kernelpanic си сложи газова уредба

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Публикувай отговор
Аватар
kernelpanic
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

kernelpanic си сложи газова уредба

Мнение от kernelpanic »

Ха днес си сложих Газова :)
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Относно завод за еко-автомобили в Стара Загора

Мнение от besniaa »

kernelpanic написа:Ха днес си сложих Газова :)

честито :cheers:
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

E ся вече ти почват проблемите.
Popopopopo
Аватар
kernelpanic
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от kernelpanic »

realprofesora написа:
Проблем 11 /100 градско разход на газ :)
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Нали не си очаквал нещо друго? Аз не те знам с къв акъл се нави да го сложиш тва?
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

:lol: :lol: :lol:
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
IBMPoweRPC
Потребител
Потребител

Мнение от IBMPoweRPC »

звучи ми като разход на 1.6 :) иначе честито :cheers: то сега зимата са повечко проблемите :) иначе лятото може само да те притеснява аромата на чесън :D
Аватар
The enD
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The enD »

kernelpanic написа:
realprofesora написа:
Проблем 11 /100 градско разход на газ :)
А на бензин колко беше?
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: kernelpanic си сложи газова уредба

Мнение от sawo »

Това проблем май трябваше да го напише "проблем", ако съм разбрал правилно :) 11 си звучи като нормален разход за газ...
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

1во-няма такова животно "Градски разход".Мога да напиша цял ферман по темата.Има толкова много фактори които влияят на разхода в населено място, че ако взема да ги изброявам ще ми излезат мазолите на пръстите.Ще изброя само някои от тях:На колко разстояние се кара колата, каква е външната температура, особености на маршрута от рода-дрямане по светофари,натовареност на движението и др.,маниер на шофиране, реглаж на двигателя и газовата уредба, качество на газта и др.
Най-добрия начин да разбереш дали добре ти гори колата на газ е като я засечеш ИЗВЪН ГРАДА НА БЕНЗИН и след това по същия начин(маршрут,скорост,натовареност на колата и трафика) я засечеш само ,че на ГАЗ.Ако е обикновено газово трябва да ти даде разход на газ малко повече от бензина с около 1 литър на 100км.
Всичко останало е булшет.
2ро-към колегата IBMFlower :) :
IBMPoweRPC написа:звучи ми като разход на 1.6 :) иначе честито :cheers: то сега зимата са повечко проблемите :) иначе лятото може само да те притеснява аромата на чесън :D
Хич не съм съгласен с подобни изказвания нито за 1.6 разхода ,нито за миризмата на чесъна.
Карам кола на газ от 1998г., сам съм си монтирал уредбите и на хора съм монтирал и нито една кола не ми е миришела на газ.Ако има проблем с уредбата -уплътнения и клапанчета на изпарителя, свръзки и пре. ,тогава естествено ще мирише на газ(возил съм се и в такива автомобили).
А относно "разхода на 1.6" какво е имал предвид автора на поста -не схващам.Моята корса е 1,2 ((45к.с.)-900кг) и зимата при минусови температури, на къси пасове по 2,5км в града -все студена, ми дава над 11л разход.Лятото пада на 9л.Извън града ми дава при движение със 120км/ч разход 8л газ.Къса скоростна кутия 5 степенна -100км/ч.-3000об/м.(на 5та предавка)
Така ,че замислете се малко над думите ми -(изцедени от над 20 години опит) и пак опитайте да засечете разхода си. :cheers:
Popopopopo
Аватар
IBMPoweRPC
Потребител
Потребител

Мнение от IBMPoweRPC »

realprofesora написа:1во-няма такова животно "Градски разход".Мога да напиша цял ферман по темата.Има толкова много фактори които влияят на разхода в населено място, че ако взема да ги изброявам ще ми излезат мазолите на пръстите.Ще изброя само някои от тях:На колко разстояние се кара колата, каква е външната температура, особености на маршрута от рода-дрямане по светофари,натовареност на движението и др.,маниер на шофиране, реглаж на двигателя и газовата уредба, качество на газта и др.
Най-добрия начин да разбереш дали добре ти гори колата на газ е като я засечеш ИЗВЪН ГРАДА НА БЕНЗИН и след това по същия начин(маршрут,скорост,натовареност на колата и трафика) я засечеш само ,че на ГАЗ.Ако е обикновено газово трябва да ти даде разход на газ малко повече от бензина с около 1 литър на 100км.
Всичко останало е булшет.
2ро-към колегата IBMFlower :) :
IBMPoweRPC написа:звучи ми като разход на 1.6 :) иначе честито :cheers: то сега зимата са повечко проблемите :) иначе лятото може само да те притеснява аромата на чесън :D
Хич не съм съгласен с подобни изказвания нито за 1.6 разхода ,нито за миризмата на чесъна.
Карам кола на газ от 1998г., сам съм си монтирал уредбите и на хора съм монтирал и нито една кола не ми е миришела на газ.Ако има проблем с уредбата -уплътнения и клапанчета на изпарителя, свръзки и пре. ,тогава естествено ще мирише на газ(возил съм се и в такива автомобили).
А относно "разхода на 1.6" какво е имал предвид автора на поста -не схващам.Моята корса е 1,2 ((45к.с.)-900кг) и зимата при минусови температури, на къси пасове по 2,5км в града -все студена, ми дава над 11л разход.Лятото пада на 9л.Извън града ми дава при движение със 120км/ч разход 8л газ.Къса скоростна кутия 5 степенна -100км/ч.-3000об/м.(на 5та предавка)
Така ,че замислете се малко над думите ми -(изцедени от над 20 години опит) и пак опитайте да засечете разхода си. :cheers:
Професорче разхода на бирата ти е малко ми се струва, напрягаш се нещо :cheers: :P
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Проф'че, то точно тва се има предвид под градско: студен двигател, ниски предавки, сфетофари, задръствания. Евентуално в някои случаи може да има и селско, ако си далеч от натоварени отсечки.
Аватар
The enD
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The enD »

nasenceto написа:Проф'че, то точно тва се има предвид под градско: студен двигател, ниски предавки, сфетофари, задръствания. Евентуално в някои случаи може да има и селско, ако си далеч от натоварени отсечки.
Зависи и от стила на каране на даден човек.
Аватар
IBMPoweRPC
Потребител
Потребител

Мнение от IBMPoweRPC »

The enD написа:
nasenceto написа:Проф'че, то точно тва се има предвид под градско: студен двигател, ниски предавки, сфетофари, задръствания. Евентуално в някои случаи може да има и селско, ако си далеч от натоварени отсечки.
Зависи и от стила на каране на даден човек.
да спор няма ... мога да дам данни как на извънградско се постига 25 литра/100 км с 1.8 двигател с газ до ламарината 2/3/4 та предавка ... със същият автомобил нормално градско каране до 2500 оборота лятото 12 :) така че всичко зависи от десният крак... колкото ти е по-лек , толкова по-малко си бъркаш в джоба :mrgreen:
Публикувай отговор