Преброяване 2011

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Преброяване 2011

Мнение от PTS »

Студент съм в София и през повечето време съм тук. Въпроса ми е дали трябва сега да се регистрирам в сайта: https://iscensus2011.nsi.bg/Register или родителите ми в Стара Загора е нужно само да го направят?
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Преброяване 2011

Мнение от sawo »

Няма значение кой, важното хоpата у вас да имат кода, който ще ти дадат в сайта като се пpебpоиш.
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Мнение от PTS »

Да де, но имам предвид, че ся като дойдат тук в квартирата какво? Нали тук също трябва да ни преброят?
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Само постоянните жители мисля се преброяват. Вашите те пишат при тях, ако още се водиш там по адрес.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Вчера в репортажа даваха някаква извадка от рода на какво едва ли не имаш у вас, телевизори, печки, хладилници и т.н. което май няма нищо общо с преброяването, а по скоро със статистика как живее населението. На последното преброяване, а и след това се появиха разни недобронамерени пребройтели и застрахователи който те набелязват и дават информацията на трети лица т.е. крадци да ти оберат апартамента докато те няма. Казаха, че може да не пускаш пребройтеля у вас което смятам и да направя. Ще го държа долу пред блока, че ми е по удобно там :lol:
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Не е ли по-лесно онлайн направо за да не мръзнеш отвънка докато ти задава въпросите? :)
analgitik
Новак
Новак

Мнение от analgitik »

аз пък мисля хич да не им отварям те като си нямат друга работа нека си звънят :lol:
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от stivans »

analgitik написа:аз пък мисля хич да не им отварям те като си нямат друга работа нека си звънят :lol:
Санкцията е 120 лева, ако гражданин откаже да даде информация на преброителя.Всички лица са длъжни да дадат необходимата информация, която е предвидена с преброителната карта. На три въпроса може да се отговори доброволно т.е., ако лицето не желае да даде информация по тях, и това са за религия, за етнос и за майчиния език. " Това е гарантирано и това задължение е определено чрез Закона за преброяване на населението и жилищния фонд". Ако вече сте се преброили електронно, когато преброителят посети дома ви, вие му предоставяте уникален десетцифров код, който ви е изпратен на електронната поща след като се приключили с вписването, и с това приключва преброяването. Но задължително преброителят ще попита дали всички лица, които живеят в това жилище, са се преброили електронно. Възможно е в едно жилище да живеят две домакинства една част, от които да се преброят, а други да -не.
При съмнение, че лицето не е преброител, то гражданинът може да си запиши името и фабричния код и да се обади на тел. 0700 16 310.

В община Стара Загора ще работят 125 контрольори – 104 в града и 21 в селските райони. Преброителите в града са 651, а в селата – 116.

Преброителните райони в община Стара Загора са 249 – в града 198 и в селата 51. По предварителни данни в областния град ще бъдат преброени 63160 обекта /къщи, апартаменти и др./.

От днес до 9 февруари тези, които искат да попълнят преброителната карта по електронен път чрез Интернет страницата на Национален статистически институт на адрес https://iscensus2011.nsi.bg/ и са читатели на двете обществени библиотеки – може да ползват безплатен Интернет във всички читални и зали на РБ "Захарий Княжески" /бул. Руски № 46/ и в заемна на Библиотека „Родина" в Стара Загора /бул. Руски № 17/.

Тези, които не са читатели – могат да си направят своята първа читателска карта за потребител на библиотечните услуги.

На сайта на Община Стара Загора в Интернет http://www.starazagora.bg/naselenie/pre ... 011-godina има специално направен банер за Преброяване 2011 г. и е публикувана информация, връзки и клипове за 17-тата поред национална кампания.
Стара Загора
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

само с глупусти се занимават............. :cheers:
analgitik
Новак
Новак

Мнение от analgitik »

stivans написа:
analgitik написа:аз пък мисля хич да не им отварям те като си нямат друга работа нека си звънят :lol:
Санкцията е 120 лева, ако гражданин откаже да даде информация на преброителя.Всички лица са длъжни да дадат необходимата информация, която е предвидена с преброителната карта. На три въпроса може да се отговори доброволно т.е., ако лицето не желае да даде информация по тях, и това са за религия, за етнос и за майчиния език. " Това е гарантирано и това задължение е определено чрез Закона за преброяване на населението и жилищния фонд". Ако вече сте се преброили електронно, когато преброителят посети дома ви, вие му предоставяте уникален десетцифров код, който ви е изпратен на електронната поща след като се приключили с вписването, и с това приключва преброяването. Но задължително преброителят ще попита дали всички лица, които живеят в това жилище, са се преброили електронно. Възможно е в едно жилище да живеят две домакинства една част, от които да се преброят, а други да -не.
При съмнение, че лицето не е преброител, то гражданинът може да си запиши името и фабричния код и да се обади на тел. 0700 16 310.

В община Стара Загора ще работят 125 контрольори – 104 в града и 21 в селските райони. Преброителите в града са 651, а в селата – 116.

Преброителните райони в община Стара Загора са 249 – в града 198 и в селата 51. По предварителни данни в областния град ще бъдат преброени 63160 обекта /къщи, апартаменти и др./.

От днес до 9 февруари тези, които искат да попълнят преброителната карта по електронен път чрез Интернет страницата на Национален статистически институт на адрес https://iscensus2011.nsi.bg/ и са читатели на двете обществени библиотеки – може да ползват безплатен Интернет във всички читални и зали на РБ "Захарий Княжески" /бул. Руски № 46/ и в заемна на Библиотека „Родина" в Стара Загора /бул. Руски № 17/.

Тези, които не са читатели – могат да си направят своята първа читателска карта за потребител на библиотечните услуги.

На сайта на Община Стара Загора в Интернет http://www.starazagora.bg/naselenie/pre ... 011-godina има специално направен банер за Преброяване 2011 г. и е публикувана информация, връзки и клипове за 17-тата поред национална кампания.

е аз няма да им отказвам просто няма да им отворя :lol:
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

:) ще ти оставят бележка кога ще дойдат пак и ти от къде може да знаеш дали е преброител или не след като не отвориш
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
analgitik
Новак
Новак

Мнение от analgitik »

niggaz_nature написа::) ще ти оставят бележка кога ще дойдат пак и ти от къде може да знаеш дали е преброител или не след като не отвориш

точно заради такива неканени гости съм си сложил камера на входната врата и като видя че е някой досадник го оставям да си звъни на воля :lol:
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

За 15тина минути и съм готов с преброяването .
Смятам да си залепя номера на вратата и хич да не ми звънят даже.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Popopopopo
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

sawo написа:Не е ли по-лесно онлайн направо за да не мръзнеш отвънка докато ти задава въпросите? :)
Нека да има чанч, нали за това взема пари. :lol:

Браво бе професоре, сега всички ще ползваме твоя номер :lol:
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Мнение от PTS »

sawo написа:Само постоянните жители мисля се преброяват. Вашите те пишат при тях, ако още се водиш там по адрес.
Всъщност се оказа, че студентите се пишат там където учат.
Публикувай отговор