50 години от полета на Юрий Гагарин
- BazilVenceslas
- Потребител
50 години от полета на Юрий Гагарин
На 12 април 1961 година от космодрума Байконур в Съветския съюз Юрий Гагарин напуска Земята и се отправя на обиколка около нашата планета с космическия кораб-спътник Восток-1. Това е датата, на която за първи път човек успява да се откъсне от земното притегляне и да види Земята отстрани, да се увери, че тя наистина е кръгла.
Вечна слава на героят, момчето съвършило този пръв полет от името на човечеството и неговата велика родина СССР, пионерът в неизвестното, покорителят на единственото непокорено място от човека - слава тебе полковник Юрий Алексеевич Гагарин!
Нека неговото дело бъде продължено и човек да бъде покорителят на Пространството!
За мир и дружба между народите!
Напред към светлото бъдеще гагаринското "Поехали" !
УРА!
Вечна слава на героят, момчето съвършило този пръв полет от името на човечеството и неговата велика родина СССР, пионерът в неизвестното, покорителят на единственото непокорено място от човека - слава тебе полковник Юрий Алексеевич Гагарин!
Нека неговото дело бъде продължено и човек да бъде покорителят на Пространството!
За мир и дружба между народите!
Напред към светлото бъдеще гагаринското "Поехали" !
УРА!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Bul-Dog
- Старо куче медалист
Re: 50 години от полета на Юрий Гагарин
Базил, Базил, къде е сега неговата ВЕЛИКА родина?! Велика е християнска Русия! И Юрий Гагарин е достоен син на Русия!
ссср беше отмъщението на юдеите към великата руска империя. Но, истината не може до безкрай да бъде потискана...Русия е била, и пак ще бъде велика!
ссср беше отмъщението на юдеите към великата руска империя. Но, истината не може до безкрай да бъде потискана...Русия е била, и пак ще бъде велика!
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- BazilVenceslas
- Потребител
Моля, без такива Възрожденски коментари!Не си губя времето да пълня празното. Не очерняй празника типично по булгарски, добре са ми познати тези номера.
Поздрав за нормалните и интелигентни хора!
http://www.youtube.com/watch?v=SwIaHYgC ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Поздрав за нормалните и интелигентни хора!
http://www.youtube.com/watch?v=SwIaHYgC ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bul-Dog
- Старо куче медалист
Фолти, ти ли си нормален?
Нормални и интелигентни са хората, които се прекланят пред "великия" съветски съюз и "достойните" му синове, така ли?
Премери си температурата, ве!
Ако искаше да отбележиш просто деня на космонавтиката и да почетеш подвига на Юрий Гагарин, нямаше да пишеш тия глупости, за великата му родина и прочее...Ай, със здраве!
Нормални и интелигентни са хората, които се прекланят пред "великия" съветски съюз и "достойните" му синове, така ли?
Премери си температурата, ве!
Ако искаше да отбележиш просто деня на космонавтиката и да почетеш подвига на Юрий Гагарин, нямаше да пишеш тия глупости, за великата му родина и прочее...Ай, със здраве!
- BazilVenceslas
- Потребител
Казах ти вече, че не се занимавам с Възрожденци като тебе. Ти си олицитворение на "българския преход" - уж преход, пък все назад и биваме заливани от бълвоч простотия в ежедневието си(вестници, тв, предавания, чалга, човешка ненавист и мого други ). А, температурата ми е 36.5, в норма за бозайник. Ама май твоята е над 40 - кипиш от умилителна злоба към "нещо си", ей тъй да има. Дръг въпрос е дали знаеш какъв ден сме днеска или май ти го набиха в главата по тв пропагандата?
П.С. Споко, пределно наясно съм, че комунистите (дошлите след 1985г.и до днес,както и техните полит-отрочета) ограбиха държавата! И явно има още да се краде щом пожарникаря и физкултурника имат по 1000 имота и разни техни партийци също.
Айде стига сра, че омириса празника. Има такива като тебе и в днес.бг дето казват, че Гагарин бил 500-ния космонавт, а другите измрели. Ай сектир!
П.С.С. И такива като тебе се засягат много лично, но да не казвам през къде ми е колко си засегнат! До болка сте ми познати, не си прецедент, за жалост! Пак много се занимавах да ти пиша, ама простотията трябва да бъде сразена.
И би ли ми обяснил каква е тази циганска (такива ти отиват да използваш) дума "Фолти"? Все пак съм "прост" и не разбирам от тъпотия..... Просветли ме, моля
Да живеят умните и интелигентни хора!
П.С. Споко, пределно наясно съм, че комунистите (дошлите след 1985г.и до днес,както и техните полит-отрочета) ограбиха държавата! И явно има още да се краде щом пожарникаря и физкултурника имат по 1000 имота и разни техни партийци също.
Айде стига сра, че омириса празника. Има такива като тебе и в днес.бг дето казват, че Гагарин бил 500-ния космонавт, а другите измрели. Ай сектир!
П.С.С. И такива като тебе се засягат много лично, но да не казвам през къде ми е колко си засегнат! До болка сте ми познати, не си прецедент, за жалост! Пак много се занимавах да ти пиша, ама простотията трябва да бъде сразена.
И би ли ми обяснил каква е тази циганска (такива ти отиват да използваш) дума "Фолти"? Все пак съм "прост" и не разбирам от тъпотия..... Просветли ме, моля

Да живеят умните и интелигентни хора!
- Bul-Dog
- Старо куче медалист
Шшшш, бозайник, айде по-кротко да го даваме, а? Успя да ме прецениш и класифицираш, ей тъй от два-три поста във форума. Много злоба се лее, ама от твоя страна. Аз проблем нямам. Писали били в днес.бг и ти ги приписваш и тях на мене, така ли? Всички значи сме ти еднакви? Брей!
Сега, до колко тез полети и надпреварата за космоса въобще, те си бяха идеологически отвсякъде. И от двете страни. Ти сега няма да се изцепиш, че "великия" ти съветски съюз, ще вземе да си признае, ако е имало и неуспешни полети преди Гагарин, нали? Нали не ти е "набита" чак до толкова навътре таз петолъчка и тез "велики" гербове и глупости в мозъка, че да твърдиш подобно нещо? Или как? "Другари и другарки" .
Сбогом!
Пп. А! Един послепис само. Много ви се иска, на тебе и на такива като тебе, да сме всички еднакви. Целият свят един "велик"съветски съюз! Ограден с бодлива тел, или не, то тогава няма да има и нужда от тел, нали всички ще сме роби на труда!
Сега, до колко тез полети и надпреварата за космоса въобще, те си бяха идеологически отвсякъде. И от двете страни. Ти сега няма да се изцепиш, че "великия" ти съветски съюз, ще вземе да си признае, ако е имало и неуспешни полети преди Гагарин, нали? Нали не ти е "набита" чак до толкова навътре таз петолъчка и тез "велики" гербове и глупости в мозъка, че да твърдиш подобно нещо? Или как? "Другари и другарки" .
Сбогом!
Пп. А! Един послепис само. Много ви се иска, на тебе и на такива като тебе, да сме всички еднакви. Целият свят един "велик"съветски съюз! Ограден с бодлива тел, или не, то тогава няма да има и нужда от тел, нали всички ще сме роби на труда!
- realprofesora
- Старо куче медалист
Ай да клекна и аз до вас
Не искам да подценявам руското постижение , но не смятате ли, че зад този полет стоят много повече хора и средства отколкото един човек-Гагарин.Не смятате ли, че заслугата е на целия Съветски съюз.
Аз едно не съм съгласен -как така летиш в космоса, а народа ти е гладен и пиян.Една хубава стока не съм видял от ссср освен водка Столичная.Баща ми е бил 3 пъти , общо 8 години в ссср и доста стока е докарал от там .Като почнеш от миксери , велосипеди, мелачки за месо-електрически, столове, маси , прахосмукачки и др стоки за бита .Еми братя много съжалявам но не става , не става и не става.И най -тъпата стока от запад беше в пъти по-добра от съветската.
Така ,че не ми говорете за постижения и космос и врели некипели.Не искам да погледна нищо съветско(включително и жените им).И тях ги знам -х.Железник и х.Верея....аре не моа са запра
Ето ви нещо руско ,забавлявайте се .
http://www.vbox7.com/play:0d65c978" onclick="window.open(this.href);return false;

Не искам да подценявам руското постижение , но не смятате ли, че зад този полет стоят много повече хора и средства отколкото един човек-Гагарин.Не смятате ли, че заслугата е на целия Съветски съюз.
Аз едно не съм съгласен -как така летиш в космоса, а народа ти е гладен и пиян.Една хубава стока не съм видял от ссср освен водка Столичная.Баща ми е бил 3 пъти , общо 8 години в ссср и доста стока е докарал от там .Като почнеш от миксери , велосипеди, мелачки за месо-електрически, столове, маси , прахосмукачки и др стоки за бита .Еми братя много съжалявам но не става , не става и не става.И най -тъпата стока от запад беше в пъти по-добра от съветската.
Така ,че не ми говорете за постижения и космос и врели некипели.Не искам да погледна нищо съветско(включително и жените им).И тях ги знам -х.Железник и х.Верея....аре не моа са запра

http://www.vbox7.com/play:0d65c978" onclick="window.open(this.href);return false;
Popopopopo
- BazilVenceslas
- Потребител
до realprofesora: Как ще е бил гладен народа 1961г., е да не е като след 1970г., но все пак! А за пиене, всеки народ пие, германицте пият яко бира, англичаните също, французите също, а руснаците са известни с водката. И общо взето си е чиста антиреклама, но така или иначе руснаците са пиянки, ама сега са повече от тогава. И бг народа е пиянка и то яко. Например имаше скоро една седмица при мене в, която всеки ден беше до заковаване. Иначе по принцип с мярка и за удоволствие. Таке че, е относително кой народ е пиянка.
Руската техника може да е простовата, но бачка безотказно. В наз има една прахосмукачка дето още бачка и е ползвана 25г. редовно и преди 2г. се скапа и вече смуче доста слабо. Тези простовати машинки се дължът на Брежневият отказ да въведе високи технологии (за онова време) в уредите за бита така и в машиностроенето. От тогава съветските стоки(както и наще до 1981г.) са неконкурентно способни на световният пазар. Кое би предпочел, трактор с бутони и полу-авто процеси или трактор (или квот да е) с ръчки и въжета и тн. И то ако двете блага за на една и съща цена (и даже руското да е на по ниска). Това се разбира късно и Съветският Съюз изостава 25г. от японците и САЩ. И когато започва да се съвзема за компове и хай-тек идва Горби и всичко пошло на хуй! Брежнев е смятал, че хай-тек няма бъдеще. защото прекалено големи инвестиции, а не толкова голямо търсене! (и след няколко години става ясно, че това е бъдещето, ама вече е късно за руснаците)
Ей това е отговора!
Руската техника може да е простовата, но бачка безотказно. В наз има една прахосмукачка дето още бачка и е ползвана 25г. редовно и преди 2г. се скапа и вече смуче доста слабо. Тези простовати машинки се дължът на Брежневият отказ да въведе високи технологии (за онова време) в уредите за бита така и в машиностроенето. От тогава съветските стоки(както и наще до 1981г.) са неконкурентно способни на световният пазар. Кое би предпочел, трактор с бутони и полу-авто процеси или трактор (или квот да е) с ръчки и въжета и тн. И то ако двете блага за на една и съща цена (и даже руското да е на по ниска). Това се разбира късно и Съветският Съюз изостава 25г. от японците и САЩ. И когато започва да се съвзема за компове и хай-тек идва Горби и всичко пошло на хуй! Брежнев е смятал, че хай-тек няма бъдеще. защото прекалено големи инвестиции, а не толкова голямо търсене! (и след няколко години става ясно, че това е бъдещето, ама вече е късно за руснаците)
Ей това е отговора!
- BazilVenceslas
- Потребител
Еее админе, за кво ми изтри словоизлеянието, с такова страние го писах. Прости си говорим с него и се бях разбрали без обиди, а пък ти го изтри преди да го прочете.... трябва пак да го пиша, ама с по преличен вид (така и желая, ама като срещаш кухина от другата страна...)
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Само да вметна, че храната им винаги е била на ниво, на което нашата никога няма да бъдеrealprofesora написа:Ай да клекна и аз до вас![]()
Така ,че не ми говорете за постижения и космос и врели некипели.Не искам да погледна нищо съветско(включително и жените им).И тях ги знам -х.Железник и х.Верея....аре не моа са запра![]()
![]()

Не знам за какво толкова се палите, днес е наистина един много важен ден за всички хора, не виждам смисъл да се впускате в спорове относно комунизма и т.н. Що се отнася до космонавтика и най-вече до космически станции, руснаците са всепризнати по цял свят и няма нито един международен проект в тази насока без тяхно участие, независимо дали ви харесва или не.
- besniaa
- Старо куче медалист

хубаво е, че някои стоки са простовати, но понякога простото излиза по-скъпо...

ps. не съм почитател на BMW
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- nasenceto
- келеш
Честит празник. За първия полет на човек в космоса са виновни двама - СССР и USA. Aко го нямаше състезанието помежду им още щяхме да чакаме някой да излети в космоса, докато стане достатъчно евтино и смислено. Малко факти - американците са били готови една седмица преди братушките за полет, обаче не са били сигурни в себе си и са решили да направят още някой тест за проверка, а славянските ни братя си ги знаем - рискуват (лека им пръст на тези преди Гагарин).
Хвала все пак на тоя смелчак, впуснал се в неизвестното за благото на човечеството и на всички умове помогнали за неговия полет, като не забравяме и германците, родоначалници на космическите програми както на руснаците, така и на американците (и по точно на Wernher von Braun - истинския баща на космонавтиката).
Хвала все пак на тоя смелчак, впуснал се в неизвестното за благото на човечеството и на всички умове помогнали за неговия полет, като не забравяме и германците, родоначалници на космическите програми както на руснаците, така и на американците (и по точно на Wernher von Braun - истинския баща на космонавтиката).