метан и газ уредби за автомобили

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Аватар
painkilller
Holy Diver

метан и газ уредби за автомобили

Мнение от painkilller »

къде слагат метан и газ уредби за автомобили в Стара Загора?
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: метан и газ уредби за автомобили

Мнение от besniaa »

на много места... зависи какво по-точно ти трябва - газов инж, обикновено АГУ, метан... за каква кола и двигател...
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Един ъкъл от мен -Ако караш в града -метан и обикновено газово.Ако караш извънграда -газов инжекцион.
За въпроси -на ЛС.
Popopopopo
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

realprofesora написа:Един ъкъл от мен -Ако караш в града -метан и обикновено газово.Ако караш извънграда -газов инжекцион.
За въпроси -на ЛС.
и защо така, сподели с всички
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

besniaa написа:
realprofesora написа:Един ъкъл от мен -Ако караш в града -метан и обикновено газово.Ако караш извънграда -газов инжекцион.
За въпроси -на ЛС.
и защо така, сподели с всички
Добре.
Ако караш на къси пасове в града 2-3км. автомобила няма кога да загрее (особенно зимно време) до заветните 30*С за да превключи компа на газовия изжекцион(ГИ) от бензин на газ.Така зимно време можеш спокойно да си ходиш на работа на бензин и колата ти да не усети какво е това газ (изпробвано лично от 2ма мои колеги).Да не говорим колко са капризни ГИ и рядко има доволни на 100% да им улучат от първия път настройките , дюзите и пре.
Ако караш извънградско неудобството на метана е ,че няма все още разпространени метанстанции отколкото пропанови такива.Иначе при добро желание и извънградско можеш да си го дзъткаш , стига да има къде да зареждаш и да ти е по джоба да си го монтираш.
Аз лично карам обикновено газово от 1994г. и нямам проблеми нито зима ,лято ,в града ,извънграда ...Някой ,ако има да допълни нещо-празно място бол. :cheers:
(ся,ако не почнат едни коментари сулю-пулювски :Най -добре нафтааа, то няма сметка ....тоо мноо мириши ...то ми са пърди ма ма изстрах да не са насераааа....) :spank:
Popopopopo
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

Купи си нафтова печка.Много върви,малко гори и нафта има навсякъде. :mrgreen:
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

realprofesora написа: автомобила няма кога да загрее (особенно зимно време) до заветните 30*С за да превключи компа на газовия изжекцион(ГИ) от бензин на газ.
Точно 2 пъти ще ускоря до 4000рпм след 1 мин работа и ще чукне 30гр без да е*авам двигателя.
Princo написа:Купи си нафтова печка.Много върви,малко гори и нафта има навсякъде. :mrgreen:
Да бе, а печката докато загреее ще си замръзнал вече :mrgreen:
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

realprofesora написа: (ся,ако не почнат едни коментари сулю-пулювски :Най -добре нафтааа, то няма сметка ....тоо мноо мириши ...то ми са пърди ма ма изстрах да не са насераааа....) :spank:
Princo написа:Купи си нафтова печка.Много върви,малко гори и нафта има навсякъде. :mrgreen:
E точно за този вид коментари стана въпрос по-горе.Никой не ти дава пари ,всеки вика "Купи си тва, купи си онва" .
Обърши си сопола да не падне на клавиатурата.
Popopopopo
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

Е то не ти трябва много ъкъл да разбереш,че съм го написал нарочно туй за нафтата.Като цяло човека попита за място,не да му давате ъкъл кво да си слага,щото веднага се почват спорове. :mrgreen:

И ко са ти виновни сополите ми ?! Секна си ги редовно,че нещо съм настинал да го ... 8)

П.П И ся ако мине един модератор да тръкне всичкия оффтопик ... :twisted:
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

emzo написа:
Точно 2 пъти ще ускоря до 4000рпм след 1 мин работа и ще чукне 30гр без да е*авам двигателя.
Тва ако щеш да го изкрещиш на компютъра на Газовия инжекцион пак ще се направи на ударен, па ко щеш ускорявай студена кола и до лютеницата на обортомера.Не ми се подхваща спор за неща които съм ги изживял .На теория много неща се разминават с практиката.
Успех с Газовите инжекциони господа!
Popopopopo
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

питах , защото карам кола с обикновено и с ГИ... и това, което казваш не е така - ще се аргументирам - ГИ включва след около 4-5мин работа, без да му давам газ , за да го прави по-бързо.. после колата се кара цял ден градско и резултата е налице... колата с ГИ е два пъти по-тежка от другата и мотора е чувствително по-голям, а гори по-малко... обикновеното газово именно на къси разстояние , когато е само студена гори страшно, а е хубаво, качествено и от последните викове на техниката - не пестих пари за него :D така, че това, което казваш не е много сериозно... не говоря за частния случай - палиш и спираш след 1 пресечка и след 10 часа обратно... ако не вярваш - ела, ще те повозя и на двете и ще видиш :)
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

realprofesora написа:
emzo написа:
Тва ако щеш да го изкрещиш на компютъра на Газовия инжекцион пак ще се направи на ударен, па ко щеш ускорявай студена кола и до лютеницата на обортомера.Не ми се подхваща спор за неща които съм ги изживял .На теория много неща се разминават с практиката.
Успех с Газовите инжекциони господа!
Спори колкото искаш, аз имам практика за разлика от теб.
Нал са сетаШ, че от кола до кола има разлика, Корсичката ако не загрява, другите загряват :mrgreen:
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Не подхващайте споpове кое колко гоpи - темата беше съвсим дpуга и ако искате си напpавете отделна тема, макаp, че вече е имало доста такива.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

besniaa написа:питах , защото карам кола с обикновено и с ГИ... и това, което казваш не е така - ще се аргументирам - ГИ включва след около 4-5мин работа, без да му давам газ .....
Tи за колко мислиш минавам 2,5км колкото е разстоянието от нас до работа.И след 8 часа престой, като я запаля докато си ида -чакай да загрее. За повече "икономичност" към газта на ГИ си добави и бензина и пак смятай кое гори повече на къси пасове.Може да пишете по едно ЛС на съфорумеца rumo ,той да ви обясни за какво става въпрос с Пежо406 2.0.
Всеки да си решава за него си според конкретния случай.Аз за 8хил км на година ,парите за Газов инжекцион ще избия следващия век. :lol: :cheers:
Popopopopo
strballer
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от strballer »

realprofesora не е важно дали колата се кара само градско или извънградско, а колко се кара за да ти излезе сметка да сложиш ГИ. :) В повечето случаи има - рано или късно се изплаща дори да не се кара чак толкова много колата, пък и на повечето по-нови коли не е препоръчително да се слага обикновенна газова. Иначе моята примерно днес стигна 30гр за 1 минута без да вдигам повече от 1500об/м (за по-малко от километър).
http://www.plastmasoviprodukti.com/ - Производство на пластмасови изделия. Проектиране и изработка на шприцформи.
Публикувай отговор