vazmutena sam

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Заключено
sonya
Новак
Новак

vazmutena sam

Мнение от sonya »

Sajaliavam ,che pisha na latinica,opciiata mi za kirilica izchezna.ISKAM DA SPODELIA S VAS vazmushtenieto si ot poseshtenieto si dnes na kompleksa 'BRANITELITE NA STARA ZAGORA'.Vodeh chovek ot druga darjava,kachihme se s kolata v blizost do pametnika,pridrujavashe me i kuchenceto mi -poroda chihua ,koeto noseh prez cialoto vreme.Sled razhodkata ni se poiavi ohranitel,koito mnogo grubo popita chiia e kolata .Obiasnihme ,che znak niama,zatova sme si pozvolili da se kachim po desniia pat,napravi mi zabelejka i za kucheto-zabraneno bilo,pri polojenie ,che az go darjah v sebe si,a naokolo se razhojdaha hora s golemi kucheta ,imashe kompanii ,pohapvashti i popiivashti....Popitah za znaci?Otgovoriha mi....niama gi,otkradnaha gi ..Pitam togava-kak e vazmojno slujitel na obshinata da se darji taka arugantno,da zaplashva s policiia ,zapisvane na nomera nas,horata ,reshili da pokajat edna relikva na grada ni,na chujdenec i da se sblaskame s baiganiuvchtinata na malkiia chinovnik,previshavasht pravomoshtiiata si.Neka obshtinata da napravi nujnoto-da postavi tabeli,zabranitelni znaci,za da ne gadaiat horata.I Neka da se sankcionirat istinskite narushiteli ,a ne turistite ,razglejdashti s vazhishtenie dadenostite na grada ni.
root
Потребител
Потребител

Re: vazmutena sam

Мнение от root »

Sonya, много съжалявам за неприятната ситуация, най-вече за това, че пак сме се изложили пред чужденците.
Но правото този път не е било на Ваша страна. Непознаването на законите (в случая общинските наредби) не Ви оневинява. Би трябвало да Ви е известно, че влизането на моторни превозни средства в паркове (в случая парк "Българско опълчение") е забранено. И така е не само в Стара Загора, а и в почти всички останали български градове. Липсата на знак не означава отмяна на забраната. Причината за липсата може да бъде всякаква (например, земята се разтресла и знакът пропаднал вдън земя току-преди вие да се зададете с колата си към алеята), затова не може да се оплаквате от липсата на знак.
По отношение на кучетата, има друга наредба, утвърдена от Общинския съвет на Стара Загора, в която се определят местата забранени за разходка на домашни любимци. За съжаление, този западната част на този парк (единствената, която се поддържа от Общината) е сред тях. Това, че сте държали кучето през цялото време в ръка може само да ни възмущава. Кучетата са Божии създания, дарени с крака (при това четири!) и се очаква да ги използват по предназначение.

Бих могъл единствено да Ви посъветвам следващия път да оставите возилото на паркинга (а не да влизате с него по алеите в парка), да оставяте по-често бедното си куче да побягва на собствените си крака - и не на последно място -ползвайте кирилица ... въпреки всичко.

Успех.
Life is Short. Have an Affair.
sonya
Новак
Новак

Мнение от sonya »

БЛАГОДАРЯ,може би не успях да обясня добре ситуацията,ние спряхме в дясната алея,на 20 метра от паркинга ,поради липсата на знак,това не ни оправдава,съгласна съм,говоря за отношението на служителя,който невъзмутимо се скара с нас,а пред очите му се вихреше оргия от полегнали на самия паметник пияни младежи и преминаващи без поводи кучета ,водени от стопаните си.Това ме накара да се почувствам засегната,защото на нас се направи забележка,а на очевадното -не.Тонът не беше нормален,аз не познавам този район на града,посещавала съм го преди години,когато беше порутен и занемарен.Естествено не бих повторила грешката си,но всв пак не говорим за табела отнесена от земетръс,а липсата на каквато и да е ,поради кражба.Нека Общината се погрижи все пак да има такива,защото хората не са длъжни да знаят разпоредбите на институцията,след дълго отсъствие от страната.На такива места са нужни хора с положително отношение към посетителите с интерес,нормален тон,дори и под формата на забележка.Все пак ,ако беше отправена нормална такава,без заплахи с полиция и надскачане на боя,бихме разбрали.Не сме били прави -да,непознавайки промените в общинските разпоредби,но нека те важат за всички,защото нямаше как да обясня,че малкото куче,което нося и умишлено не пуснах е по- голяма заплаха от свободно разхождащите се със стопаните си много по-големи екземпляри на този вид.Нека бъдем еднакво взискателни,за себе си поука имам.Надали обаче биха се трогнали всички,за да се подобри и промени ситуацията.Дано бъда разбрана правилно.Щом намирам начин да споделя преживяното,означава,че отправям апел към всички,да бъдем по-толерантни ,с добър тон нещата са поправими.Благодаря за разясненията и коментара ви.
Последно промяна от sonya на Нед Фев 06, 2011 18:38 pm, променено общо 1 път.
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Лайняна работа с кучета...:spank:
Не си струва даже и писането... :spank:

И на 20,на 30 метра ако щеш кучето си го дръж у дома да сере и да ти пикае у вас ако ще и друго....няма да изпадам в подробности...
Dog drags - no tracks...
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

@sonya Изобщо не очаквай някакво друго отношение от някакви дебили, които не стават за нищо и затова са станали пазачи.Има да чакаш за обноски и проява на култура от тази долна прослойка на обществото-пазачи, касиерки,продавачки,държавни служители,катаджии, полицаи, шофьори на таксита,сервитьори, шофьори и контрольори от обществен транспорт (в който имам щастието да НЕ СЕ ВОЗЯ вече 27години)-измет, без дори и минимални наченки на елементарно възпитание.
Пример: Спира тролея на крайната спирка на Загорка и на обръщалото се измита директно на тревата всичката мизерия от тролея, изхвърлят се чашки от кафе , фасове , билети , хартии и др. в тревата - изроди на Nта степен.
И аз съм възмутен от състоянието на парка Езерото до Загорка. Охраната(някви изтръпнали чичовци дето не стават за чеп) нехае за навлизането на МПСта в района на парка.Да не говорим за мръсотията която е заляла целия парк.То празни бутилки ли не щеш ,то чоплени семки по пейките, акота от кучета, чашки от кафенца ....изобщо дал господ мизерия всякаква.Пред мен възрастни хора си стояха на пейка и чоплеха тиквено семе и плюеха на земята.Разбирам да са тинейджъри някви тъпи, а то възрастни 55-60 годишни изроди.
Нов ред е необходим !!!! С налагане на силови мерки за спазване на елементарна култура.Чопли семки, замърсява -бой, хвърля на земята боклуци-бой.Нищо друго не го оправя безпардонния мизерник -само бой! Създаване на групи от доброволци, които да дежурят по парковете и да следят кой замърсява и с юмруци и ритници да му показват "правия път", само тогава нещастниците мизерници ще се стреснат и ще се оглеждат за кошче преди да си хвърлят боклука на земята.....Но за съжаление в днешни дни това не може да стане по законен начин и затова ще си газим мръсотията до второто пришествие :cheers:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Popopopopo
root
Потребител
Потребител

Мнение от root »

sonya написа:БЛАГОДАРЯ,може би не успях да обясня добре ситуацията,ние спряхме в дясната алея,на 20 метра от паркинга ,поради липсата на знак,това не ни оправдава,съгласна съм,говоря за отношението на служителя,който невъзмутимо се скара с нас,а пред очите му се вихреше оргия от полегнали на самия паметник пияни младежи и преминаващи без поводи кучета ,водени от стопаните си.Това ме накара да се почувствам засегната,защото на нас се направи забележка,а на очевадното -не.Тонът не беше нормален,аз не познавам този район на града,посещавала съм го преди години,когато беше порутен и занемарен.Естествено не бих повторила грешката си,но всв пак не говорим за табела отнесена от земетръс,а липсата на каквато и да е ,поради кражба.Нека Общината се погрижи все пак да има такива,защото хората не са длъжни да знаят разпоредбите на институцията,след дълго отсъствие от страната.На такива места са нужни хора с положително отношение към посетителите с интерес,нормален тон,дори и под формата на забележка.Все пак ,ако беше отправена нормална такава,без заплахи с полиция и надскачане на боя,бихме разбрали.Не сме били прави -да,непознавайки промените в общинските разпоредби,но нека те важат за всички,защото нямаше как да обясня,че малкото куче,което нося и умишлено не пуснах е по- голяма заплаха от свободно разхождащите се със стопаните си много по-големи екземпляри на този вид.Нека бъдем еднакво взискателни,за себе си поука имам.Надали обаче биха се трогнали всички,за да се подобри и промени ситуацията.Дано бъда разбрана правилно.Щом намирам начин да споделя преживяното,означава,че отправям апел кам всички,да бъдем по-толерантни ,с добър тон нещата са поправими.Благодаря за разясненията и коментара ви.
Съчувствам Ви и, моля, не приемайте коментара ми като злостно заяждане или изразна безразличие от сорта на "оправяй се сама, ти си си виновна". Напротив, живея в този град и постоянно се сблъсквам с непоколебимата простота, безхаберието и безразсъдния инат на служителите от Общинска охрана. Както казваше премиера за българите: "такъв е мат'реала". В случая няма изключение. Служителите, охраняващи подобни общински обекти често са с ниско образование, или не са успели да си намерят по-подходяща работа, или са пенсионери с късмет и т.н. Има и изключения - начетени, адекватни и разсъдливи, но това са изключения, потвърждаващи общото правило.
Sonya, Вие сте в правото си да търсите сметка за арогантното поведение на този служител на Общинска охрана. Съгласно чл. 29 от Закона за частната охранителна дейност, служителите носят лична идентификационна карта със снимка, отличителен знак и униформено облекло. Ако сте запомнила номера на служителя или можете да го идентифицирате категорично по някакви особени белези, горещо Ви препоръчвам още днес да изразите в писмо, накратко, огорчението си от поведението на служител на Общинска охрана спрямо Вас и Ваши приятели (не пропускайте да споменете задграничния си приятел и неговото възмущение от видяното), признайте си вината, но потърсете сметка за неадекватната реакция на охранителя спрямо Вас. Не наблягайте върху причините за създалата се ситуация, акцентирайте върху недопустимото отношение към Вас. Адресирайте писмото до кмета на Стара Загора (проф. Св. Танчев), зам-кмета по транспорт обществен ред и чистота (Б. Белчев) и началника на звено Общинска охрана (Т. Балабанов). Утре е работен ден. Отидете директно в Община Стара Загора и депозирайте в деловодството (на приземния етаж, в дъното http://www.starazagora.bg/administrativ ... formatsiya) това писмо като не забравяйте да си получите входящ номер, за да проследите какво се случва със сигнала Ви.
Самият аз съм имал куп неприятни срещи със служители на това звено "Общинска охрана" и битката за подобряване на обществените им реакции и професионализма им продължава...

След 8 месеца предстоят общински избори и съм сигурен, че Вашия сигнал няма да бъде пратен директно в кошчето. Това го казвам на всички съфорумци: сега е момента да се оплаквате и да си търсите правата, когато предстоят избори. След изборите всичко се променя, но се променя в наш ущърб.

Sonya, стискам палци да успеете.

(сайт на Община Стара Загора: http://www.starazagora.bg/)
Life is Short. Have an Affair.
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

Тези пазачи на този парк не знам как ги подбират но винаги са заядливи дядовци или бивши военни такива и си мислят че са голяма работа. Отделно да кажа че постоянно са пияни и ако им занесеш нещо за пиене ще ти станат първи приятели . Не само няма да ти пречат да влизаш ами чак на знамето могат да ти разрешат да си паркираш колата. Омръзнало ми е от тях и след като видят че нищо не могат да ми направят почват с това че ще викат полиция.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
3AgHuK
Потребител
Потребител

Мнение от 3AgHuK »

Не че ги защитавам ама има свят нехранимайковци дето вечер се качват горе и си носят ядене и пиене за цяла вечер.Доколкото знам там не е хан,а ония още малко палатки ше опънат.Чувал съм и за опити за гощавки чак горе, където се пали огънят.Срам нямат ли малко и уважение към загиналите?А боклуците ,които зарязват познайте кой ги чисти.Имам роднина,който работи там и всеки път ги гони.Ама те се праят на интересни и си играят с търпението на ''дядовците''.Само да кажа,че повечето са с огнестрелни оръжия,а келешите си позволяват да заплашват и да посягат.Незнам дали сте наясно с правата на служителите,но определено имат право да загреят врата на някой ако посегне,да не говорим че може и по-лошо да стане.Отделно проблемите с куките като дойдат.Не ги подценявайте ,защото закона е на тяхна страна ако влезете в пререкания.Относно по темата-хайде да направим така-ще ти давам по 200 лв на месец,а пък ти ще си любезен и вежлив.И друго-пътят ,по който сте се качили доколото си спомням има от двете страни скамейки за отдих,а не за наблюдение на рали.Всеки здраво мислещ би се сетил,че оттам не би трябвало да минават коли.Всеки,който не го мързи да върви пеша и не си казва ''Е кво пък толкова ще се качим догоре с колата''Надявам се да не се изтълкува като заяждане с някой.
Изображение
Аватар
ksdh
Потребител
Потребител

Мнение от ksdh »

realprofesora написа:@sonya Изобщо не очаквай някакво друго отношение от някакви дебили, които не стават за нищо и затова са станали пазачи.Има да чакаш за обноски и проява на култура от тази долна прослойка на обществото-пазачи, касиерки,продавачки,държавни служители,катаджии, полицаи, шофьори на таксита,сервитьори, шофьори и контрольори от обществен транспорт (в който имам щастието да НЕ СЕ ВОЗЯ вече 27години)-измет, без дори и минимални наченки на елементарно възпитание.
Пример: Спира тролея на крайната спирка на Загорка и на обръщалото се измита директно на тревата всичката мизерия от тролея, изхвърлят се чашки от кафе , фасове , билети , хартии и др. в тревата - изроди на Nта степен.
И аз съм възмутен от състоянието на парка Езерото до Загорка. Охраната(някви изтръпнали чичовци дето не стават за чеп) нехае за навлизането на МПСта в района на парка.Да не говорим за мръсотията която е заляла целия парк.То празни бутилки ли не щеш ,то чоплени семки по пейките, акота от кучета, чашки от кафенца ....изобщо дал господ мизерия всякаква.Пред мен възрастни хора си стояха на пейка и чоплеха тиквено семе и плюеха на земята.Разбирам да са тинейджъри някви тъпи, а то възрастни 55-60 годишни изроди.
Нов ред е необходим !!!! С налагане на силови мерки за спазване на елементарна култура.Чопли семки, замърсява -бой, хвърля на земята боклуци-бой.Нищо друго не го оправя безпардонния мизерник -само бой! Създаване на групи от доброволци, които да дежурят по парковете и да следят кой замърсява и с юмруци и ритници да му показват "правия път", само тогава нещастниците мизерници ще се стреснат и ще се оглеждат за кошче преди да си хвърлят боклука на земята.....Но за съжаление в днешни дни това не може да стане по законен начин и затова ще си газим мръсотията до второто пришествие :cheers:

Хайл, професоршарфюрер! :lol: :lol: :lol:
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

3AgHuK написа:Не че ги защитавам ама има свят нехранимайковци дето вечер се качват горе и си носят ядене и пиене за цяла вечер.Доколкото знам там не е хан,а ония още малко палатки ше опънат.Чувал съм и за опити за гощавки чак горе, където се пали огънят.Срам нямат ли малко и уважение към загиналите?А боклуците ,които зарязват познайте кой ги чисти.Имам роднина,който работи там и всеки път ги гони.Ама те се праят на интересни и си играят с търпението на ''дядовците''.Само да кажа,че повечето са с огнестрелни оръжия,а келешите си позволяват да заплашват и да посягат.Незнам дали сте наясно с правата на служителите,но определено имат право да загреят врата на някой ако посегне,да не говорим че може и по-лошо да стане.Отделно проблемите с куките като дойдат.Не ги подценявайте ,защото закона е на тяхна страна ако влезете в пререкания.Относно по темата-хайде да направим така-ще ти давам по 200 лв на месец,а пък ти ще си любезен и вежлив.И друго-пътят ,по който сте се качили доколото си спомням има от двете страни скамейки за отдих,а не за наблюдение на рали.Всеки здраво мислещ би се сетил,че оттам не би трябвало да минават коли.Всеки,който не го мързи да върви пеша и не си казва ''Е кво пък толкова ще се качим догоре с колата''Надявам се да не се изтълкува като заяждане с някой.
Никой не ги е задължил да стоят и да работят за толкова пари. Друг е въпроса че друга работа не могат да си намерят. Но това не им дава право да се заяждат с хората и да се държат грубо. Съвсем в правото си е да се подаде жалба срещу въпросния пазач (дядка в повечето случаи) . Не мога да се съглася с това че като им дават малко пари трябва да правят каквото си знаят и да се държат както си знаят. ДА НЕ го работят това тогава. И да се приеме като заяждане това не ме интересува изразявам какво мисля по въпроса .
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
3AgHuK
Потребител
Потребител

Мнение от 3AgHuK »

Недей да ги съдиш толкова строго.Когато имаш работа и си млад е лесно.Не знаеш в какво положение са и с какво образование за да си намерят друга работа.А и нали все някой трябва да я върши.Никой 20-25 годишен няма да се навие да взима толкова пари,освен ако не е любител монах и да му стигат.В основата на всяка добре свършена работа стои Мотивацията.Затова дават и толкова от общината и наемат предимно пенсионери и нискоквалифицирани или неквалифицирани.Съгласен съм ,че поведението им не е оправдано,но недей да ги бъркаш с гидове.Табелки от рода ''Тук не е информация'' мисля че си виждал.Не са сложени там да дават упътвания за места за паркиране,а за да опазят и малкото останало от набезите на градските хулигани,а с това рискуват и живота си даже,щото банда нафиркани(догирани) пубери може да направят маса поразии.Жалбата е най-лесния начин.Ми дай да подадем и за тва ,че шефа днеска станал с Д-то нагоре и ни овикал за нещо дребно.Иначе претендираме,че си знаем правата.А задълженията?Доколкото знам ''дядовците'' скоро ще си стоят вкъщи при бабите ,щото пенсионери вече няма да се наемат.А и е справедливо де.
Изображение
3AgHuK
Потребител
Потребител

Мнение от 3AgHuK »

А госпожо/госпожице ПРЕПОДАВАТЕЛ защо пропуснахте да споменете,че спокойно сте си чоплили слънчогледец?А това,че господинът с Вас не е бил чужденец,а българин работил години в чужбина? За табелата Ви е съобщено,че е била повалена от вятъра и е била прибрана от Общината.Ами кученцето,което сте държали ако му се приходи по нужда в ръцете Ви ли ще си свърши работата?А заплахите Ви за това ,че въпросният охранител от утре нямало да бъде на работа защото сте познавали зам.кмета и други в Общината-и за тях не казахте.Доста неща спестихте май.Но явно така искате да се превърнете от виновна в потърпител и хората да са съпричастни с Вас.Има си правила и трябва да се спазват.Вие като познавате г-н зам.кмета не Ви прави изключение от всички останали.Айде стига с това ''Знаеш ли кой съм аз и кого познавам''.Научете се да поемате отговорност за делата си.А и това ,че сте учителка изобщо не ви прави чест!Не ми е цел да се заяждам с Вас,просто получих повече информация по случая. :smoukin:
Изображение
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

3AgHuK написа:А госпожо/госпожице ПРЕПОДАВАТЕЛ защо пропуснахте да споменете,че спокойно сте си чоплили слънчогледец?А това,че господинът с Вас не е бил чужденец,а българин работил години в чужбина? За табелата Ви е съобщено,че е била повалена от вятъра и е била прибрана от Общината.Ами кученцето,което сте държали ако му се приходи по нужда в ръцете Ви ли ще си свърши работата?А заплахите Ви за това ,че въпросният охранител от утре нямало да бъде на работа защото сте познавали зам.кмета и други в Общината-и за тях не казахте.Доста неща спестихте май.Но явно така искате да се превърнете от виновна в потърпител и хората да са съпричастни с Вас.Има си правила и трябва да се спазват.Вие като познавате г-н зам.кмета не Ви прави изключение от всички останали.Айде стига с това ''Знаеш ли кой съм аз и кого познавам''.Научете се да поемате отговорност за делата си.А и това ,че сте учителка изобщо не ви прави чест!Не ми е цел да се заяждам с Вас,просто получих повече информация по случая. :smoukin:
хахаха ....учителката млъкна.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Заключено