Среднощен вой на двигатели и разпрани гърнета
-
- Потребител
Среднощен вой на двигатели и разпрани гърнета
Значи тук на бензиностанция ОМВ до Била на чучурите стана нещо като сборен пункт на млади шофьори които след някоя друга бира се състезават кой ще мине по-опасно отсечката ОМВ - светофара на Шел и обратно и на кой гърнето ще вдигне повече шум. Явно рожби на "демокрацията", нестъпвали в казарма и очевидно без чувство за отговорност. Визирам зачестилите инциденти с подобен тип шофьори, при които в някои случаи дори умират хора. Самият факт, че си в колата ЗАДЪЛЖАВА да се спазват правилата за движение, с цел ДА НЕ ПОСТРАДАТ хора. Изключвам неадекватно поставените понякога знаци, но отговорността е голяма, а когато годините и стажа зад волана са малко, едно такова "пренавиване" и усещане че си "господар на пътя" състезавайки се с другите коли в градски условия, застрашава останалите участници в движението и пешеходците. Всички съвременни автомобили са достатъчно мощни за да предизвикат тежки ПТП и да отнемат живота на невинни и наивни хора. Многократно съм наблюдавал подобни шофьори след предизвикано ПТП как смутено, уплашено, с меки жестове и невинни погледи клечат до потрошените коли и обясняват на полицаите как "те не са искали да стане това". Лошото е , че поуката и разума идва след като видят резултата от безотговорното си каране. Помня какво ми каза баща ми на времето ,след рискована маневра от моя страна в негово присъствие - "възможно е да си дори най-добрият шофьор, но си на един път с всички останали - като катастрофираш става все тая кой е по-добрият на пътя...".
Обръщам се към тези млади ентусиазирани шофьори с разните му "бегачки", ръмжащи на всяка права и търкащи гуми на всеки светофар - пазете другите на пътя и около него - единствено това е критерия за "добър" шофьор. Събата е щедра към вас като ви дарява още един ден живот след каскадите ви по пътищата. Това обаче няма да е вечно. Пазете вашия, нашия и на нашите деца живот. Той не струва една "спортна" кола, или 10 сек. адреналин.
Обръщам се към тези млади ентусиазирани шофьори с разните му "бегачки", ръмжащи на всяка права и търкащи гуми на всеки светофар - пазете другите на пътя и около него - единствено това е критерия за "добър" шофьор. Събата е щедра към вас като ви дарява още един ден живот след каскадите ви по пътищата. Това обаче няма да е вечно. Пазете вашия, нашия и на нашите деца живот. Той не струва една "спортна" кола, или 10 сек. адреналин.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
- nasenceto
- келеш
Re: Среднощен вой на двигатели и разпрани гърнета
Много добър пост. Казва всичко.
- realprofesora
- Старо куче медалист
Няма да те разберат .Просто отиваш и хвърляш 3-4 бутилки стъклени на пътя и си "хващаш пътя".Инче няма оправия с тези гадини.
Popopopopo
- spiralkinda
- Потребител
И по "Славянски" на другото ОМВ е така, а куките спят...
- realprofesora
- Старо куче медалист
Хвърляй здраво стъклени бутилки ,пиратки , квото ти дойде на ума.Инче няма да се оправите.Просто си мечтая някой под моя прозорец да си прави гонки..ама не моментни ами така по -постоянно да имам време да слеза да заметна някоя друга бутилка..тяхната мама.
Popopopopo
- Roshavv
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
тфа с бутилките не е решение...нали утре ти ще минеш от там,може си нарежеш гумите...realprofesora написа:Хвърляй здраво стъклени бутилки ,пиратки , квото ти дойде на ума.Инче няма да се оправите.Просто си мечтая някой под моя прозорец да си прави гонки..ама не моментни ами така по -постоянно да имам време да слеза да заметна някоя друга бутилка..тяхната мама.
саомразправата също...или ще ошамариш някой мноо надрусан,ще те закопчеят,после тоя ще те съди....или ще излезе от колата някой 2м. на 2м. и ще ти мушне бутилката някъде...

гонките не ги правят там....
просто има мноо издънени гърнета и "спортни"филтри от по 20лв... и така мноо хора смятат че им бягат яко колите...

а ,полицаи бол...но са по тъмното...снощи имаше на "калояновско"...в пълен мрак...замо палката светва...

AIRBRUSH PAINTING
https://www.facebook.com/pages/Roshavv- ... page_panel
-
- Потребител
Колкото и яростни да са колега, улиците не бива да бъдат места за гонки. Спорта е нещо съвсем друго - има множество предпазни мерки, както за шофьора, така и за трасето. Иначе когато (неизбежно) псевдо-спортния автомобил удари друг... малко не стигнало. Да не говорим какво става в случаи както онзи , който буквално помете 6 души на тротоара. Бързо карал...дупки имало...малко пийнал...да не му казваме да не изпадне в шок. Опасността е напълно реална. С хвърлени шишета няма да стане. Ама и с мълчание също.
- Princo
- Старо куче медалист
Тя мойта каруца няма гърнета и не е мощна,ама съм от тез дето вечер пият кафе на OMW на Била и ако някой ей така ми хвърли шише на пътя или по колата,без да се замисля бих го набил ...
Имаше една вечер,бяхме седнали (За да не ми се нахвърляте и да ми обяснявате колко лош шофъор съм с малък стаж и т.н,не съм от тез дето се гонят на ОMW,но пък чат пат излизам с въртежи,като с това не застрашавам никой,само си хабя гумите),та бяхме седнали и си пихме кафе,по едно време пристигна един с форд,с генерация и гърне (разбирайте,бръмчи до небето и обратно),раздаваше газ доволно 5-6 мин на празен ход заедно с една астра GSI,след което си хванаха пътя.След 15 мин. дойде патрулка(Явно някой е звъннал),застанаха на изхода и като си тръгвах аз и мойте приятели с колите ни спряха всичките,при което се заядоха с мен (Все си знаех,че съм карък от класа).Пък и то човек и с 50 коня кола да е,няма ли грам мозък у главата пак ще убие някой ...

Имаше една вечер,бяхме седнали (За да не ми се нахвърляте и да ми обяснявате колко лош шофъор съм с малък стаж и т.н,не съм от тез дето се гонят на ОMW,но пък чат пат излизам с въртежи,като с това не застрашавам никой,само си хабя гумите),та бяхме седнали и си пихме кафе,по едно време пристигна един с форд,с генерация и гърне (разбирайте,бръмчи до небето и обратно),раздаваше газ доволно 5-6 мин на празен ход заедно с една астра GSI,след което си хванаха пътя.След 15 мин. дойде патрулка(Явно някой е звъннал),застанаха на изхода и като си тръгвах аз и мойте приятели с колите ни спряха всичките,при което се заядоха с мен (Все си знаех,че съм карък от класа).Пък и то човек и с 50 коня кола да е,няма ли грам мозък у главата пак ще убие някой ...

But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...

- Roshavv
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
тва е вярно.....няма значение каква е колата....Princo написа:.Пък и то човек и с 50 коня кола да е,няма ли грам мозък у главата пак ще убие някой ...

AIRBRUSH PAINTING
-
- Потребител
Колега, едва ли някой ще ти хвърли шише задето пиеш кафе на ОМВ.
Обаче няма начин да си пропуснал гонките и навалицата на "генерации с гърнета" там. Даже веднъж патрулката ги раздига защото на два реда наредени на изхода и не може да излезе. Тълпата им се кефи - затова го правят.
Може да се каже че и мен ме вълнуват автомобилите , но като надеждност, изправност(все заради сигурността), разход... Тея дето въртят гуми и правят каскади едва ли са работили - труд имам в предвид - обикновено харчат парите на родителите си.
Много има по темата но ще се огранича с това.
ПП: Нямам идеята да слагам всички под общ знаменател. Ентусиазмът е хубаво нещо - има хора, които автомобилизмът ги влече - четат литература,интересуват се,търсят да придобият знания и умения без да застрашават никого. Факт е обаче, че по улиците на града всеки ден наблюдавам обратното - за сметка на "състезателите" ентусиастите не се стремят да изпъкнат най-малко по начин, застрашаващ околните. Това за 50-те километра си е клише, знаеш, и с колело да е лудия, пак е беля.
Обаче няма начин да си пропуснал гонките и навалицата на "генерации с гърнета" там. Даже веднъж патрулката ги раздига защото на два реда наредени на изхода и не може да излезе. Тълпата им се кефи - затова го правят.
Може да се каже че и мен ме вълнуват автомобилите , но като надеждност, изправност(все заради сигурността), разход... Тея дето въртят гуми и правят каскади едва ли са работили - труд имам в предвид - обикновено харчат парите на родителите си.
Много има по темата но ще се огранича с това.
ПП: Нямам идеята да слагам всички под общ знаменател. Ентусиазмът е хубаво нещо - има хора, които автомобилизмът ги влече - четат литература,интересуват се,търсят да придобият знания и умения без да застрашават никого. Факт е обаче, че по улиците на града всеки ден наблюдавам обратното - за сметка на "състезателите" ентусиастите не се стремят да изпъкнат най-малко по начин, застрашаващ околните. Това за 50-те километра си е клише, знаеш, и с колело да е лудия, пак е беля.
- Princo
- Старо куче медалист
Бе че е клише,клише е,но просто в такова време живеем.И за правя глупости по пътя,но поне гледам да застрашавам личния си живот само,не и на другите.Че се дърпат като излезнат от OMW,да дърпат се,но не всички им се кефят,рядко се случва да се дръпнат и някой да им се кефи,по-скоро се смеят околните,въртенето на гуми,казах вече,мен ме кефи,не застрашавам никой и си хабя мойте гуми ... Пък и все си мисля,че ако имаше някъде,къде да се дърпаме,нямаше повечето да го правят на OMW ... Както от стз кар фенс бяха предложили летището за тази цел,ми идеш,дръпнеш се,не създаваш опасност,ама управляващите не го мислят тва нещо,важно е да се пълни хазната от глоби ...
А че на OMW спират както си искат така е.И аз се дразня като някой гъзар спре по-напреде и заради некъдърното си спиране пречи като излизам.
А че на OMW спират както си искат така е.И аз се дразня като някой гъзар спре по-напреде и заради некъдърното си спиране пречи като излизам.

We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...

-
- Потребител
Въпреки че е в страни от темата, ще отговоря, макар и малко не в същия ред.
Какво му е на времето в което живеем, че да служи за оправдание?
Как според теб става така нареченото "дърпане"? Иска си стз кар фенс летището, управляващите казват - даваме го, и всички хукват да се "дърпат" на воля и после доволни и културни се връщат в трафика на града?!? А организацията, осигуряването на безопасност(отцепване на района, пожарна), придвижване от и до мястото, организирано от същата полиция, почистване на неминуемите купища боклуци след сбирката... и куп други неща за които не пиша в момента. Няма как стз кар фенс да се погрижи, нито да плати за всичко това. Пък общината, КАТ и пожарната си умират от желание някой там с "бегачката" да се хвърли по таван , я запали, я се забие в пръснатите навсякъде зрители и коли (щото и за тях ред няма). Следиш ми мисълта, нали? Няма човек, който да гарантира безопасното преминаване на подобна "изява".
И за глупостите по пътя - много са тези които гледат да застрашават само личният си живот, не и на другите. Предполагам техните майки и бащи са доволни и спят спокойно докато синовете им правят чудеса по пътищата. Как се реагира когато дете изскочи измежду спрели до тротоара коли? Или от светофара на Аскента към телевизионния, където масово пресичат пенсионери? Руския пазар надолу? Мноого примери има за опасни места. Гледането не помага.
А на ОМВ си има очертани места за спиране и правила за престой, да не говорим че конкретно до Била, непосредствено до бензиностанцията е достатъчно големия паркинг на КарпетМакс.
В цялата история, искрено се надявам това поколение на "демокрацията" да израсте по-бързо, а следващото да гледа на нещата по-отговорно.
ПП : Конкретно с колегата Princo, макар и за малко се видяхме на сбирката и съм сигурен, че той е съвестен шофьор. Едва ли мненията ни по въпроса с безумното градско каране се различават. Има неща, с които не съм съгласен но си мисля че по-скоро става дума за различно тълкуване на написаното. В никакъв случай заяждане. Не е лесно да се пише в една такава тема където всяка дума може да бъде повод за коментар.
Какво му е на времето в което живеем, че да служи за оправдание?
Как според теб става така нареченото "дърпане"? Иска си стз кар фенс летището, управляващите казват - даваме го, и всички хукват да се "дърпат" на воля и после доволни и културни се връщат в трафика на града?!? А организацията, осигуряването на безопасност(отцепване на района, пожарна), придвижване от и до мястото, организирано от същата полиция, почистване на неминуемите купища боклуци след сбирката... и куп други неща за които не пиша в момента. Няма как стз кар фенс да се погрижи, нито да плати за всичко това. Пък общината, КАТ и пожарната си умират от желание някой там с "бегачката" да се хвърли по таван , я запали, я се забие в пръснатите навсякъде зрители и коли (щото и за тях ред няма). Следиш ми мисълта, нали? Няма човек, който да гарантира безопасното преминаване на подобна "изява".
И за глупостите по пътя - много са тези които гледат да застрашават само личният си живот, не и на другите. Предполагам техните майки и бащи са доволни и спят спокойно докато синовете им правят чудеса по пътищата. Как се реагира когато дете изскочи измежду спрели до тротоара коли? Или от светофара на Аскента към телевизионния, където масово пресичат пенсионери? Руския пазар надолу? Мноого примери има за опасни места. Гледането не помага.
А на ОМВ си има очертани места за спиране и правила за престой, да не говорим че конкретно до Била, непосредствено до бензиностанцията е достатъчно големия паркинг на КарпетМакс.
В цялата история, искрено се надявам това поколение на "демокрацията" да израсте по-бързо, а следващото да гледа на нещата по-отговорно.
ПП : Конкретно с колегата Princo, макар и за малко се видяхме на сбирката и съм сигурен, че той е съвестен шофьор. Едва ли мненията ни по въпроса с безумното градско каране се различават. Има неща, с които не съм съгласен но си мисля че по-скоро става дума за различно тълкуване на написаното. В никакъв случай заяждане. Не е лесно да се пише в една такава тема където всяка дума може да бъде повод за коментар.
- emzo
- Старо куче медалист
Princo написа:ако някой ей така ми хвърли шише на пътя или по колата,без да се замисля бих го набил ...![]()

Както каза @Рошав, просто не си попадал на бабанка две на две, да те видя тогава......

диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
- Roshavv
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
някой ходил ли е скоро на летището...
вчера бях на тоя страшен концерт .....и направих един тигел с мотора по пистата...
НЕ СТАВА....мноо пасък и асфалта е нагръчкан...малко по зле е от магистралата
от пловдив нататък... не се поддържа пистата...а и защо ли???
може се организира от общината...правихме какви ли не предложения още преди доста годинки...ноооооо...не искат...могат да я отворят...ще събират по някой леф .....организирани състезания щ/у такси,вход за зрители,кетеринг...както си му е реда....
както каза колегата най е лесно от глоби,актове,даници...то от това се издържа не само Стара Загора ам и цялата ни убаа България....
поздрави'
вчера бях на тоя страшен концерт .....и направих един тигел с мотора по пистата...
НЕ СТАВА....мноо пасък и асфалта е нагръчкан...малко по зле е от магистралата

може се организира от общината...правихме какви ли не предложения още преди доста годинки...ноооооо...не искат...могат да я отворят...ще събират по някой леф .....организирани състезания щ/у такси,вход за зрители,кетеринг...както си му е реда....
както каза колегата най е лесно от глоби,актове,даници...то от това се издържа не само Стара Загора ам и цялата ни убаа България....

поздрави'

AIRBRUSH PAINTING
- Princo
- Старо куче медалист
nenoneno,най-малкото,което искам е да се заяждам.
Някой път като се засечем на Трафика може да полафим ... Мисълта ми беше,да не слагате чак всички под общ знаменател както ти каза.Щото единия от мойте приятели дето пием кафе е със спортно гърне,но просто така си купи колата,тъпо е в случая,който го разказах,щото заради некви гъзета аз обрах яда на куките ...
Тъпо е също,когато излизат от ОМВ и тръгнат в насрещното за по-напряко ...
П.П Емзо,като го вида че е 2 на 2 ке си мълча бате ...
П.П 2 Днеска карах зад Рошав.

Тъпо е също,когато излизат от ОМВ и тръгнат в насрещното за по-напряко ...
П.П Емзо,като го вида че е 2 на 2 ке си мълча бате ...
П.П 2 Днеска карах зад Рошав.

We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...