3 ти март, и още нещо...
- ksdh
- Потребител
3 ти март, и още нещо...
Искам да пусна една нова тема, за размисъл и дискусия! Бях провокиран от прякото предаване на митинга на Атака, по Канал 3! Някакво врещене и бълване на всякакви глупости и тъпотии, от едно нищожно човече, което се е взело много насериозно! Впрочем, целия "митинг" се състоеше само и единствено, от монолога на това дребно човече, което дори си беше сложило и видеостена! И като се замислих, че точно това същество, което днес се прави на месия, и съвсем открито се цели в президентския пост, си е дребна криминална отрепка, рекетьор, в миналото си! Сигурно би изглеждало смехотворно, но не е, предвид сделката, която явно се опитва да сключи с ГЕРБ - подкрепа за мандата на ГЕРБ, срещу такава от ГЕРБ за президентските избори! И тогава вече съвсем ще я втасаме! Добре, че ББ си е твърде самолюбив, за да допусне тази грешка спрямо себе си! Не, че ГЕРБ са някаква стока, и те са гнили и червиви отвсякъде, гъчкани с посредствени, но крайно амбициозни и безскрупулни ренегати и наследници на милиционери и новобогаташи! Просто ми е мъка, кого бихме избрали за президент за следващите поне 5 години, предвид на статуквото в момента! Идат избори, президентски и местни, и трябва много сериозно да се замислим за избора, който ще направим...
- onewayoranother
- Потребител
Re: 3 ти март, и още нещо...
За избори да мислим ? Аз пък мисля че трябва да излезнем на улицата и да ги свалим всичките както в арабските страни направиха до кога ще ги оставяме да ни тъпчат и да ни взимат всичко на нас и нашите родители . ДО КОГА ? мога да ви попитам
one way or another i go on to the top

- nasenceto
- келеш
Крайните изказвания вече са демоде. Много е лесно просто да креснеш - революция. Когат отхвърляш нещо, то тогава трябва да предложиш негова алтернатива. И Кадафи и Кастро са били лидери на революция в своите страни, направили драстични промени в хода на историята на собствения народ, ама виждаме на кво дередже са. Демокрацията се гради точно с избори. Ти кво предлагаш, да си върнем царя и да му делегираме царски права, ама като през средновековието? Стига превзети изказваня, мога да ти отговоря. По умерено със поредното сваляне.onewayoranother написа:За избори да мислим ? Аз пък мисля че трябва да излезнем на улицата и да ги свалим всичките както в арабските страни направиха до кога ще ги оставяме да ни тъпчат и да ни взимат всичко на нас и нашите родители . ДО КОГА ? мога да ви попитам
Относно малкото човече - тоз наистина е луд и наистина се взе доста на сериозно. Сега когато е кротък ме плаши дори повече от преди, когато само бръщолевеше. Щом си трае, значи можем съвсем скоро да очакваме някоя идотска изненада от него.
- onewayoranother
- Потребител
дадох за пример арабските страни не че трябва като тях да процедираме но за избори може да се говори само когато се смени всичката тая сган в парламента ПРАВ ЛИ СЪМ или НЕ кажиnasenceto написа:Крайните изказвания вече са демоде. Много е лесно просто да креснеш - революция. Когат отхвърляш нещо, то тогава трябва да предложиш негова алтернатива. И Кадафи и Кастро са били лидери на революция в своите страни, направили драстични промени в хода на историята на собствения народ, ама виждаме на кво дередже са. Демокрацията се гради точно с избори. Ти кво предлагаш, да си върнем царя и да му делегираме царски права, ама като през средновековието? Стига превзети изказваня, мога да ти отговоря. По умерено със поредното сваляне.onewayoranother написа:За избори да мислим ? Аз пък мисля че трябва да излезнем на улицата и да ги свалим всичките както в арабските страни направиха до кога ще ги оставяме да ни тъпчат и да ни взимат всичко на нас и нашите родители . ДО КОГА ? мога да ви попитам
Относно малкото човече - тоз наистина е луд и наистина се взе доста на сериозно. Сега когато е кротък ме плаши дори повече от преди, когато само бръщолевеше. Щом си трае, значи можем съвсем скоро да очакваме някоя идотска изненада от него.

-
- Новак
по случай празника ще се напия като свиня тази вечер 

- ksdh
- Потребител
Крайностите никога не са демоде! И понякога те са точно истинската алтернатива на всичко, което се случва в момента! Защото у нас демокрация няма, има някаква комуноидна олигархокрация, която е като раково заболяване - унищожава бавно страната!nasenceto написа:Крайните изказвания вече са демоде. Много е лесно просто да креснеш - революция. Когат отхвърляш нещо, то тогава трябва да предложиш негова алтернатива. И Кадафи и Кастро са били лидери на революция в своите страни, направили драстични промени в хода на историята на собствения народ, ама виждаме на кво дередже са. Демокрацията се гради точно с избори. Ти кво предлагаш, да си върнем царя и да му делегираме царски права, ама като през средновековието? Стига превзети изказваня, мога да ти отговоря. По умерено със поредното сваляне.onewayoranother написа:За избори да мислим ? Аз пък мисля че трябва да излезнем на улицата и да ги свалим всичките както в арабските страни направиха до кога ще ги оставяме да ни тъпчат и да ни взимат всичко на нас и нашите родители . ДО КОГА ? мога да ви попитам
Формата на управление в случая не е важна! Дали ще е цар, или президент, на практика е без значение! Защото всички лостове и механизми на властта са обсебени от една прослойка, която няма никакво намерение да ги изпуска! Затова са и тези всевъзможни еквилибристики, лупинги и хамелеонщини, вече повече от 20 години! Едни и същи хора се менят във властта на всички нива, сменяйки само окраската си, с актуалната в момента! На практика истински избори няма от много години! Неудобните хора бяха изхвърлени от политиката отпреди много години, нови такива не се допускат, с механизмите на измислени закони! Медиите са от услужливи по-услужливи, с малки изключения! Синдикатите са само на хартия, и също са от удобни на всяка една власт хора! Къде е тук демокрацията? Наближат ли избори, започват да се спускат някакви хора в листите, отгоре, медиите започват методично да обработват електората, и резултатите са налице! Почти никой не се замисля, че всички тези листи с хора, ни предлагат и вършат едно и също, независимо от това, какво са говорили преди това! Ето ви пример -преди изборите 2009г,противопоставянето, лансирано най-вече от медиите, беше - ако не сте за ГЕРБ, сте за тройната коалиция! Което си е една голяма лъжа и манипулация, защото, както и се видя, разлика между тях няма! Ето тука е големия проблем на българите - лесно се манипулират! Е, както видяхте, ББ много се канеше предизборно на Доган и Станишев, а какво излезе? Поне барбекюто му да беше бутнал, че да се орезили съвсем! Да, ама не, къде по-лесно е да събаряш къщи на обикновените хора, и да облагаш с данъци тоалетните и бараките на простия народ, отколкото да обложиш суперлуксозните имоти и яхти на новобогаташите и олигарсите! Както и поредния балон, с магистралите! На гол тумбак - чифте пищови! Е, реши ли проблема с безработицата с тия магистрали? Не, и няма как, с няколко хиляди души, да свалиш безработица от стотици хиляди такива! А и кому са тумнали тия магистрали сега? Освен за чужденците, и за олигарсите, които да стигат по-бързо до морето, друго не виждам? Щото, при това покачване цените на горивата, при тая безработица и фалирала икономика, скоро само те ще могат да ползват тия магистрали! А да не говорим пък за скандалите с подслушванията и имотите на някои министри и други кадри на ГЕРБ! При една истинска демокрация следват не оставки на тия хора, а уволнения и затвор! Но кой да го направи, като навсякъде са оградени с назначени свои хора и послушковци? Кой от целия висш ешелон на властта, включая цялото правителство, не е свързан някакси с бившите комунистически служби? Ами, няма такъв! Погледнете и на по-ниско ниво, в общините - кои се назначават на атрактивните общински служби, има ли поне един случаен? Не, няма!
Ето, може би точно затова е необходима една нова революция, за да смени този порочен, омагьосан кръг! Но не революция отгоре, както беше досега, а отдолу, иначе едва ли ще има полза! И не е задължително революциите да са кървави, като в Либия, но трябва да са не по-малко безпощадни, иначе просто си загиваме...
- realprofesora
- Старо куче медалист
+1onewayoranother написа:За избори да мислим ? Аз пък мисля че трябва да излезнем на улицата и да ги свалим всичките както в арабските страни направиха до кога ще ги оставяме да ни тъпчат и да ни взимат всичко на нас и нашите родители . ДО КОГА ? мога да ви попитам
Целия парламент на улицата и марш да ги няма.Служебно временно правителство.Затваряне на границите.Връщане на парите от всички които са ограбили народа -Кои са те ? Всички ги знаят.Няма натрупано богатство по честен начин.Щом е богаташ с имоти и коли -значи е крал.
Крадат ДДС с милиони и не могат да ги осъдят и да върнат парите-ай сиктир.И децата знаят кой краде.
Контрабанда ли, цигари без бандерол ли-ела че ми трябваш.
Да се създаде работа за всички..нямало ли.Има -ще копаят канали , ще строят с кирки и лопати за едната чорба, ще си направят къщи ,бараки.Но ще се трудят и цигани и българи.Който не иска-марш извън България-отивай в Европа там те искат господата , там ще те закрилят .
Искам да се създаде република в която всички са равни пред закона!!!Ако трябва ще я направим по стария начин -с кръв.Ако не стане- още кръв.
Да стряскащо е , страшно е , ще има много избити , но това е цената на революцията.За да живеят добре едни е нужно някой да жертва живота си.
Жалко ,че не може да се организира такова мащабно събитие, ще ни избият като кучета още преди да сме излезли на улицата.В момента и правителството обслужващо богаташите и всеки друг който дойде с "избори" ще е същия лайнар който само казва ,че се грижи за "благото на народа" -са доста силни и безкрупулни , с мнооооооооооооооооооооооооого власт ,пари ,оръжия ,схеми, и др за да смачкат всяка една революция в зародиш.
Затова сипете си едно , изпсувайте силно на глас и отпиите .Няма да ви плати сметките ,но помага да заспите.

Последно промяна от realprofesora на Чет Мар 03, 2011 22:14 pm, променено общо 1 път.
Popopopopo
- nasenceto
- келеш
Ми нали сами си ги избираме. И после пак тея дето сме си избрали са виновни. С кръв ако ша го прайте, предупреждавайте да се изнасям по навреме от тая държавица, че не ща лапето ми да живее като в либия или Йемен и да се чудя къде да го крия от вманиачени псевдо-шувенисти стрелящи на размешано.
То с кръв всеки може. Пак първобиташки работи. Направете го умно - без кръв!
ПС: Казвам "вие", щото аз в такива панаири не участвам. Все си мисля че така ще си натресем още един девети септември и после като се почне един лов на вещици - стой та гледай.
ПС: Казвам "вие", щото аз в такива панаири не участвам. Все си мисля че така ще си натресем още един девети септември и после като се почне един лов на вещици - стой та гледай.
- realprofesora
- Старо куче медалист
Насенце , винаги ще има такива като тебе -С горе долу добри доходи, нареден живот, свързващ двата края ,който не му пречи нищо, иска само да си облече новите дрехи и да си пусне бюлетината с горд поглед поглеждайки детето си да му каже :Видя ли тате, как правя живота ти хубав.
Но има и други хора които искат да оставят следа след себе си , да направят нещо за благото на народа си, без корист , "На ползу роду" както го е казал поета....за съжалние са много малко.
Но има и други хора които искат да оставят следа след себе си , да направят нещо за благото на народа си, без корист , "На ползу роду" както го е казал поета....за съжалние са много малко.
Popopopopo
- ksdh
- Потребител
nasenceto написа:Ми нали сами си ги избираме. И после пак тея дето сме си избрали са виновни. С кръв ако ша го прайте, предупреждавайте да се изнасям по навреме от тая държавица, че не ща лапето ми да живее като в либия или Йемен и да се чудя къде да го крия от вманиачени псевдо-шувенисти стрелящи на размешано.
Май изобщо не си прочел какво съм писал - НИЕ НЕ ГИ ИЗБИРАМЕ! Те ни се самопредлагат, правят всичко така, че просто да няма за кои други да гласуваме, колкото и да го искаме! Предлага ни се псевдоизбор, не истински!
Иначе си много загрижен за детето си, похвално е, но дали си се замислял, колко хора няма да имат възможност да се изнесат като тебе, при един такъв развой? И точно тази схема - всяка коза на свой крак, отлично обслужва тия, дето си мислиш, че ги избираш! Нее, те са се самоизбрали далеч преди ти изобщо да си мислил за избиране!
И там е работата, че не всеки може да го направи с кръв! С кръв го правят тези, които нямат какво да губят, а те стават все повече! Вече има обособени и малцинствени анклави, а войната в бивша Югославия дойде точно от такива! И ако стане една такава война, какво, всички ли да се изнесем, по твоя пример? Или си на принципа - те глупаците да се бият, аз ще живея на чистото след това? С твоето мислене, нямаше и България да има...
Между другото, самия Девети септември е бил почти безкръвен преврат! А че ще е нужен лов, да, прав си, но не на вещици, а на истински виновници, иначе тогава наистина може някой ден да има и Деветоюнски или Деветнадесетомайски преврат...
- Roshavv
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
+1ksdh написа:nasenceto написа:Ми нали сами си ги избираме. И после пак тея дето сме си избрали са виновни. С кръв ако ша го прайте, предупреждавайте да се изнасям по навреме от тая държавица, че не ща лапето ми да живее като в либия или Йемен и да се чудя къде да го крия от вманиачени псевдо-шувенисти стрелящи на размешано.
Май изобщо не си прочел какво съм писал - НИЕ НЕ ГИ ИЗБИРАМЕ! Те ни се самопредлагат, правят всичко така, че просто да няма за кои други да гласуваме, колкото и да го искаме! Предлага ни се псевдоизбор, не истински!
Иначе си много загрижен за детето си, похвално е, но дали си се замислял, колко хора няма да имат възможност да се изнесат като тебе, при един такъв развой? И точно тази схема - всяка коза на свой крак, отлично обслужва тия, дето си мислиш, че ги избираш! Нее, те са се самоизбрали далеч преди ти изобщо да си мислил за избиране!
И там е работата, че не всеки може да го направи с кръв! С кръв го правят тези, които нямат какво да губят, а те стават все повече! Вече има обособени и малцинствени анклави, а войната в бивша Югославия дойде точно от такива! И ако стане една такава война, какво, всички ли да се изнесем, по твоя пример? Или си на принципа - те глупаците да се бият, аз ще живея на чистото след това? С твоето мислене, нямаше и България да има...
Между другото, самия Девети септември е бил почти безкръвен преврат! А че ще е нужен лов, да, прав си, но не на вещици, а на истински виновници, иначе тогава наистина може някой ден да има и Деветоюнски или Деветнадесетомайски преврат...

AIRBRUSH PAINTING
https://www.facebook.com/pages/Roshavv- ... page_panel
https://www.facebook.com/pages/Roshavv- ... page_panel
- onewayoranother
- Потребител
Не държа на кървав преврат, убйства и др. подобни но ми писна вече да живея в "ПАРОДИЯ" в държава която вместо да дава взима и тъпче народа си .Държава която в дала повече права на малцинствата от колко на собствените си "ЧЕДА".Не искам да живея там където аз и моите родители и моите приятели плащаме с данаците си откраднатите ТОК , ВОДА от хора на които не им е мястото тук . Не искам да съм БЪЛГАРИН и да ме управляват "ФЕСОВЕ" . НЕ ДЪРЖА НА КЪРВАВ ПРЕВРАТ НО ЩЕ УЧАСТВАМ АКО СЕ НАЛЖО !!!!!!

- nasenceto
- келеш
E, тука и аз съм съгласен, единствено с изключение на последното изречение.onewayoranother написа:Не държа на кървав преврат, убйства и др. подобни но ми писна вече да живея в "ПАРОДИЯ" в държава която вместо да дава взима и тъпче народа си .Държава която в дала повече права на малцинствата от колко на собствените си "ЧЕДА".Не искам да живея там където аз и моите родители и моите приятели плащаме с данаците си откраднатите ТОК , ВОДА от хора на които не им е мястото тук . Не искам да съм БЪЛГАРИН и да ме управляват "ФЕСОВЕ" . НЕ ДЪРЖА НА КЪРВАВ ПРЕВРАТ НО ЩЕ УЧАСТВАМ АКО СЕ НАЛЖО !!!!!!
Относно изнасянето: Имал съм толкова много възможности да се махна, ама не съм го направил за разлика от полвината от прятелите ми. Имам си и образованието и знанията и опита и изнеса ли се, смятам че доста бързо ще се напасна на новото си обкръжение. Обаче не съм го направил! Все си викам - тук съм, роден, тук са родителите ми, тук са приятелите ми, тук е всичко което ми е близко и ме кара да се чуствам уютно.
Страх ме е от кървава развръзка, защото в такива се включват наистина озверени хора, които впоследствие стават животни. Примера с комшиите беше много точен. Видяхте кво направиха едни прости люде получили нещо като власт и помислили се за плубогове в Сребреница и Войводина. При нас какво би се получило - абсолютно същото. Невежите и неграмотните ще бъдат поведени от някой умопомрачен (вече се сещам за едно име) и ще се случи същото като през 95-та на запад от нас. Щом така виждате решаването на проблема - ОК. Ама аз не мисля да го изживея тоя кошмар.
Всички ревем колко е скапана държавата ми, ама ще ви дам само един пример как сами си я правим такава:
Ако ви спре ченге, колко от вас биха пробвали да се разминат с 20 лв рушвет?
Поне 90% и после ще ореват орталъка как тоя мръсник, разбираш ли баш него решил да глоби, пък той вярно бил спрял на забранено, ама само за 30 секунди...примерно. А то ченгето просто си върши работата, за която всички ние му плащаме. Докато не почнем да осъзнаваме, че ние сами си правим държавата, с нашия труд и нашите пари и за всичко в нея и ние имаме няква стотинка дадена, няма оправия. Вчера пак четох някъде "обичам родината си, но мразя държавата си". Гениално. С тоз манталитет и част от САЩ да станем, пак не могат да ни превъзпитат. И ни крадат, защото им позволяваме. Защото всеки си държи на статуквото, свикнал е да "бута" пари на тоя и на оня, да си мълчи и да се мазни на бюрократите докато им свършат работа (а после да ги плюе зад гърба), да ползва връзки за да му се случат нещата и т.н.
Учили са ни 500 години да мразим държавата и 50 години да си траем, да предаваме приятелите си и да сме курумпирани. Тва трудно се изкоренява и не става с революция, а с търпение и с личен пример към околните и към децата ни.
Последно промяна от nasenceto на Пет Мар 04, 2011 13:38 pm, променено общо 1 път.
- IBMPoweRPC
- Потребител
малко оффтопик , но така и така политикантстваме. Какво мислите за Меглена Кунева като президент ?
- nasenceto
- келеш
Aз съм за. Така и така следващия президент ще е жена. Или Кристалина Георгиева или Миглена Кунева, или Йорданка Фандъкова ще да е.