаването си сокетът няма име (адрес) и следователно с него не може да се установи комуникационен канал. За присвояване на адрес на сокета се използва системното извикване bind():
Аргументите на системното извикване bind() са следните:
socketdesc – дескриптор на сокета;
localaddress – указател към структура от тип sockaddr, задаваща адреса (името) на сокета;
addresslength – дължина на структурата, указвана от localaddress, в брой байтове
Комуникационен канал с установяване на връзка се създава със системното извикване connect(): socketdesc – дескриптор на локалния сокет;
dest_address – указател към структура от тип sockaddr, задаваща адреса на отдалечения сокет;
addrlen – размер на адреса на отдалечения сокет в брой байтове.
За да може успешно да се създаде комуникационен канал, процесът от другата страна (например процесът-сървър) трябва да е подготвил своя сокет за установяване на връзка с помощта на системното извикване listen(). Връзката се счита за установена при успешно изпълнение на системното извикване accept():
Най-прост начин за прекъсване на връзката е затваряне на асоциирано с нея сокет посредством системното извикване close()

-
- Потребител
Ами да нещо такова и ако може някой да ми обясни как се работи със HMA-Pro-VPN тази програма. Защото нищо не разбирам а ми е нужна.
- EX-Con
- Потребител
Според мен се интересува от прокси сървари със Elite маркировка . Или такива който се продават за месец или дни . Сайтове отностно продаване на прокси сървари

-
- Потребител
Да точно това ми трябва но незнам как да го намеря и кой е надежден ако моеже някой да ми обясни подробно?