Въпрос относно интернет доставчиците в Стара Загора?
- frozo
- Новак
Въпрос относно интернет доставчиците в Стара Загора?
Здравейте,реших да си сменя доставчика на интернета, тей като моят е меко казано доста зле (Виваком),въпросът ми е следния, някой който има наблюдения за добър доставчик ,да ми препоръча, аз знам само Интернет груп и Орбинет ако има още такъв доставчик де!Благодаря предварително!
- niks
- Потребител
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Въпрос относно интернет доставчиците в Стара Загора?
CTC - обърни се към колегата sawo.Би ти казал дали имат покритие при вас и всичко което те интересува.Аз от година съм при тях и само положителни неща мога да кажа. 
Няма най добър в стз.Има един от най лошите - орбинет

Няма най добър в стз.Има един от най лошите - орбинет

- sheri
- Потребител
господин фантаманиака не говори глупости моля те
@ фрозо, къде живееш ?

@ фрозо, къде живееш ?
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
И за твоя доставчик може да се кажат лоши неща, както виждаш всеки има право да говори глупости (a.k.a. да изкаже мнение без да му скочат на веждите)sheri написа:господин фантаманиака не говори глупости моля те![]()
@ фрозо, къде живееш ?

Аз лично бих казал кои доставчици НЕ трябва да се ползват:
Vivacom
Blizoo (те пък абсолютно в краен случай)
От доставчиците, които стават, бих ги подредил така:
NetGroup (най-добрата мрежа в града за момента)
InetG (не особено добра мрежа в по-далечните от центъра райони, но работят по въпроса)
CTC (не особено добра мрежа в някои райони, но също работят по въпроса)
TrakiaCable (сравнително добра мрежа, ползват обаче DHCP, което е голям минус ако не искате да ви крадат нета)
*Нека всеки си изразява мненията самостоятелно, без темата да се превръща в спорове от рода ама ти не си прав, при мене еди си кое не е така и т.н. - имам достатъчно поглед в/у всички доставчици, които съм изброил и въпреки това просто описвам най-общи наблюдения, без да твърдя че еди си кой е най-добър.
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
просто споделих мнение и по точно не мнение а наблюдение.Може да оказва влияние квартала нз.
Знам само че преди години бях на Орбител след това стана Орбинет.Година и нещо се мъчих с тях.В седмицата се случваше да им се обаждам средно по 1 път че нямам нет..
Спирал е интернета с дни наред...
Може да е много хубав но може би не и при мен.не разбирам много от компютри, но правя разлика между имане и нямане.Отностно скоростта бяха преди под всякаква критика
Просто лично мнение
живи и здрави
Знам само че преди години бях на Орбител след това стана Орбинет.Година и нещо се мъчих с тях.В седмицата се случваше да им се обаждам средно по 1 път че нямам нет..
Спирал е интернета с дни наред...
Може да е много хубав но може би не и при мен.не разбирам много от компютри, но правя разлика между имане и нямане.Отностно скоростта бяха преди под всякаква критика
Просто лично мнение

- frozo
- Новак
Живея точно срещу Ивиса (фитнеса).А за Виваком, лично мога да потвърдя, че интернета е мега зле ,2 години бях на този доставичик и въоще не става.А интернета ще го ползвам с рутер,защото имам 2 лаптопа и домашен компютър, та предполагам, че и това е от значение каква ще ми е скороста с рутер!
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
За Цар Симеон Велики 80 ли става дума? С/у ивиса е доста общо ако е от другата страна на улицата там има доста сгради. Ако си в сградата на ТВ сервиза, InetG мисля имат мрежа там, CTC пък имат направо оптична точка (т.е. най-добрата свързаност, която може да получиш), ТК не знам дали имат мрежа.
- AquiLA^
- Старо куче медалист
Орбинет от доста време не са самостоятелен доставчик. В момента те пускал Лан интернета на Близоо и са част от мрежата на близоо. С други думи орбинет вече не съществува като доставчик. Аз живея близо до Буате (срещу бившия магазин дедов) и съм на близоо вече 1,5 години. Като скорост има доста какво да се желае (свалям с 1.1МБ), но интернета е постоянен спирал е макс 3-4 пъти за по 30 мин. Но пък е почти без пари 23 лв + цифрова телевизия + телефон така съм си доста доволен. Лошо не мога да кажа. Инетг съм бил 1.5 години също, но на друг адрес (срещу механа гергана). Също ми е спирал нета 3-4 пъти за това време скоростите там бяха значеително по-добри но и сумарно парите бяха доста повече. Като цяло и от Инетг бях много доволен. Успех с избора 
П.П Забравих да спомена, че на близоо не съм през лан мрежата на Орбиминета, а с кабелен модем.

П.П Забравих да спомена, че на близоо не съм през лан мрежата на Орбиминета, а с кабелен модем.
- frozo
- Новак
Улицата ми е "Отец Паисий" 59, как е скороста на ЦТЦ тук ,обмислям вариант на тях да съм,както и на тези нет груп те нови ли са как е скороста там?
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Че Отец Паисий 59 е къде къде спpямо ИВИС-а който е в телевизионния сеpвиз? Ти си долу на Гуpко, ИВИС е на Цаp Симеон Велики? Ако е така, CTC там нямат мpежа, InetG мисля, че имат. Net Group са нови да, пловдивчани ги спонсоpиpат. За 14лв май беше пpедлагат 35Mbit/s, което е доста добpе, но тpябва да ги питаш имат ли мpежа там.
- AquiLA^
- Старо куче медалист
В сградата на бившия магазин дедов има Ивис + фитнес на втория етаж както спомена човека в 1вия си пост. Инетг имат там покритие 100%. Имат на всички блокове освен моя 

- Vesenceto
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Ние ползваме интернета на Булсатком и сме много доволни!
- sheri
- Потребител
Ей това, няма защо да плащаме нет повече... хората безплатно хващат нет посредством wireless.. нямат нужда да дават пари за интернетНие ползваме интернета на Булсатком и сме много доволни!

може, разбира сеИ за твоя доставчик може да се кажат лоши неща

Нетгруп са сравнително нова пловдивска фирма, с оптична свързаност до всеки вход.. предполагам, което е супер... frozo вързвай се на netgroup ако имаш късмет да имат мрежа в твоя блок ( доколкото зная от реклама, те предлагат за 15 лв около 30 mb/s )
- Vesenceto
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Е не знам за хората, ама ние си го плащаме и си го ползваме на воляsheri написа:Ей това, няма защо да плащаме нет повече... хората безплатно хващат нет посредством wireless.. нямат нужда да дават пари за интернетНие ползваме интернета на Булсатком и сме много доволни!