1000 левов проблем

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
dushanov
Потребител
Потребител

1000 левов проблем

Мнение от dushanov »

Колеги, майка ми е сгафила! Преди 6м си купува 1 стек безбандеролни цигари от някаква си там. Патката (майка ми) ги слага в найлонова пазарска чанта и това е. Влиза в хр. магазин, на излизане я спират 2-ма униформени и и съставят акт за продажба и покупка на безбандерлна стока. ДА, точно така: продажба и покупка пише на акта. Това става в гр. Ямбол. Ямбол отказва да разглежда делото и го препраща към митническа полиция Бургас. Преди 1 ч униформен връчва акт на стойност 1000лв на майка ми,глобена на чл.123 ал.1 от ЗАДС. Тя никога не е имала провинение от какъвто и да бил характер! Има право в 7 дневен срок да обжалва.
И така, някой сблъскавал ли се е с подобен проблем? Защото тези 1000лв не са 10 нали се сещате...!? :roll:
Последно промяна от dushanov на Пет Дек 30, 2011 21:02 pm, променено общо 2 пъти.
GSM: 0896891102
Аватар
belata
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: 1000 левов проблем

Мнение от belata »

Много неприятно,защо са се заяли с обикновен човек,вместо да обърнат внимание на поголовната дистрибуция на нелеглни цигари....,половината Лозенец пласират на воля по пазарите необеспокоявани!
root
Потребител
Потребител

Мнение от root »

Определено трябва да обжалва акта. В закона се каказва
Чл. 123. (1) (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., изм. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Физическо лице, което държи, предлага, продава, превозва или пренася акцизни стоки без бандерол, когато такъв е задължителен, или акцизни стоки, облепени с неистински или подправен бандерол или с бандерол с изтекъл срок на валидност, се наказва с глоба в двойния размер на дължимия акциз, но не по-малко от 1000 лв., а при повторно нарушение - не по-малко от 2000 лв.
Това е минималното наказание по този член. Добре е да се консултирате с адвокат. Но първо прекарайте добре празниците утре, на 1 и 2 януари. Няма смисъл от притеснение. Добър адвокат би се справил лесно.
Все пак зависи под какъв текст в съставения акт се е подписала майка Ви

Успех.
Life is Short. Have an Affair.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Според това което си написал, излиза че акта е напълно правилен? Защо определено трябва да обжалва?
Аватар
Matrix_man
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Matrix_man »

belata написа:Много неприятно,защо са се заяли с обикновен човек,вместо да обърнат внимание на поголовната дистрибуция на нелеглни цигари....,половината Лозенец пласират на воля по пазарите необеспокоявани!
Защото родната Милиция не СТАВА.... не смеят да ровят... Че са много "паплач онези индийци" ... реват наляво и на дясно, като ги "нагазиш"... пък и са избиратели... Дърпат конците, пък онези от парламента, "опъват" полицията и тя си трае... че току виж пак им спретнали някой закон в техен ущърб.
@dushanov... sorry за спама и за това, че не помагам... Ама ако бяхте малко "по-мургави" - 99% щеше да ви се размине.. лично мое мнение... Четейки това мисля,че няма да ви "простят"... Ако някой адвокат успее да ги "пребори", поради факта, че не е хваната да продава или купува в момента, може и да и се размине... Би трябвало да са писали акта за "пренасяне". Обикновено заради такива "технически грешки" отпадат наказателни постановление. Не ми се търсят в момента примери обаче.
Весели празници и не мисли за сега 10-те зографки. Пък и повече ще спечелите ако откажете "тУтУнЪ". :cheers:

Edit: Eeee... много сте бързи бре... докато напиша "романа" и 2-ма вече ме "задминали"...
Аватар
dushanov
Потребител
Потребител

Мнение от dushanov »

root, ако имаш на предвид даден "добър" адвокат напиши ми ако трябва на ЛС данни.
sawo, искам да се обжалвам, защото майка ми не си купува безбандеролни цигари, защото има пари, а защото ги няма! В случая нарушава закона ДА! Но искам да обжалва, защото 1000лв нали се сещаш колко пари са?! Затова искам да обжалва! И в акта пише, че МОЖЕ! :spank:

Едит: Майка ми е писала, че ги е купила от пазара в СТЗ!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Поста ми беше към root - той е написал да се обжалва задължително и отдолу е цитирал закона все едно не е спазен при писането на акта, поне от начина по който е написан поста аз така го разбирам.
Аватар
dushanov
Потребител
Потребител

Мнение от dushanov »

М дам. Това е предвидено вече!
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Ами доколкото чета, съставения и акт е за ПОКУПКА/ПРОДАЖБА. Униформените, каквито и да са там трябва по някакъв начин да докажат това. Може със същата тежест да се твърди, че въпросната торба и е подарена/дадена и т.н.т. Изобщо, едно е някой да си приказва, друго е да може и да докаже това за което говори. Закона е еднакъв за всички и в този случай обжалването е задължително. Майка ти също е имала право да поиска от тези които я проверяват да се легитимират, да запише данните им, както и евентуалния разговор с тях, с мобилния си телефон или друго средство.
Важно е да се знае - при каквито и да е обстоятелства и в каквато и ситуация да ви се случи нещо от сорта на това или друг вид разправия с униформени не губете самообладание, не отговаряйте на всичко което ви питат(имате право да се обадите на адвокат и той да присъства на разговора ви с тях - едно обаждане на познат върши работа - не знаят какъв е този дето му се обаждате), искайте легитимация и по възможност записвайте разговора си с тях или снимайте. Ако е възможно даже привлечете друг/и граждани за свидетели на ставащото. Като граждани ние имаме немалко права, но в повечето подобни случаи се паникьосваме или сме провокирани от проверяващите да се паникьосаме и да пропуснем много важни действия от наша страна. После, същите тези казват - да имате това право, но не сте го поискали/приложили.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
root
Потребител
Потребител

Мнение от root »

sawo написа:Според това което си написал, излиза че акта е напълно правилен? Защо определено трябва да обжалва?
Актът не е присъда. Щом законът дава право да се обжалва, защо да не се ползва това право? Факт е, че голям процент от съставяни актове от всякакъв вид "падат" в съда след обжалване.
Но все пак е важен не актът на обжалване, а доводите, които се привеждат. Затова трябва адвокат с опит да реши какви доводи да бъдат изтъкнати. Почти винаги става въпрос за адвокатски тарикатлъци, които не са незаконни, но и клиентът, и адвокатът знаят, че са компромис с истината. Затова и в ада има специално място за адвокатите :twisted:
dushanov написа:root, ако имаш на предвид даден "добър" адвокат напиши ми ако трябва на ЛС данни.
Нямам предвид никой конкретно.
Life is Short. Have an Affair.
Аватар
dushanov
Потребител
Потребител

Мнение от dushanov »

Колегата Nirvana ме свърза с една адвокатка. На 3.01.2012 съм при нея. Докато няма решение на проблема няма да пиша в темата, че все едно си бъркам в г*за. Весели празници на всички! :cheers:
Публикувай отговор